Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Alice Bendová: Zamlada jsem provokovala hodně a všechny!

Video se připravuje ...
14. listopadu 2018 | 06:00

Herečka Alice Bendová (45) přiběhla na akci v bistru v centru Prahy se svou dcerou Aličkou a prozradila nám, že se chystá na natáčení nového filmu. A těšit se na ni můžete v novém seriálu na Nově. Nevadí jí nabrat na zimu pár kil, ale nesmí se to přehánět.

 

Jsme v bistru Provocateur, nabízí se otázka, zda se sama považujete za provokatérku nebo jestli někdy provokujete...
Já už vůbec neprovokuji, teď už to nemám vůbec zapotřebí, ale když jsem byla mladší, tak jsem provokovala hodně a všechny, muže i ženy.

Co vás na tom nejvíc bavilo?
To nebezpečí, je to výzva. Nemusí to být jen ten styl provokace, když žena sedí v baru a automaticky provokuje. Mohla to být třeba i sportovní výzva, jako třeba jestli sjedeme kopec lesem na prkně, aniž bychom nabourali do stromu.

Vidíte nějakou provokaci i na svých dětech?
U Aličky speciálně, u Vašíka to tam tak není, ten působí trochu klidnějším dojmem, přitom to tak ve skutečnosti není, ale působí tak. Viď, Aličko, Vašík provokuje hlavně tebe?
Alička: Ano.
Alice: Ale ty jeho vůbec!
Alička: Ne, on mě!
Alice: No jasně, Vašíku, promiň. Samozřejmě to není pravda, provokují se navzájem.

Zima a sníh už klepou na dveře. Těšíte se, máte nějaké plány na zimu?
Netěším se na to ani trochu. Kdyby byl sníh a všude bílo, tak to mám ráda, ale já moc nevěřím, že to vydrží. Možná na horách, ale v Praze je z toho do druhého dne hnusné bláto, a to nesnáším.

Martin nám sníh nepřinesl, ale husičku a zelíčko si dáváte?
Dáváme si husičku, když neseženeme husu, tak je kachna, já tyhle ptáky strašně miluji. Myslím si, že svatomartinská husa je snad povinnost. Děti se po tom můžou utlouct, takže u nás doma nikdy nechybí.

Vaříte doma, nebo chodíte do restaurace?
My nechodíme vůbec, já si ani nepamatuji, kdy jsme jako rodina byli naposledy v restauraci. Když jsou děti ve škole, tak já si sama občas ráda zajdu a sednu si někam do bistra na kafíčko a k tomu si dám třeba něco malého. Že bychom jako rodina chodili někam na večeři, to vůbec, vaříme doma a vyhovuje nám to.

Vaříte víc vy, nebo partner?
Já bych řekla, že tak napůl. On strašně rád peče masa, tak to nechávám na něm, já zase dělám minutky. Ale vaříme tak nějak společně. Vašík už začal taky, dělá výborné dezerty, je schopný už i uvařit. A Ála mu pomáhá. Řekla bych, že jsou moc šikovní.

A co zimní kila, nenabíráte?
Já jsem přibrala na dovolené, jak jsme pořád jen jedli a jedli. Ono není špatné se na zimu trochu obalit, ale zase to nemusíme přehánět, od pondělka se zase začnu dávat do formy.

Blíží se Vánoce – už pomalu pokukujete po dárcích?
Kdepak, nám je nosí Ježíšek, takže my se nemusíme koukat. Stačí mu jen napsat a on je přinese.

A kdy se u vás píše Ježíškovi?
Aličko, kdy budeme psát Ježíškovi?
Alička: Zítra!

Co je ve vašem životě nového?
Je toho hrozně moc, pořád se něco děje, ale já už o žádné významné změny neusiluji, protože mi to nedělá dobře. Mám ráda svůj klid a jisté zázemí, takže velké změny už nejsou nic pro mě. Ale práce je taková akorát, jak mi vyhovuje, aby to nebylo ani moc, ani málo, abych ty krky uživila. Od ledna bude na Nově šestnáctidílný seriál Kameňák, což je taková novinka, a od února bych měla začít točit film, ale nemůžu říct jaký, ale bude to na sněhu.

Video se připravuje ...