Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 seriálů, které by si neměla nechat ujít žádná žena

  • Sex ve městě je kultovní seriál, který vás určitě nezklame.
    3. srpna 2015 | 06:00

    Milujete seriály, jenže české už znáte téměř nazpaměť? Zkuste se zaměřit na zahraniční produkci. Výběr seriálů určených přímo pro nás ženy je opravdu velký. Zaměřily jsme se proto na ty "nejlepší" a sestavily jsme pro vás malý žebříček těch, které určitě stojí za zhlédnutí. Věřte mi, že u ničeho se nežehlí tak dobře jako u Sexu ve městě nebo Zoufalých manželek.

  • Sex ve městě (Sex and the City)

    Sex ve městě je kultovní seriál, který vás určitě nezklame.
    Autor: archiv
    Kultovní komediální seriál zná snad každá žena. Nepleťte si ho ale s filmy, které byly natočeny až později právě na základě jeho obrovské popularity. Pokud vás tedy právě tenhle seriál nějakou shodou náhod minul, určitě se na něj podívejte. Sex ve městě má celkem 6 řad.

    Seznámíte se se čtyřmi ženami – Carrie, Mirandou, Charlottou a Samanthou, které jsou naprosto rozdílné, a přesto si velice dobře rozumějí. A co je hlavní – nebojí se mluvit o sexu. Seriál se odehrává v New Yorku na Manhattanu. Naleznete zde mnoho humoru, nevěry, sexu a přátelství. Hlavní hrdinkou je Carrie Bradshaw, úspěšná novinářka, která je chytrá, zvídavá a žádoucí žena, přesto však žije sama. Doslova sama pochopitelně není, ovšem žádný z jejích sexuálních objektů se ještě "nepřehoupl" do pozice stálého partnera.

    Období hledání toho pravého je pro ni i pro její tři rovněž nezadané, krásné a inteligentní kamarádky zdrojem věčné inspirace i úvah, zda je takové soužití s mužem vůbec možné. Carrie tak sebe i své tři nejlepší kamarádky používá jako pokusné králíky při zkoumání možností třicetileté ženy, která chce zažít nějakou legraci ve městě plném seriózních svobodných mužů, kteří si myslí, že závazky a povinnosti jsou pro ty druhé.

  • Zoufalé manželky (Desperate Housewives)


    Zoufalé manželky
    Autor: archiv
    Mimořádně úspěšný seriál televize ABC získal tři Zlaté glóby, pět cen Emmy a mnoho dalších cen. Má celkem 8 řad a hned na začátku bychom vás měly upozornit, že je velmi návykový.

    Jeho děj se odehrává na předměstí města Fairview, v ulici Wisteria Lane, která se může zdát na první pohled jako velice poklidná. Příběh vypráví o životě žen v domácnosti, které jsou velmi dobrými přítelkyněmi a vědí o všem, co se děje v jejich okolí. Mnozí by si mohli myslet, že vedou velice nudné životy, ale opak je pravdou. Životy hlavních hrdinů jsou propleteny velkým množstvím tajemství a záhad, které se v ulici odehrávají. Největší záhadou je sebevražda jedné z kamarádek – proč se rozhodla dobrovolně opustit svět? Tímto momentem začíná samotný seriál.

    Zoufalé manželky patří mezi tolik oblíbené i proto, že jsou zde skloubeny dohromady intimní život žen, romantické momenty, ale také velké množství záhad a tajemství, které dělají seriál akčním. Rozhodně se vám nestane, že byste se u nějakého z dílů nudili.

  • Doktorka z Dixie (Hart of Dixie)

    Seriál Doktorka z Dixie můžete teď sledovat každý všední den po poledni na Nově.
    Autor: archiv
    Hlavní představitelkou tohoto seriálu, který právě každý všední den běží po poledni na Nově, je Zoe Hart. Talentovaná lékařka, která se snaží prosadit v oblasti kardiochirurgie, má celý život naplánovaný do posledního detailu. Jak to tak ale bývá, v jejích dokonalých plánech se objeví překážka. Šéf nemocnice, v které se uchází o práci, jí vytkne, že nemá dostatek citu k pacientům. Je totiž tak zaujatá prací, že v nich nedokáže vidět lidi. Podmínka k získání jejího vysněného místa je jednoduchá – musí někde strávit rok jako praktická lékařka, aby se naučila lépe vycházet s lidmi. Využije tedy nabídky jednoho lékaře, který jí nabízí lékařskou praxi už dlouhé čtyři roky. Vydá se do Bluebellu, aby splnila svou misi.

