Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

6 nej z Ulice: Kdo je největší mrcha, kdo holkař a kdo sympaťák?

  • Už desátým rokem nás seriál Ulice provází podvečerem pracovních dní.
    22. srpna 2014 | 06:00

    Už desátým rokem nás tenhle seriál provází podvečerem pracovních dní. Je o tom, co dnes a denně prožíváme my, naše babička, pubertální děti nebo náš šéf. Je obtížné nespojit si občas události v "Ulici" s námi samotnými, bývají totiž často velmi povědomé, tak běžné, že se možná staly i nám. Objevují se zde archetypy všech různých lidí ve všech možných životních situacích. Některé postavy nám ale v paměti utkvěly víc, než jiné. Které to jsou?

  • Největší mrcha

    1902829:gallery:true:true

     

    Je pravda, že s Klárou (ztvárnila ji herečka Hanka Igonda Ševčíková), dcerou Vlastimila Peška, se život příliš nemazlil. Kvůli neshodám s tátou opustila v mládí svou dceru Adrianu, což si nikdy nepřestala vyčítat. V zahraničí se pak nějakou dobu živila jako barová tanečnice. Dvakrát jí ztroskotal partnerský vztah, od kterého si hodně slibovala. S dcerou se začaly pomalu sbližovat, až když Adrianě bylo šestnáct let, trpěla anorexií a mámu hodně potřebovala. Přesto jí nakonec dcera okradla v den její smrti.

     

    Spoustě lidem Klára udělala ze života peklo. Těhotná Lenka Hejlová kvůli ní málem přišla o dítě. Oldovi Klára z pomsty rozvrátila manželství. Simonu Pavlicovou chtěla z domu opakovaně vystěhovat. Chtěla začít nový život s tátovým majetkem a ženatým Oldou jako milencem. Olda ji však odmítl, táta zase chránil nájemníky ve svém domě. Pomstychtivá, ambiciózní Klára nakonec nešťastnou náhodou zemřela v tátově domě při potyčce s nájemnicí, když si zlomila vaz při pádu ze schodů.

  • Největší drbna

    "Nejlepší drbna" Nyklová je v seriálu Ulice oblíbenou postavou
    Autor: Archiv Blesku

     

    Bezesporu největší drbnou v historii celé "Ulice" byla a je Vilma Nyklová (skvěle ji hraje herečka Jaroslava Obermaierová). Ta je díky umístění večerky a posléze i pekařství takřka v centru dění, a své přirozené zvědavosti i sdílnosti zákazníků vděčí za to, že má velmi dobrý přehled o dění v celé ulici. A jako správná drbna si s oblibou realitu přibarví a neváhá ji pak upravenou šířit dál.

  • Největší holkař

    Farští
    Autor: Blesk
    Největším sukničkářem seriálu je určitě spolumajitel fitness centra Olda Farský (jeho představitelem je herec Ondřej Pavelka). Ten dlouhé roky nenechal žádnou ženu ve svém okolí na pokoji. Byl milencem Silvy (Eva Aichmajerová), později se v opilosti vyspal s Ingrid Šmídovou. Po ztrátě novorozeného syna ale začal sekat latinu a stal se své ženě Jitce velkou oporou. Společně ustáli všechny eskapády dospívajících dcer i Oldovy trable v podnikání. Jejich manželství se hodně otřáslo v základech ve chvíli, kdy se v rodině objevil Oldův nemanželský syn Jakub.
  • Největší proměna

    Nyklovi
    Autor: Blesk
    Podnikatel a později i radní Lumír Nykl (herec Václav Svoboda) se vždycky řídil heslem "urvi co můžeš, a neohlížej se nalevo, ani napravo". A to se příliš nezměnilo ani v okamžiku, kdy se zamiloval do Ukrajinky Světlany, kterou si dokonce vzal za ženu. Manželku Lumír miluje, ale jen tehdy, pokud mu neodmlouvá, zbožně naslouchá každému jeho slovu a doma mu zajišťuje perfektní servis. V opačném případě jí umí dát pěkně rázně najevo, kdo je v jejich vztahu pánem. Dokonce neváhal použít ani násilí. Při jeho znásilnění Světlana otěhotněla, ale dítě si za takových podmínek nechat nechtěla a tajně si ho nechala vzít. To byla pro Lumíra, který se radoval, že se stane otcem, obrovská rána. Lumír Nykl se ve dlouhém manželství se Světlanou seznamuje s Pavlou Rambouskovou, učitelkou angličtiny a zlatokopkou a Světlana naopak s jeho nejvěrnějším poradcem Pavlem Millerem se kterým odjede do Ruska. A z Lumíra se postupem času najednou stává úplně jiný člověk. 
  • Největší padouch

    Zavaří to pomstychtivý Eliáš Libušce svojí výpovědí u soudu?
    Autor: archiv TV NOVA

     

    Jedním z největších "záporňáků" v celé historii seriálu je určitě Eliáš Neumann (ztvárnil ho herec Martin Myšička). Volnomyšlenkář a svobodná duše pocházející z bohaté světské rodiny. Spoustu let se toulal po Evropě a živil se vším možným. Přestože mu chybí vzdělání, mezery ve vědomostech nahrazuje přirozenou inteligencí. Nemíní si nechat vnutit jakékoliv závazky a žije jen přítomností. Jenže i jeho občas dostihne minulost. To, že je otcem Libuščina syna Borise, se dozvídá vlastně náhodou. Rozhodně však není prototypem vzorného otce a manžela. Libušku psychicky týrá a dokonce ji i fyzicky napadá. Ta přestává život v takovéhle domácnosti zvládat a začíná pít. Nakonec zasáhne její milující rodina a vyrvává jí ze spárů ďábelského tyrana. Eliáš se ste stěhuje pryč a podstupuje terapii na zvládání svého vzteku. Když se pak znovu vrací, zdá se, že se naučil svou agresi ovládat. jenže jak se ukáže, lidé se v jádru většinou moc nemění. 

  • Největší sympaťák deváté sezóny

    Jarda Hejl
    Autor: TV Nova

     

    Ve finále volby největšího sympaťáka Ulice deváté sezony u vás s naprostým přehledem zvítězil Jarda Hejl (hraje ho Martin Hofmann). I on si za ty roky v Ulici už zažil své. Pracoval jako konstruktér a bývalý obchodní ředitel v Království hraček. Matka, vážená profesorka na gymnáziu, mu však neustále předhazovala, že nemá maturitu a tak se rozhodl absolvovat manažerský kurz. V roce 2012 se pak dal na podnikání a spolu s Bedřichem Liškou založili společnost na výrobu nábytku. Žije v relativně spokojeném vztahu s učitelkou Lenkou Drápalovou, je usedlým otcem dvou dětí a vede spořádaný život.

Klíčová slova:  seriál ulice, nej postavy
Diskuse ke článku
.