Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seriál Bohéma: Co všechno musel strýc prezidenta Miloš Havel překousnout?

29. ledna 2017 | 06:00

Přestože se situace neustále vyhrocuje, filmová bohéma žije naplno, ovšem s vědomím, že právě tento den může být poslední. Každý se s napjatou situací vypořádává jinak. Někteří navazují překotné milostné vztahy, jiní, jako třeba Zdeněk Štěpánek v podání Michala Dlouhého, se zapojují do odboje.

Zásadní postavou dílu je Miloš Havel v podání Jaroslava Plesla. Byl to předválečný filmový magnát a mimochodem také strýc našeho bývalého prezidenta Václava Havla. Aby mohly být natáčeny české filmy, prodal svá studia Němcům. Herci a pracovníci Barrandova tak mají práci a kina jsou plná diváků. Havel ale nemá vůbec lehkou situaci. Na jednu stranu se kamarádíčkuje s Němci a na druhé straně podporuje ty, kteří to potřebují.

Video se připravuje ...
Podívejte se, kdo bude hrát manželku Oldřicha Nového v seriálu Bohéma • VIDEO: Matěj Kamenický/BPŽ

Dalšími ústředními postavami dílu jsou Oldřich Nový v podání Saši Rašilova a jeho židovská manželka Alice, kterou si zahrála Gabriela Mikulková. Na fiktivním Alicině těhotenství je ukázán útisk Židů, který byl nejen v době heydrichiády – jde o hrůzy, které musely těhotné židovské ženy prožívat, a o to, jak jim byla odpírána zdravotní ošetření...