Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policii Modrava ovládl sexy Filip Tomsa! Kdo jsou další oblíbení detektivové českých seriálů?

  • Svým neodolatelným tajuplným úsměvem okouzlil Filip Tomsa jako poručík Sedláček už mnoho dívek a žen.
    6. dubna 2015 | 06:00

    Jsou nebojácní, chytří, pohlední. Ženy je obdivují, muži se s nimi rádi identifikují. Věříme jim, že by nás vysekali z průšvihu i za cenu položení vlastního života. Americké filmy jsou takových drsňáků plné, ale my máme i své vlastní. Připomeňme si oblíbené hrdiny našich kriminálních seriálů.

  • Kapitán Pražák alias Rotvajler

    Filip Blažek
    Autor: archiv ČT

     

    Charizmatický herec Filip Blažek (41) ztvárnil jednoho z kriminalistů v úspěšném seriálu České televize Případy 1. oddělení. Ten byl inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy.

     

    Na oddělení vražd se propracoval přes zásahovku a řadu tvrdých výběrových řízení. Platí za razantního operativce, který případ neopustí, dokud není objasněn. Chybí mu ale empatie a neumí komunikovat s lidmi. Zřejmě série životních facek, které schytal uprostřed puberty, zavinila, že je nedůvěřivý. Přesto si rychle získá vaše sympatie.

     

    "Kapitán Pražák je moje druhá role policajta. Je takový neomalený, působí chladně a nepřístupně, trochu arogantní suverén, ale dříč, který když se zakousne do případu, chytne a nepustí. Proto asi vznikla i jeho přezdívka Rotvajler," prozradil v jednom z rozhovorů Blažek, který se na roli svalnatého člena mordparty nemusel fyzicky nijak zvlášť připravovat. Už roky totiž trénuje thaibox.

  • Major Tomáš Kozák

    Ondřej Vetchý
    Autor: archiv ČT
    A neměli bychom zapomenout ani na dalšího sympatického člena 1. oddělení. Herec Ondřej Vetchý (52) v seriálu ztvárnil svědomitého majora s prokazatelnými výsledky, která ale nemá jednoduchý život. Jako vyšetřovatel má na starosti procesní úkony. Do terénu by tak často nemusel, chce se ale ujistit, jestli operativci něco nezanedbali. Nemyslí to zle, dokáže jim i poradit, pokud vyšetřování vázne.

     

    Stál o funkci vedoucího oddělení, musel se ale v kritické chvíli postarat o rodinu. Krátce po sobě mu zemřeli otec i manželka, se kterou měl v té době dvanáctiletou dceru, navíc musí pečovat o matku s Alzheimerovou chorobou. A tak se do výběrového řízení ani nepřihlásil. 

  • Major Marián Holina

    Ivan Trojan hraje majora Holinu narozeného ve znamení Střelce.
    Autor: ČT Dagmar Vyhnálková
    Hlavním hrdinou seriálu České televize s názvem Vraždy v kruhu je Ivan Trojan (50). Úspěšný seriál, který se řadí k detektivkám klasického společensko-psychologického charakteru, nepřináší divoké střílečky ani chladnou analytickou práci laboratoří, souhru širokého týmu neosobních kriminalistů, ale především silnou osobnost hlavní postavy – majora Holiny.

     

    Sám Ivan Trojan o své postavě prohlásil: "Holina je inteligentní chlapík, který si umí dávat věci do souvislostí a oplývá velkým talentem pro policejní profesi. Důležité pro něj je, že nerad prohrává a má vůli věci dotahovat do konce. Zároveň je v něm ale určitá svobodomyslnost a nadhled."

  • Nadporučík Pavel Mráz

    Případ pro exorcistu
    Autor: archiv ČT
    Většina z nás ho má v paměti jako majitele restaurace U Henryho ze seriálu Ulice, další ho znají z Hřebejkova filmu Líbánky. Stanislav Majer se ale také stal jednou z hlavních postav třídílné minisérie České televize Případ pro exorcistu.

     

    Vysoký charizmatický vousáč s nádherně modrýma očima se vám i díky nazrzlým vlasům rychle vryje do paměti. Nás v redakci si tenhle svalovec s uhrančivým pohledem rychle získal.

  • Detektiv Kuneš

    V zatím nejvýraznější roli - jako policista v seriálu Cirkus Bukowsky.
    Autor: Foto Blesk, archiv Blesku
    Zarputilého kriminalistu si v úspěšném seriálu Cirkus Bukowsky zahrál Hynek Čermák (42). Jako detektiv Kuneš musel bojovat nejen se zločinem, ale zároveň i se svými vnitřními démony a musel nastoupit na protialkoholní léčbu. V opačném případě mu hrozil vyhazov z práce. 

     

    "Říct, že mi Kuneš přirostl k srdci, by bylo trochu silné slovo. Že by to byl vyloženě sympaťák, to není. Ale máme přece jen sem tam něco společného, takže si rozumíme. V každém případě mám Kuneše rád, protože je dobře napsaný, je to detektivní futrál a taková role se nedala odmítnout," prohlásil sám Čermák.

  • Poručík Kamil Sedláček

    Filip Tomsa má co ukázat...
    Autor: archiv TV NOVA
    V kriminálním seriálu z prostředí šumavské přírody Policie Modrava si pohledný Filip Tomsa (30) zahrál čerstvě vystudovaného policistu, který je k ruce mladé, šikovné a do práce ponořené kapitánce Janě Vinické, jež přijíždí na Modravu, aby nastoupila na uvolněné místo vedoucí místního policejního oddělení. Tomsa v rámci role několikrát odhalil svou mužnou hruď a rozhodně se nemá za co stydět. 
  • Kapitán Tomáš Benkovský

    David Švehlík se kvůli seriálu musel naučit jezdit na skifu.
    Autor: Foto Česká televize
    Hrdinou Kriminálky Anděl je herec David Švehlík (42). Benkovský je chytrý a talentovaný muž uhlazených rysů, který dokáže v životě zdolávat různá úskalí. Má k tomu totiž předpoklady. Je to člověk, který si vždycky jde za svým, ale jen v tom dobrém slova smyslu. Navíc se rychle učí a v práci rád zkouší nové věci. Je sympaticky dokonalý, vnímavý k okolí a ženy ho milují.

     

    Ale i kapitán Benkovský má své chyby. Občas zbytečně moc prosazuje svůj názor a názory ostatních mu připadají ne tak propracované. Snad i proto se šéfem kriminálky nakonec nestal on.

Klíčová slova:  vip, seriály, Policie Modrava, detektivové
Diskuse ke článku
.