Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Světlana s Lumírem chystají už třetí svatbu! Připomeňte si ty předchozí

Nakonec se ukázalo, že ti dva k sobě prostě patří. Jen jim chvíli trvalo, než na to přišli. Teď čekají rodinu a plánují další svatbu.
17. dubna 2015 | 06:00

Vzpomínáte si na to ještě? Byla tu první svatba, která se v seriálu Ulice odehrála. I když napoprvé nevyšla. Jestlipak víte proč? Ta druhá pak byla dokonalá. Jenže přesto se nakonec Světlana s Lumírem rozvedli. Čím vším si museli projít, aby zase mohli být spolu?

U Lumíra to tenkrát byla láska na první pohled. Kvůli Světlaně hubnul, cvičil, chodil na kosmetiku, hádal se s rodiči i jejím bratrem Hrihorijem. Dělal vše možné i nemožné, aby ji získal. A Světlana jeho slibům uvěřila.

Když se ale před devíti lety ti dva rozhodli, že se vezmou, byla Nyklová zásadně proti. Pro Lumíra si představovala mnohem lepší nevěstu, ne chudou Ukrajinku. Však se taky postarala o to, aby se nakonec ti dva napoprvé nevzali. Právě kvůli Nyklové jim na svatbu nedorazili svědci, a Světlanin bratr Hrihorij se navíc pokusil ženicha upít k smrti.

"Světlana si Lumíra nevezme, o to se postarám. Kdyby ho Bedřich neodtáhl pryč, tak už bych měl po starostech. Upil bych ho k smrti. Nikdo nevydrží tolik jako my. Ani Lumír. Co na něm Světlana vidí? Vždyť je to ten nejhorší chlap v širokým okolí. To chce být celý život nešťastná? Lumír jednou skončí za mřížemi. A co pak? Kdo se o ni postará? Nedovolím, aby si sestra moja zkazila život s takovým chlapem, jako je Lumír," zuřil tenkrát Hrihorij Lisečko. Světlanině svatbě s Nyklem chtěl zabránit za každou cenu.

Nyklová se navíc pokusila Světlanu uplatit, aby si svatbu rozmyslela, což Lumíra vážně naštvalo. "Tohle teda máti už vážně přehnala. Nabízet Světlaně prachy za to, že si mě nevezme, a pak mi ještě věšet bulíky na nos! Ta svatba bude, i kdyby se stavěla na hlavu. A ještě si moc rozmyslím, jestli ji po tom všem vůbec pozvu. Světlanu miluju a chci s ní žít. Co je na tom tak nepochopitelnýho? A že je Ukrajinka? No bóže! Spousta našich holek jí nesahá ani po kotníky," rozčílil se Lumír Nykl. Matčin podraz se ho tentokrát opravdu dotkl. Něco takového by od ní opravdu nečekal. Nechybělo mnoho a on by kvůli ní o svou Světlanku přišel.

O pár týdnů později už bylo všechno jinak. Světlana podepsala předmanželskou smlouvu, Nyklová se přestala bát o svůj majetek a veselce dala zelenou. Dokonce ji sama vystrojila, aby všichni v té jejich "Ulici" viděli, jaké to je, když se žení její jediný syn. 

Své ano si Světlana s Lumírem řekli ve čtvrtek 29. června 2006. Ovšem zpočátku to ve svatební den vypadalo, že se žádná svatba zase konat nebude. Světlana totiž byla rozhodnuta, že Lumíra opustí kvůli jeho úletu se striptérkou. Vše nakonec zachránila Nyklová, která Světlanu přesvědčila, a svatba se tak mohla konat.

Byla to velká svatba, hostina se konala přímo na náměstíčku v Ulici před Henryho hospodou a sešla se na ní velká část celé Ulice. Lumír se postaral i o jedno velké překvapení, když na svatbu pozval také Ingrid a všem oznámil, že Ingrid, která v té době byla po nehodě na vozíčku, se stane šéfovou v kadeřnictví.

Jenže záhy po svatbě Světlana zjistila, jaké to je, přivdat se do rodiny Nyklových a být Lumírovou manželkou. Na řadu přišly ztráta iluzí, snaha neztratit v manželství sebe samu, nebýt jen tupou ženuškou poslouchající svého muže a tchyni na slovo. Krize, facky, znásilnění, potrat... A rozhodnutí zkusit to znovu. I přes to všechno stála při Lumírovi během jeho boje o křeslo starosty. Byla jeho jistotou, pevným bodem. Jenže Lumír si toho nedokázal vážit a podlehl blonďaté zlatokopce Pavle. Jeho nevěru už Světlana nerozdýchala. Následoval rozvod.

Přes to všechno jsou ale Lumír a Světlana zase spolu. Oba za sebou mají jiné vztahy, prošli několika krizemi i obrovskými životními zkouškami. Nakonec se ale ukázalo, že ti dva k sobě prostě patří. Jen jim chvíli trvalo, než na to přišli. Teď čekají rodinu a plánují další svatbu. Jaká bude? To se dozvíte už brzy.