    Tam na ni však čeká veliké překvapení. Malé město je pro ni jako noční můra. Místní obyvatelé "vetřelce" jen těžko přijímají mezi sebe. Jednoho dne ale zachrání život pacientce při porodu. A záhy se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. S tamními obyvateli si nakonec vytvoří velice pevné vztahy, a aniž by to čekala, stane se nedílnou součástí Bluebellu.

  • Džungle rtěnek (Lipstick Jungle)

    Džungle rtěnek
    Autor: archiv
    Americký seriál pochází z pera autorky seriálu Sex ve městě. Už to by mohlo být prvním znakem, že se při něm nebudete nudit. Jedinou nevýhodou je to, že má pouhé dvě série. Seriál vás zanese do života tří nejlepších kamarádek, které patří k padesáti nejúspěšnějším ženám v New Yorku. Jejich profesionální úspěch jim ovšem nezajišťuje, že budou mít úspěch i ve svých osobních životech. O Wendy má vyjít kniha, která ji popisuje jako špatnou matku, Nico opět podlehne milenci a Victory musí propustit své zaměstnance...
  • Mazané služky (Devious Maids)

    Mazané služky
    Autor: archiv
    Tento seriál je od tvůrce Zoufalých manželek – Marka Cherryho. A i v něm se setkáte s populární herečkou Evou Longoria. Děj sleduje osudy čtyř hispánských služek z Beverly Hills, které překonávají komplikované okamžiky spolu se svými bohatými a snobskými zaměstnavateli.

    Rosie je svobodná matka, která svého syna po smrti svého manžela nechala v Mexiku a nyní pracuje jako chůva pro párek sobeckých, ale úspěšných herců.

    Talentovaná zpěvačka Carmen, která pracuje u popové hvězdy Alejandra, doufá, že jí zaměstnavatel pomůže rozjet její vlastní kariéru. Překážkou však je Alejandrova loajální a až příliš seriózní domovnice ruského původu a zároveň Carmenina šéfka, která udělá vše pro to, aby překazila její snažení.

    Zoilo řídí domácnost bohaté, ale emocionálně labilní a drogově závislé ženy. Pracuje u ní spolu se svou mladou dcerou Valentinou, která je zamilovaná do syna jejich zaměstnavatelky.

    Marisol je novou zaměstnankyní, která se od ostatních liší svým zjevem, vědomostmi i nepřítomností španělského přízvuku. Jako uklízečku si ji najme druhá manželka boháče, jehož pronásleduje jeho první žena.

    Všechny se setkají v době, kdy jejich přítelkyni a kolegyni Floru někdo brutálně zavraždí během plnění jejích pracovních povinností v domě tajuplné dvojice, která organizuje největší společenskou událost roku. Stane se to krátce poté, co Floru podle všeho zaměstnavatel znásilní. Brzy se najde číšnice s vražednou zbraní, je však málo pravděpodobné, že to byla opravdu ona, a ne někdo z vysoké společnosti...

  • Prolhané krásky (Pretty Little Liars)


    Prolhané krásky
    Autor: archiv
    Pokud máte rádi záhady a tajemství, je tento seriál tím pravým pro vás.
    Děj vás zavede do městečka Rosewood, kde se seznámíte s pěti nejlepšími kamarádkami – Arií, Hannou, Emily, Spencer a Alison. Poklidný život dospívajících dívek se změní v okamžiku, kdy jedna z nich, Alison, záhadně zmizí. A aby toho nebylo málo, začínají ostatním dívkám chodit anonymní výhrůžné zprávy od "A". Dívky se původně domnívají, že jde o nějaký hloupý vtip a že jim esemesky posílá samotná Alison. Ale poté, co je nalezeno její tělo, zjišťují, že nejde jen o nějaký hloupý vtip.
  • Pomsta (Revenge)

    Pomsta
    Autor: archiv
    Dalším skvělým tipem pro milovnice záhad je právě Pomsta. Celý seriál je totiž propleten jednou velkou záhadou a jen pomalu dochází k jejímu rozluštění. Příběh vypráví o Emily Thorne, ve skutečnosti Amandě Clarke, která se přestěhuje do Hamptons – bydliště lidí, kteří zničili její rodinu. Amandin otec byl totiž kvůli jejich svědectví neprávem odsouzený na doživotí za zločin, který nespáchal. A ona je rozhodnutá, že za jeho utrpení tvrdě zaplatí všichni, kteří jej kdysi zradili...

