Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dnes začalo natáčení První republiky: Podívejte se na hlavní postavy

Seriál První republika se vrací na televizní obrazovky
14. listopadu 2016 | 06:00

Je to tady, konečně přišla ta chvíle, kdy se pod rukama šikovných českých filmařů a celého týmu České televize začnou rodit nové díly dlouho očekávané druhé řady seriálu První republika. Právě dnes padne první klapka.

Na place se zase rozvlní nádherné róby první republiky, které připravuje kostýmní výtvarnice a scénografka Michaela Hořejší Horáčková. Sama výtvarnice má doma sbírku původního oblečení z té doby, ale tehdy byla figura úplně jiná než dnes, proto je nutno vše upravovat na míru hercům.

Co nás ale čeká v druhé řadě seriálu? Určitě vás ze všeho nejvíce zajímá osud Vladimíra (herec Ján Koleník) a Kláry, kterou ztvárnila Markéta Plánková. Z toho, co tvůrci prozradili, se zdá, že jejich láska naplnění nenajde. Magdalena v podání Veroniky Arichtevy se sice s Vladimírem rozvede, ale tajně ho miluje dále, i když to nedává najevo.

Video se připravuje ...
Veronika Arichteva: Díky První republice jsem se naučila jíst příborem • VIDEO: Adam Balažovič

Zato Kláře v podání Markéty Plánkové se daří držet celou rodinu pohromadě. O to víc bude zajímavé sledovat, co s její postavou udělá fakt, že se její muž Jaroslav Valenta po návratu z vězení zamiluje do nové hospodyně rodiny.

Navzdory vysokému věku bude dále žít i otec celého rodu Alois Valenta, který se odstěhuje zpět na venkov do Břežan. Tam srdce táhne i Elišku, jednu z Klářiných dcer. Tu si pamatujeme z minulých dílů jako malou holčičku. Eliška, která v první sérii přežila nebezpečnou chřipku na rozdíl od dcery Toufarových (správce statku Valentových v Břežanech), si vezme za muže jejich syna.