Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vietnamci jsou hrozní rasisti, když ale umíte vietnamsky, jste za hvězdu, radí Čechům Do Thu Trang

Video se připravuje ...
Miluju Čechy, ale občas mi připomenou, že jsem tu cizí, říká Do Thu Trang
VIDEO: Čestmír Strakatý
7. září 2018 | 06:00

Jak se skutečně žije Vietnamcům v Česku? Tuto otázku oživila nedávná tragédie na koupališti ve Lhotě, kde zemřely dvě vietnamské děti. Oceňovanou blogerku vietnamského původu Do Thu Trang na celé věci mrzela hlavně lhostejnost a lenost Čechů. Nejsou prý ale o nic víc rasisti než Vietnamci, prozradila pro web reflex.cz v pořadu Prostor X.

Hodně Čechů se podle Do Thu Trang nechce do ničeho zaplést, a pokud se ocitnou v nějaké nepříjemné situaci, raději nedělají vůbec nic. Proč? Prý se nechtějí zaplést do něčeho, co se jich netýká a co není jejich problém. A to i když jde o úplné maličkosti.

Na druhou stranu úspěšná blogerka připomíná, že co se rasismu týče, nemají si tyto dva národy co vyčítat. Vietnamci i Asijci obecně jsou prý velcí rasisté, a když si chce český muž vzít Vietnamku, má to velmi těžké. Proč? Kvůli jazykové bariéře. Do Thu Trang proto radí Čechům, aby se naučili vietnamsky. Komunita si je pak podle ní zamiluje.

Jak se na popularitu Do Thu Trang dívá její komunita? V čem pomohla vietnamská kuchyně při soužití Čechů s Vietnamci? A proč bychom se hlavně neměli brát příliš vážně? To vše se dozvíte ve videu.

Další díly pořadu Prostor X najdete ZDE >>>

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Mit portret od @mischababel ... 🙏#blackandwhite #photography #portrait

Příspěvek sdílený Do Thu Trang ❤ (@trangovat),Srp 19, 2018 v 12:34 PDT

 

 

Autor: Čestmír Strakatý, Reflex.cz
Video se připravuje ...