Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Cesty domů: Nová postava na scéně! Bernát zjišťuje, že má další dceru

10. srpna 2014 | 06:00

Další osudy již dobře známých postav, stejně jako příběhy těch nových, chtějí divákům nabídnout vedle dramatických také řadu humorných situací. Tak, aby se diváci smáli, ale zároveň cítili dojetí a soucit, vnímali lásku a další emoce, které drží velké rodiny pohromadě.

Zřejmě už jste si zvykli, že každá další řada seriálu vám nabídne několik nových postav. Ta devátá nebude výjimkou. Navíc se vrátí i některé staré známé postavy, které jste si velmi oblíbili.

Na začátku příběhu se vrací do děje docent Bernát (Alois Švehlík), který na konci první řady dceru přišel o jednu z dcer. Soňa, kterou hrála Pavla Vitázková, zemřela při autonehodě. Teď může poznávat dceru Lucii (Henrieta Hornáčková), o jejíž existenci neměl tušení. Její matkou je lékařka Blanka Lipová (Jana Janěková), nová primářka kardiochirurgie a Bernátova dávná láska, kterou si docent hned v prvním díle nové řady vezme.

Aloise Švehlíka nečekají v roli Rudolfa Bernáta v nové řadě primáckého seriálu Cesty domů jen povinnosti novomanžela, ale také starosti otcovské. Zjistí totiž, že má dospělou dceru, o níž neměl ani tušení.
Autor: archiv FTV PRIMA
Rudolf netušil, že Blanka, s níž kdysi prožil bouřlivý románek a která  se v seriálu objevila v jedné z předchozích řad v pár dílech, vůbec má nějaké dítě. Natož že je jeho.  Kolečka do sebe zapadla a rodina, která kdysi dávno neměla šanci být někdy pohromadě, je teď spolu.

Nejen Rudolf Bernát se raduje z dcery, ale šťastná, že našla novou sestru, je i Vendy Kosíková (dříve Bernátová), kterou hraje Petra Horváthová.
Autor: archiv FTV PRIMA
Nová dcera své rodiče nezapře, není to žádná puťka a pracuje jako záchranářka.

2043047:gallery:true:true

„Lucka je mi hodně sympatická, je to holka od rány. Musí být, když pracuje jako záchranářka. S ničím a s nikým se moc nemaže a na všechno má svůj názor. Nechá si poradit, ale jen když ona sama chce, jinak si moc nenechá do ničeho mluvit. Skoro bych řekla, že je celý její seriálový tatínek, docent Bernát,“ říká o své seriálové postavě Henrieta Hornáčková.

Nejen Rudolf Bernát se raduje z dcery, ale šťastná, že našla novou sestru, je i Vendy Kosíková (dříve Bernátová), kterou hraje Petra Horváthová. Obě herečky se dobře znají a jsou velké kamarádky.