    V Hamptons samozřejmě nikdo netuší, kým Emily ve skutečnosti je a co všechno je schopná udělat, aby se dostala do jejich blízkosti. Pak stačí vyčkat jen na ten pravý okamžik a zahájit předem naplánovanou pomstu, aby mohla zničit život těm, kteří ho zničili jí.

  • Chasing Life

    Chasing life
    Autor: archiv
    Znáte ten pocit, kdy se vám vše daří, a v nejméně očekávané chvíli se přihodí nějaká událost, která vám obrátí celý svět naruby? Přesně tímto si prochází hlavní postava seriálu – dvacetiletá April Carver. Bystrá, chytrá a ambiciózní novinářka, která se snaží postoupit výše na kariérním žebříčku v redakci bostonských novin tím, že ohromí náročného editora výjimečným článkem. Když se zrovna nehrne za nejnovějším skandálem, snaží se vyvažovat svůj pracovní a osobní život a věnuje se ovdovělé matce Sare, rebelské mladší sestře Brenne a babičce. Přesně v okamžiku, kdy se v její kariéře i vztahu s kolegou Dominikem začne blýskat na lepší časy, dozví se děsivou zprávu: trpí rakovinou, která je zřejmě neléčitelná. Jak se se vším vypořádá, vám prozradí seriál.
  • Upíří deníky (Vampire Diaries)

    Upíří deníky
    Autor: archiv
    Americký fantasy-hororový televizní seriál natočený podle stejnojmenné knižní předlohy L. J. Smith bývá často označován za kopii Stmívání. Za převedením na televizní obrazovky stojí Kevin Williamson, autor oblíbeného seriálu Dawsonův svět. Upíří deníky se staly velice populárními především díky svým dvěma hlavním hrdinům – upířím bratrům Stefanovi a Damonovi. Oba herci nebyli příliš známí, proslavili se až tímto seriálem. Své fanynky si ale získali velice rychle.

    Centrem veškerého dění je městečko Mystic Falls a hlavní osobou, kolem které se všechno točí, je krásná dívka Elena. Oba bratři za sebou mají dlouhou a nepříliš šťastnou historii. Damon nechápe Stefanovo odmítání násilí a brutality, ale rozumí jeho zájmu o Elenu. Elena totiž vypadá úplně stejně jako dívka, kterou Stefan před více než stoletím miloval a kterou se pokoušel získat i Damon. A nyní tito dva bratři – jeden hodný a jeden zlý – vedou válku o Elenu, její rodinu i její přátele...

  • 2 socky (2 Broke Girls)

    2 socky
    Autor: archiv
    Jestli dáváte přednost nenáročným seriálům, které nemají žádný složitý děj a u kterých se zasmějete, jsou 2 socky tou pravou volbou. Sitkom je plný zábavy a humoru a rozhodně nehrozí, že byste se u něj nudili. V současnosti je můžete sledovat například na slovenské Markíze.

    Děj se odehrává v New Yorku a vypráví příběhy dvou servírek – Max a Caroline. Obě dívky jsou naprosto odlišné, ale přesto se z nich později stanou nejlepší kamarádky. Max pochází z chudé rodiny, zatímco Caroline se sice narodila v zámožné rodině, ale nečekaně zůstane odkázaná sama na sebe a musí se živit jako servírka. To, co je spojuje, je jejich velký sen – chtějí mít svou vlastní kavárnu. Jediné, co jim v cestě za jejich snem brání, je počáteční kapitál 250 000 dolarů. Proto se snaží šetřit, kde se dá, ale vzhledem k jejich špatné finanční situaci je tenhle sen v nedohlednu.

Klíčová slova:  seriály, pro ženy, vip
Diskuse ke článku
.