Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rakovina obchází Ordinaci: Má ji doktorka Běla i drsňačka Babáková!

  • Mamograf potvrdil nepříjemnou diagnózu.
    19. září 2016 | 06:00

    Další série populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě začala teprve před třemi týdny, už dvě postavy si ale musely vyslechnout děsivou diagnózu. Kamioňačka Babáková má rakovinu plic, doktorka Valšíková zase prsu. Vyléčí ji kolegové, nebo nemoci podlehne a my se s oblíbenou postavou budeme muset v seriálu rozloučit? Nebyla by rozhodně první, koho se scenáristé tímhle způsobem zbavili. Pamatujete si ještě, kdo už v seriálu zemřel?

  • Šokující smrt Magdy Mázlové

    V prosinci 2013 v Ordinaci doktorka Magda Mázlová zemřela na selhání srdce. Seriálový manžel Petr Rychlý se zhroutil.
    Autor: Foto: TV Nova

    Nejvíc asi zasáhla diváky smrt doktorky Mázlové, jedné z nejoblíbenějších postav, kterou skvěle ztvárnila herečka Markéta Častvaj Plánková. V seriálu jste ji vídali dlouhých šest let. Stalo se to před necelými třemi roky na Mikuláše. Při sledování tohoto dílu nezůstalo jediné oko suché. Magda neměla rakovinu, podlehla obyčejné chřipce, kterou přechodila. Skončila v nemocnici, kde ale náhle nečekaně zkolabovala a i přes veškerou snahu lékařů zemřela na srdeční selhání.

    Dojemnou scénu si můžete připomenout ve videu:

    Video se připravuje ...
    ... • VIDEO: VOYO
  • Odchod primáře Frynty

    Odchod primáře Frynty nejvíce oplakala zdravotní sestřička Jana Stryková alias Kateřina Vránová.
    Autor: archiv Blesku, tv nova

    Srdce divaček zasáhla také smrt primáře Dalibora Frynty, jedné z nejvýznamnějších hlavních postav seriálu. Skvěle ho ztvárnil herec Jan Šťastný. Vypadalo to, že onemocněl jen zápalem plic, vyklubala se z toho ale zákeřná rakovina. Dalibor v sobě musel najít sílu i odvahu, aby se smířil s krutou diagnózou. Naštěstí na to nikdy nebyl úplně sám, stál při něm kolega a kamarád Ota Kovář a sestřička Kateřina, která ho nikdy nepřestala milovat. I přes jejich pomoc a podporu ale boj s rakovinou psychicky nezvládl. Když se dozvěděl, že je na tom špatně a pomalu umírá, rozhodl se smrt sám uspíšit.

    Ordinace v růžové zahradě se vysílá už 11 let, podívejte se na její hlavní postavy v naší velké fotogalerii:

  • Smrt doktorky Pokorné

    Vážné nemoci podlehla i pediatrička Marie Pokorná, kterou bravurně ztvárnila herečka Dana Batulková. Těžce nemocné Marii v důsledku žloutenky a následné cirhózy selhávala játra. Vypadalo to ale nadějně, transplantace už byla naplánovaná, všichni doufali v dobrý konec. Jenomže nastaly komplikace a operace, která by jí dala novou naději, se musela odložit. Mariin zdravotní stav se bohužel velmi rychle horšil a nakonec nemoci podlehla.

    Připomeňte si ve videu poslední rozhovor Radka s umírající mámou, která ani na smrtelné posteli neztrácela optimismus...

    Video se připravuje ...
    Ordinace v růžové zahradě • VIDEO: archiv TV NOVA
  • Rakovina zabila i Marcelu Mázlovou

    Marcela Mázlová byla první ženou primáře Mázla.
    Autor: archiv TV NOVA

    Marcela byla první ženou doktora Mázla a také první postavou seriálu, která podlehla rakovině. Hrála ji herečka Alena Štréblová. Zajímavé je, že její osud byl scenáristy naplánovaný už od samého začátku. Při psaní závěrečné scény, kdy se Marcela na smrtelné posteli loučí s malým synkem Jakubem, prý plakala i sama scenáristka. Čestmír žil s Marcelou dlouhé roky, měli dceru Naďu a syna Jakuba. V posledních letech to ale mezi nimi neklapalo a Marcela se s ním rozvedla. 

  • Děsivá diagnóza se nevyhnula ani Mázlovi

    Doktor Mázl bude obletován ženami.
    Autor: nova.cz

    Málokdo si asi pamatuje, že s rakovinou bojoval i sám Čestmír Mázl. A to hned v prvních dílech páté série oblíbeného seriálu. Bylo to v roce 2007 a především divačky měly obrovský strach, že o svoji oblíbenou postavu přijdou. Osudový boj s nemocí ale s primářem prožívali i všichni další hrdinové Ordinace, v čele s jeho milovanou Gitou v podání slovenské herečky Daniely Šinkorové. Čestmír nakonec zvítězil a na obrazovce se s ním potkáváme dodnes.

Diskuse ke článku
.