Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nové díly Kriminálky Anděl: Víme, kdo vyšoupne sexy kapitána z šéfovské pozice!

Není divu, že má chytrý a charismatický kapitán Tomáš Benkovský úspěchy u žen.
5. srpna 2014 | 06:00

Sympatický policejní tým z Kriminálky Anděl se už na podzim pustí do vyšetřování nových případů, které jsou inspirované skutečnými událostmi. I tentokrát se můžete těšit na detailní pohled na práci kriminalistů, řadu netradičních prostředí i maskérsky náročné scény, například vraždu na kolejích. A samozřejmě nebudou chybět ani intriky.

V časové přestávce mezi třetí a premiérovou čtvrtou řadu populárního seriálu Kriminálka Anděl se stalo několik důležitých událostí. Kromě jiného se kriminálka přestěhovala do nových prostor, patolog Karel Benkovský odešel do důchodu a na jeho místo přišel doktor Emil Mach (Martin Hofmann), kterého známe už z několika dílů třetí série seriálu, Ivan Tomeček (Martin Stropnický) se stává náměstkem policejního prezidenta.

Největším překvapením je však to, kdo odejivšího šéfa kriminálky nahradí. Všichni předpokládají, že to bude kapitán Tomáš Benkovský (David Švehlík). Chytrý a talentovaný muž uhlazených rysů, který dokáže v životě zdolávat různá úskalí. Má k tomu totiž předpoklady. Je to člověk, který si vždycky jde za svým, ale jen v tom dobrém slova smyslu. Navíc se rychle učí a v práci rád zkouší nové věci. Je sympaticky dokonalý, vnímavý k okolí a ženy ho milují.

Není divu, že má chytrý a charismatický kapitán Tomáš Benkovský úspěchy u žen.
Autor: archiv TV NOVA
Ale i on má svoje chyby. Občas zbytečně moc prosazuje svůj názor a názory ostatních mu připadají ne tak propracované. Snad i proto se šéfem kriminálky nakonec nestane on. Výběrové řízení na uvolněné Ivanovo místo velitele pátrací skupiny místo něj překvapivě vyhrává Oliver Hajn (Marek Taclík), který o funkci původně vlastně vůbec nestál. A to Benkovského občas štve.

Major Oliver Hajn je jeho pravý opakem. Vtipná a svobodomyslná bouře energie, která si nenechá do ničeho moc mluvit; raději vše vysedí. Pořádek není jeho přítel – od vztahů po neuklizený stůl nebo chození včas. Je to věčný rejpal a huba nevymáchaná. Aby se udržel na vedoucí pozici, musí na stará kolena studovat vysokou školu, což ho štve. Je bystrý, rozhodný, lehce cynický a občas i jemně pohrdavý, což vždy zakryje svým typickým humorem. Jako vedoucí kriminálky by měl jít příkladem, tedy i přestat chodit pozdě a snažit se méně rýpat do svých podřízených, ale ne vždy se mu to daří.

Major Oliver Hajn (vpravo), který se stal šéfem kriminálky místo kapitána Tomáše Benkovského (vlevo), je jeho pravým opakem.
Autor: archiv TV NOVA