Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Seriál Ulice startuje už v pondělí: Seznamte se s novými postavami!

  • V desáté sérii seriálu Ulice se můžete těšit na nové sympatické postavy.
    14. srpna 2014 | 06:00

    V nejoblíbenějším seriálu vás toho čeká opravdu hodně! Minimálně šest nových postav zavítá do desáté sezóny. A převažovat budou chlapi. Mezi nimi i například "Lexa z Comebacku" nebo Radek z pověstného tria z filmu Sněženky a Machři.

  • David Kučera (herec Matouš Ruml)


    Matouš Ruml
    Autor: archiv TV NOVA
    David Kučera je učitelem fyziky a zeměpisu na stejném gymnáziu jako Tereza Jordánová (Patricie Solaříková).  Studenti ho mají rádi a má u nich přirozenou autoritu, o které Tereza, která s učením teprve začíná, sní. Učitelem je rád a nejšťastnější je, když se mu podaří studenty zaujmout něčím, pro co je sám nadšený. David je přátelský, milý a oblíbený, má ale jeden zlozvyk, kterým svého kolegu z kabinetu Otu Puklického (Filip Rajmont) přivádí k šílenství – neustále řeší nějaké hlavolamy, skládačky a rébusy.
  • Jakub Valchář (herec Tomáš Měcháček)


    Tomáš Měcháček
    Autor: archiv TV NOVA
    Jakub Valchář je hercem na volné noze. Divadlo miluje nade vše, ale aby se uživil, občas přijme i menší roli v televizi, muzikálu nebo kývne na nabídku účinkovat v reklamě. A když je nouze, nebrání se ani práci za barem. Je velmi nadaný, má nadprůměrné hudební vzdělání, dobře zpívá i tancuje. Žije tak trochu bohémským životem, miluje volnost a svobodu. Je spontánní, otevřený a srdečný. Rád své okolí baví vyprávěním zábavných historek a dokáže si udělat legraci i sám ze sebe.
  • Veronika Maléřová (herečka Hana Holišová)

    Hana Holišová
    Autor: archiv TV NOVA
    Veronika Maléřová žije s manželem Martinem (Tomáš Dastlík) a dětmi Filipem a Rozinou na Moravě. V regionu kde bydlí ale není tak snadné najít práci, a tak pracuje jen Martin. Maléřovi si proto nežijí nad poměry, i přes to jsou spokojení a mají harmonické manželství, v němž je Martin hlavou rodiny a Veronika krkem, který jím otáčí. Veronika je na rázná, racionální, v porovnání s Tomášem se snadněji rozčílí, ale zpětně dokáže uznat svou chybu. Rodina je jí nade vše a proto se o ni s láskou stará a vytváří teplo domova. Jejím největším snem je jet s rodinou k moři, což se jim zatím z finančních důvodů nepodařilo. Mezi její koníčky patří vaření, zahrada a výroba bylinkových čajů a olejů.
  • Martin Maléř (herec Tomáš Dastlík)

    Tomáš Dastlík
    Autor: archiv TV NOVA
    Sympatického Martina Maléře jste mohli poznat už na konci deváté sezóny. Jako spolužák Jardy Hejla ze střední se objevil na třídním srazu. Sympaťák s jasným moravským akcentem působil v Ulici jako zjevení, přesto rychle zapadne mezi Jardovy nejbližší. Ostatně k tomu taky byla výjimečná příležitost, díky které si Martin pobyt u Jardy neplánovaně prodloužil. Přestože se s Jardou tolik let neviděli, mají toho spolu společného více, než by oba tušili. Oba pracují se dřevem, oba jsou ženatí, na konci týdne budou mít dokonce i stejný počet dětí, oba jsou svým způsobem svérázové, kteří se v životě neztratí, oba mají stejný smysl pro humor. Jak jim to spolu po letech bude šlapat?
  • Rudolf Hložánek (herec Václav Kopta)


    Na rozdíl od svého mladšího bratra Rudolfovi nechybí chuť do života ani smysl pro humor.
    Autor: archiv TV NOVA
    Rudolf Hložánek je starším bratrem radního Antonína (Miroslav Hanuš), a i když jsou si ti dva podobní, povahově jsou každý jiný.  Zatímco Antonín je úspěšným komunálním politikem, který díky své morálně flexibilní povaze životem vždy lehce proplouval, s Rudolfem se život příliš nemazlil. Utrpěl pracovní úraz, jehož následky si nese dodnes. Při záchraně kolegy, který dostal mezi kolejemi infarkt, mu vlak poranil páteř a pánev, od té doby chodí o berlích. Je vdovec, sám vychoval dnes už dospělého syna. Přestože je pohybově omezený, nechybí mu chuť do života ani smysl pro humor. Je dobrosrdečný, veselý a velice zručný.  Proti bratru Antonínovi je klidnější, ale nemá rád, když ho někdo lituje, to se pak dokáže pořádně rozčílit.
  • Rozina a Filip Maléřovi (herci Anna Kadeřávková a Marek Salvet)


    Rodina Maléřovic žije na Moravě
    Autor: archiv TV NOVA
    Anička Kadeřávková (vpravo) není v hereckém světě žádným nováčkem. Herectví se totiž věnuje už delší dobu. Hraje především v divadle (např. v La Fabrice ve hře Pěna dní. Neznámou pro ní ovšem není ani filmové ani televizní prostředí. Jednu z hlavních rolí si totiž zahrála v televizní povídce Družička z cyklu České televize Škoda lásky. Anička momentálně kromě Ulice natáčí i rodinný film z vesnického prostředí Andílek na nervy, do kterého jí obsadil režisér Juraj Šajmovič. Anna si zde zahraje i po boku Adama Mišíka, se kterým se zná ze škole, z pražské konzervatoře, kterou studuje.

    Nová dětská posila seriálu Ulice, Marek Salvet také rozhodně není žádným nováčkem v hereckém světě. I když zkušenosti sbírá zatím především v divadle, za to ovšem hned ve velkém. Má totiž jednu z hlavních rolí ve hře Babička, kterou uvádí Divadlo Na Fidlovačce. Do svého životopisu si nyní Marek bude moc přidat i Ulici.

Klíčová slova:  seriál ulice, nové postavy
Diskuse ke článku
.