Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie Modrava: Tohle jste o hercích ze seriálu možná nevěděli

  • 16. března 2015 | 06:00

    Krásná Soňa Norisová, sympatická Jana Boušková, krasavec Filip Tomsa nebo charizmatický Jaroslav Satoranský. To je jen malá část herců, které každou neděli v Policii Modrava vídáte. Jaké postavy si v seriálu zahráli?

  • Kapitán Jana Vinická

    Soňa Norisová
    Autor: archiv TV NOVA

     

    Sympatická herečka Soňa Norisová (41) je sestrou známější herečky Zuzany Norisové. V seriálu ztvárňuje zkušenou policistku, která z osobních důvodů opustila svou práci v plzeňské kriminálce, aby přijala místo kriminalistky v Kašperských Horách. Je to citlivá, empatická žena, která musí bojovat nejen se zločinci ve svém novém působišti, ale častokrát i se svými novými podřízenými. Její noví kolegové totiž nemohou překousnout, že jim šéfuje žena, která navíc není místním rodákem.

     

    Setkala se s něčím podobným herečka, která je ze Slovenska, i ve skutečném životě? "S nevraživostí a žárlivostí jsem se v práci zatím nesetkala. Ještě se mi nestalo, že by mi dali mí kolegové najevo, že nejsem odsud. Naopak, často se z nich stali mí dobří přátelé," prozradila kráska, která se po příchodu do Prahy musela živit jako servírka v irské hospodě. "Byly to chvíle, na které nevzpomínám ráda. Na premiéru muzikálu Pomáda jsme čekali asi rok a půl, pořád se kvůli penězům odkládala. Měla jsem období, kdy jsem si říkala, že třeba ani nebude, že ze mě bude už napořád servírka. Nemohla jsem ani na konkurz do jiného muzikálu, protože jsem podepsala smlouvu o exkluzivitě," svěřila se Norisová v rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

  • Poručík Kamil Sedláček

    Filip Tomsa a Soňa Norisová
    Autor: archiv TV NOVA
    Roztomilého poručíka, čerstvého absolventa policejní školy, kterému ještě diplom čouhá z kapsy, hraje Filip Tomsa (30). Ten se už objevil v seriálech Dobrá čtvrť, Poslední sezona a Ordinace v růžové zahradě. Ve filmovém muzikálu Mirjam Landové Kvaska si dokonce zahrál hlavní roli Mickiho – zpívajícího vězně, který zdrhne, zamiluje se do muzikálové hvězdy a utíká před policií. V Policii Modrava ale stojí na druhé straně zákona. Ztvárňuje sympatického kriminalistu, který je tak trochu zmatkař. Postupně se ale stává nejbližším spolupracovníkem nadřízené Jany.

     

    Asi jste ale netušili, že svůj volný čas Tomsa tráví s hlavou v oblacích. A to nejen obrazně. "Létání je pro mě největším relaxem, který vůbec znám. A to dokládá i moje žena, která to na mně pozná podle toho, jak jezdím v autě. Když moc šlapu na plyn, tak mi jen suše oznámí, že bych si měl jít zalétat," svěřil se.

  • Major Václav Koutný

    Jaroslav Satoranský
    Autor: archiv TV NOVA
    Šéfa klatovské kriminálky, který se s Janou zná již z dřívějška, hraje vynikající pětasedmdesátiletý herec Jaroslav Satoranský. Ten byl v 70. a 80. letech seriálovou hvězdou, hrál v Nejmladším z rodu Hamrů, v Inženýrské odyseji, v Tajemství proutěného košíku nebo v seriálu Zdivočelá země. Mihl se i v jednom dílu Vyprávěj. V posledních letech jste ho ale mohli vidět spíš na divadelních prknech. Na televizní obrazovku se vrátil až díky Policii Modrava. A dokonce se během natáčení spřátelil i s místními policisty.

