Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Novinky z Ordinace: Smutné loučení! Víme, kdo zemře!

Doktorka Marie Pokorná, která má kvůli žloutence zničená játra, čeká na transplantaci.
22. ledna 2015 | 06:00

Smrt obchází Kamenici už nějakou dobu. Hanák se málem utopil, Jirku odvezla záchranka s vnitřním krvácením a těžce nemocné lékařce selhávají játra. S jednou z oblíbených postav se ale budeme muset opravdu rozloučit. A bude to dřív, než čekáte.

Už dlouho se spekulovalo o tom, kdo nakonec oblíbený seriál opustí. Černá karta padla právě na pediatričku, kolegyni a také přítelkyni lékařky Běly Valšíkové. Doktorku Marii Pokornou, kterou skvěle ztvárnila herečka Dana Batulková (56), už příští čtvrtek v seriálu uvidíme naposledy.

Marie neměla v životě štěstí. Při výkonu svého povolání se navíc nakazila žloutenkou a v jejím důsledku těžce onemocněla. Čeká na transplantaci jater, která jediná jí může prodloužit život. Běla pomáhá těžce nemocné přítelkyni a Marie jí jednoho dne svěří své tajné přání: kdyby umřela, chce, aby se o její děti postarala právě Běla.

Smrt v Ordinaci padne na Danu Batulkovou. Podlehne žloutence.
Autor: archiv TV Nova

Jenže shodou okolností se do Kamenice vrátil Martin Jánský a pro Bělu měl velké překvapení. Koupil totiž ve Španělsku dům a chce v něm s ní už natrvalo žít. Požádal ji proto, aby se s ním na jih odstěhovala. A tak je teď postavena před těžké rozhodnutí.

Ještě dnes vám přineseme dojemné video s poslední scénou Dany Batulkové v Ordinaci. Sledujte náš web!

Fanoušci sympatické herečky ale nemusí dlouho smutnit. Už brzy ji totiž mohou pravidelně potkávat na obrazovce konkurenční televize. Batulková se totiž bude objevovat jako dámská krejčová Helena Jánská v seriálu Svatby v Benátkách.

"Moje postava je emancipovaná, rozvedená a vtipná žena, která umí s humorem a nadhledem proplouvat životem. Jsem ráda, že se posouvám zase ke komediálnějším rolím, mám je ráda," říká herečka.