Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velká seriálová bilance: Smrt, svatba, přiznání i nové postavy

  • Hned na začátku roku jste se dočkali svatby vrchní sestry Babety.
    29. prosince 2014 | 06:00

    Další rok je opět téměř za námi. A stejně jako my jsme si za těch dvanáct měsíců prožili spoustu příjemných i méně příjemných situací, tak i hrdinové našich oblíbených seriálů. Připomeňme si, co podstatného se loni událo v Ulici a v Kamenici.

  • Ordinace: Tragická smrt šíleného Beneše

    V Kamenici se odehrála tragická autonehoda, při které zemřel Michal Beneš.
    Autor: archiv TV NOVA
    Tragická autonehoda, při které se zabil Michal Beneš, nastartovala celou řadu budoucích událostí. Chybělo málo a mrtvý mohl být i Filípek s Gábinou.

    Psychopat Michal Beneš zjistil pravdu o Jáchymovi a své bývalé snoubence Soně, že s ní Jáchym spal. Lačnil po pomstě a rozhodl se Jáchyma zabít! Netajil se s tím ani před svým psychologem. Nedopatřením však autem srazil kočárek s Filípkem! Jeho pokus o vraždu se mu však stal osudným.

    Ovšem pro Gábinu a Hánaka byla celá tato událost velkým šokem. Filípek vyvázl jen s pár modřinami, Gábina se ale pořádně vyděsila, a zůstala v šoku.
  • Ordinace: Doktorka Blechová přichází na scénu

    Doktorka Blechová
    Autor: archiv TV NOVA
    A hned v prvním díle roku 2014 se divákům ve své nové roli představila herečka Klára Cibulková coby doktorka Andrea Blechová. Ta nastoupila na pozici záchranářky do nově otevřeného stanoviště záchranné služby kamenické nemocnice.

    Andrea je tvrdá, od rány, nebere si servítky, vždycky jasně řekne svůj názor a občas použije i ostřejší slovo – má proto logicky problém s autoritami. V tomhle ohledu je to takový Hanák v sukni, jenže u ní jako u ženy to víc překvapí. Sportovní, houževnatá, hezká, ale vzhled není to, na co klade důraz. Žije sama, na partnerství a rodinu se necítí. Nerada se otevírá lidem, je přesvědčena, že na všechno musí stačit sama. Střeží si své soukromí, a proto může v naší kamenické rodince občas působit trochu osaměle. Od začátku naráží na „organizátorku společenského života“ v nemocnici vrchní Babetu Trefnou.

    Andrea se spřátelí s Petrem Hanákem. Stanou se z nich kolegové, nejlepší přátelé a později také milenci…

  • Ordinace: Babetina svatba

    Páry z Ordinace v růžové zahradě
    Autor: archiv TV NOVA
    V srpnu jste se dočkali další svatby. Tentokrát své ano řekla vrchní sestra Babeta. Střelená, zrzavá, všetečná dáma, která má ovšem zlaté srdce, vždycky se zasazuje o správnou věc a bojuje proti zlu. Za svoje sestry na oddělení se pere do posledního dechu. Na muže ale v minulosti nikdy příliš velké štěstí neměla.

    I ona ale konečně našla svou velikou lásku. Seznámila se totiž se šarmantním operním režisérem Albertem Hessem. Takže hned v prvním díle po prázdninové pauze jste se dočkali svatby! Babeta zářila štěstím... Všechno ale pořádně zkomplikovala nepozvaná sestřenice Heluš, která chtěla ze msty za staré křivdy Babetin šťastný den překazit. Naštěstí se jí to nepodařilo!

  • Ulice: Tragická smrt Kláry Peškové

    Hned na začátku roku zažili diváci šok. Tragédie postihla Rudolfa Hrušínského alias domovníka Vlastu Peška. Přímo v domě byla nalezena mrtvá jeho jediná dcera Klára, kterou hrála Hana Igonda Ševčíková. Našla ji ležet pod schody se zlomeným vazem nic netušící Libuška. Šlo o nejděsivější záběry, jaké mohli diváci kdy v seriálu spatřit. Nad záhadnou smrtí Kláry kroutili hlavou všichni obyvatelé Ulice. A policie rozjela kolotoč vyšetřování.
  • Ulice: Nečekané přiznání Ivany Drápalové

    Vyšetřování smrti Kláry Peškové vyvrcholilo v dubnu. Po dlouhých týdnech byl odhalen ten, kdo mohl za Klářinu smrt. A překvapivě to byla žena. Ke všemu se totiž po dlouhých týdnech psychického utrpení konečně přiznala Ivana Drápalová, maminka Lenky. Psychicky se zhroutila nejen z viny za nešťastnou smrt Kláry, ale především proto, že nevinný Jarda kvůli ní skončil ve vězení. Už prostě nemohla dál. V noci nemohla kvůli výčitkám svědomí spát, ve dne normálně fungovat. Přiznala proto Miriam, co se tenkrát stalo. Tahle scéna patří k nejemotivnějším, jaké kdy byly v Ulici natočeny.

Klíčová slova:  seriály, rok 2014, bilance
Diskuse ke článku
.