Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nové díly seriálu První republika už na podzim! Co se v nich bude dít?

Seriál První republika se vrací na televizní obrazovky
14. února 2017 | 16:12

Oblíbený seriál se už brzy vrátí na obrazovky. Dnes se v Sadské točily díly druhé série. Naše redakce byla u toho, když vznikaly záběry ze zábavního podniku Ladylike, kde seriáloví hrdinové řeší obchodní i osobní věci. Ale také sem chodí za ženami. Druhá série se začala točit už loni v létě, a tak jsou tvůrci zhruba ve třetině. Na televizních obrazovkách by se první díly mohly objevit už letos na podzim! Na co se můžete těšit? 

Děj seriálu se odehrává zhruba o deset let později, kdy se vrací z vězení jeden z hlavních hrdinů Jaroslav Valenta v podání Jiřího Vyorálka. Právě tato postava je pro druhou sérii stěžejní. Jaroslav se bude snažit znovu získat ztracený respekt jak ve společnosti, tak i ve vlastní rodině. Navíc zatouží po vedení rodinné firmy, které teď velí jeho bratr Vladimír. I když nemá Jaroslav v povaze se snadno vzdávat svých cílů, svou manželku Kláru svému bratrovi přenechá. Čeká ho nová láska.

Kromě Jiřího Vyorálka, Jána Koleníka nebo třeba Markéty Častvaj Plánkové se můžeme těšit i na zbrusu nové tváře. Po Vlastině Svátkové přebírá roli Goldy Jitka Schneiderová, která nám prozradila, že její postava se bude hodně vyvíjet a dostane mnohem více prostoru než v první řadě.

Dále se ve druhé sérii objeví Stanislav Majer, který hraje německého obchodníka a zároveň velkého rivala Jaroslava Valenty. Kartami zamíchá také důstojník v podání Vladimíra Polívky. Děj obohatí i nové ženské role. Na scéně se objeví nová osudová žena Jaroslava, a to guvernantka Marie, kterou ztvární Kristýna Liška Boková. Také uvidíme třeba Annu Fialovou, která bude hrát jednu ze sester Valentových, které nám za tu dobu "trochu" vyrostly. 

Video se připravuje ...
Herci z První republiky spolu s režisérem Biserem A. Arichtevem • VIDEO: Andrea Zelníčková

Na pokračování První republiky jsme si museli počkat tři roky. Skvělou zprávou ovšem je, že už teď se chystá třetí série, která se začne točit jen chvíli po dokončení té předchozí. Diváci si tak na další pokračování počkají "jen" něco málo přes rok. Obě pokračování budou mít třináct dílů. Druhá série se podle slov režiséra Bisera A. Arichteva bude lišit nejen počtem dílů (ta první jich měla 22), ale i tím, že ubyde dialogů a přibyde dramatických a velmi akčních scén.