     

    "Já jsem měl velké štěstí, že jsem po letech dostal takovou trošku větší příležitost, a velké štěstí, že ta parta na Policii Modrava byla úžasná, všichni herci i štáb," prozradil Satoranský. "Měl jsem větší plochu na policejním ředitelství v Klatovech, a to byly interiéry, takže se tam nedalo moc dýchat, bylo to uzavřený kvůli ruchu z ulice, takže jeden technik musel sehnat ventilátor. Tam jsme policajtům možná trochu překáželi, nikdo neřekl nic, byli na nás hodní, máme tam přátele," pokračoval zkušený herec. A jak vzpomíná na natáčení dílu s mrtvolou v rašeliništi? "Bylo to až velmi reálné. Když jsme přišli na plac, až jsem se lekl," přiznal Satoranský.

  • Strážmistr Lucie Krásenská

    Jaroslava Stránská
    Autor: archiv TV NOVA
    Inteligentní policistku, která chce na sobě dál pracovat a studovat školu, hraje Jaroslava Stránská (45). Jako kolegyně od prvního dne drží s Janou, nejprve z ženské solidarity, posléze proto, že ji Jana ochrání před žárlivým manželem.

     

    Pokud máte pocit, že jste tenhle obličej už někde viděli, jen si nemůžete vzpomenout kde, pomůžeme vám. Ztvárňuje ji herečka Jaroslava Stránská, kterou si všichni pamatujeme jako Jitku z Diskopříběhu. Od jeho natáčení uplynulo už 27 let, ale Jaroslava vypadá pořád téměř stejně. A to i přes to, že se s ní život vůbec nemazlil.

     

    "Měla jsem holčičku, ale ta mi zemřela, když jí bylo půl roku," svěřila se po letech v rozhovoru pro deník Aha. Smrt dcery nebyla ale jediná, kterou oplakala. "Během roku mi pomřela celá rodina. Je to období, na které opravdu nerada vzpomínám," řekla. A zklamání prožila i v partnerském životě. "Považuji za svou největší blbost, že jsem se vdala. To byla mladická nerozvážnost. Vdávala jsem se v devatenácti letech," prozradila ještě.

  • Poručík Karel Votava

    Michal Holán
    Autor: archiv TV NOVA
    Jedenatřicetiletý herec Michal Holán je přitažlivý muž – stejně jako poručík, kterého hraje. Ten o sebe velmi dbá a sleduje poslední módní trendy. Proto mu přezdívají Krásný Jája. Na začátku seriálu má milenecký vztah s kolegyní Krásenskou, který je ale prozrazen. Poté vedle sebe slouží jako kolegové, ale snaží se, aby se při službách moc nepotkávali.

     

    Mladého herce jste mohli vidět třeba ve filmech Kameňák, Chyťte doktora, Crash Road, Vy nám taky, šéfe! nebo v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde si zahrál doktora Vojtu Kaňku. Znát ale asi budete spíš jeho hlas. Je to totiž nejen skvělý herec, ale i vynikající dabér. Kdysi se také "proslavil" tím, že chodil s tehdejší účastnicí první série reality show VyVolení Kačenkou Langerovou.

  • Pošťačka Válková

    Jana Boušková
    Autor: archiv TV NOVA

     

    Tetu Jany, která jí svými radami pomáhá zorientovat se v šumavském prostředí, hraje šedesátiletá Jana Boušková. V seriálu Policie Modrava si zahrál i její manžel Václav Vydra, se kterým jsou spolu už téměř dvaatřicet let. Možná vás ale překvapí, že se vzali teprve před osmi lety.

     

    "Tehdy jsem spadla z koně. Měla jsem zlomená čtyři žebra, a kdyby na té louce ležel kámen, tak už tady nejsem. Od lýtka až po ruku jsem měla obrovskou podlitinu, strašně to bolelo, ležela jsem v nemocnici a přemýšlela, že syn by se taky mohl stát sirotkem. Že život na psí knížku není špatný, ale ten papír je někdy potřeba. Požádala jsem Vaška, jestli bychom se nevzali. On mi na to řekl: Proč se vy ženský tak rády vdáváte? Ale souhlasil a za pár týdnů jsme se vzali v kostelíku na Křivoklátsku, na svatbě byli jen svědci, pan farář, varhaník a náš pes, boxer Ferda," svěřila se Boušková v rozhovoru pro magazín Ona Dnes.

Klíčová slova:  seriál, Policie Modrava
Diskuse ke článku
.