Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Smrt v Ordinaci: Víme, kdo příští úterý zemře! Podívejte se na video

  • Bude tím, kdo navždycky opustí Kamenici, doktorka Běla Valšíková?
    1. března 2017 | 06:00

    Kamenici už zase obchází zubatá s kosou. Jedna z hlavních postav oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě nás už brzy opustí. Bude to doktorka Běla Valšíková, kamioňačka Babáková nebo primář Mára? Jisté je jedno. Nečekaná smrt pořádně zamotá děj i životy dalších hrdinů. Ukázka na konci článku vám prozradí víc.

  • Drsná kamioňačka Romana Babáková

    ...
    Autor: archiv TV NOVA

    Babáková už nějaký ten měsíc trpí idiopatickou plicní fibrózou. Že to není banální onemocnění, je všem divákům už asi dávno jasné. Jde o chronický zánět probíhající v plicní tkáni, kterou doslova likviduje. Jediným řešením je transplantace plic. Babáková je už na prvním místě v pořadníku.

    Cítí se ale jako na houpačce. Jeden den je jí lépe, druhý den má pocit, že už má smrt na jazyku. A Bobo Švarc jí svým chováním zrovna nepomáhá. Ví, že by se Romana neměla rozrušovat. Už v dalším díle na ni ale vyjede, že dala spoustu peněz Heluš. Zasadí jí tvrdou ránu, kterou nečekala. Babáková kolabuje. Není to ale poprvé. Bude to tentokrát její konec? Jestli tohle nepřežije, Švarc ji bude mít na svědomí...

    Ordinace v růžové zahradě se vysílá už 11 let, připomeňte si v galerii její hlavní postavy:

  • Na kokainu závislý primář Leoš Mára

    ...
    Autor: archiv TV NOVA

    Do kamenické nemocnice nastoupil ambiciózní primář Mára poměrně nedávno. Před půlrokem se sem nechal přeložit z Prahy, aby unikl drogové aféře na původním pracovišti. Své závislosti na kokainu ale uniknout nemůže. Zasahuje do jeho života víc a víc. A kolotoč se roztáčí. Každodenní dávky něco stojí, takže se pouští do riskantních plastických operací, které si nechává dobře zaplatit do vlastní kapsy. V rauši pak operuje a stává se nebezpečným nejen sobě, ale i pacientům.

    Jeho psychice neprospělo ani obvinění kolegyně Mariky z pokusu o znásilnění. Začíná toho na něj být moc. Přežene to tentokrát a neodhadne dávku? Všem jeho podřízeným by se asi dost ulevilo. Mára si totiž s mezilidskými vztahy hlavu nikdy příliš nelámal. Za svým cílem jde doslova přes mrtvoly. Stane se nakonec jednou z nich?

  • S rakovinou bojující doktorka Běla Valšíková

    Zlata Adamovská si v Ordinaci nahmatá bulku a potvrdí se rakovina prsu.
    Autor: reprofoto Nova

    Před půlrokem se také od základů změnil život sympatické pediatričce Běle Valšíkové. Náhodou si nahmatala bulku v prsu a následná vyšetření její obavy potvrdila. Jde o pokročilou rakovinu. Kvůli práci a starostem doma totiž zanedbala prevenci. Vyděšené Běle se ze dne na den život otočí o tři sta šedesát stupňů. Po chemoterapii jí vypadají všechny vlasy, trpí nevolnostmi, je slabá. Příliš jí nepřidá ani smrt Lenky, dcery kolegy Ženíška, která rakovině podlehla.

    Měla by odpočívat, jenže ji trápí starost o její dětské pacienty a chod ordinace. Zbrklá a nezkušená mladičká exmanželova snoubenka Bibi jí totiž zrovna nepomáhá. Dělá jeden průšvih za druhým. Běla je tak pod velkým psychickým tlakem. Vypoví její oslabený organismus službu? Neprobere se snad už z dalšího kolapsu?

    Odpověď na všechny otázky najdete v následující ukázce:

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: archiv TV NOVA

     

Diskuse ke článku
.