Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nové díly Ulice: Zamilovaná Miriam Hejlová! Kdo si získal její srdce?

V minulosti byl Miriam oporou Vlastimil. Kdo do jejího života zasáhne v nových dílech?
11. srpna 2014 | 13:00

Láska kvete v každém věku. A nevyhne se ani vaší oblíbené učitelce v důchodu Miriam Hejlové, ačkoliv se jí zatím od rozchodu s Vlastimilem Peškem zuby nehty bránila. Komu se nakonec podaří dostat se hlouběji do jejího srdce? A má tenhle vztah vůbec šanci?

Před pár lety byla Miriam (Hana Maciuchová) poněkud upjatá, staromilská středoškolská profesorka. Díky přátelství s Vlastimilem Peškem, které se nakonec změnilo v milenecký vztah, dokázala zapomenout na manžela Cyrila, který ji opustil před třiceti lety. Plány na svatbu ale vzaly za své ve chvíli, kdy se Cyril znovu objevil v jejím životě a začal o ni usilovat. Miriam nakonec Vlastimila opustila. K Cyrilovi se ale nevrátila.

Když ale zjistila, že bývalý manžel umírá na rakovinu, bylo to pro ni hodně bolestivé. V posledních chvílích života mu pak byla obrovskou oporou. Sama ale nezůstala. Její život zaplnila sympatická snacha Lenka a vnučka Mirinka.

Miriam zjišťuje, že ji kriminalista Peter zajímá víc, než si sama byla ochotná připustit.
Autor: archiv TV NOVA
Pak ale do jejího života nečekaně vstoupil major Peter Kadlec (Emil Horváth ml.). Seznámili za vskutku dramatických okolností a zpočátku to na přátelství mezi nimi rozhodně nevypadalo. Kadlec totiž v rámci vyšetřování smrti Kláry Peškové zatkl jejího nevinného syna Jardu (Martin Hofmann).

Když se nakonec pravý viník přiznal a případ byl vyřešen, začali se sbližovat. Stali se z nich dobří přátelé a Miriam dokonce zjistila, že ji Peter zajímá víc, než si sama připouští.

Jenže se tím ocitla ve složité životní situaci, kdy musí volit mezi srdcem a rozumem. Bude si muset ujasnit, zda je vůbec schopna navázat blízký vztah s někým, kdo takto zasáhl do života jejích blízkých včetně Vlasty Peška (Rudolf Hrušínský) a odpovědět si na otázku, jak by jejich případný vztah přijalo okolí a především Jarda. Zajímá vás, jak se rozhodne? Sledujte nové díly seriálu Ulice a dozvíte se to! Desátá řada startuje už v pondělí 18. srpna.

2043047:gallery:true:true