Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nová postava v Ulici! Linda Rybová prozradila, jaká bude Blanka

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
15. srpna 2018 | 06:00

Herečka Linda Rybová (42) se začne od příštího týdne objevovat v seriálu Ulice jako nová postava. Jaké to je naskočit do natáčení nejdéle vysílaného seriálu, co jí dělá největší potíže a jak si užila s rodinou prázdniny, to vše se dozvíte v rozhovoru.

Lindo, vy nastupujete do seriálu Ulice jako nová postava, mohla byste nám ji představit?
Je to zubařka, která přijíždí do rodiny Pešků, tedy pana Hrušínského a Dany Syslové. Má speciální vztah s Evženem, kterého hraje Martin Finger, a je poměrně emancipovaná, hodně zklamaná a trochu zaťatá. Na začátku není úplně příjemná, ale myslím si, že to nespočívá v její povaze, ale spíš v tom, co se jí právě stalo, co prožívá a s čím bojuje. Přijde mi, že do jisté míry je trochu klučičí, je to rybářka, a tuhle zálibu má společnou s panem Hrušínským. Sama ještě nevím, co všechno přijde, ale tohle je v kostce Blanka.

Ulice je nejdelší český seriál. Co vám proběhlo hlavou, když jste dostala nabídku na roli v něm?
Musím se přiznat, že na seriály nekoukám, maximálně si pustím film, ale nemám většinou čas, takže jsem Ulici skoro neznala. Kdysi jsem viděla nějaké díly s Terezou Brodskou úplně na začátku. Také se seriál vysílá v takový čas, kdy buď nejsem doma, nebo se věnuji dětem. Takže když jsem dostala nabídku, byla jsem překvapená a musela jsem se na pár dílů podívat a říkala jsem si, že je to neuvěřitelné, jak dlouho už to běží.

Už máte za sebou nějaké natáčení. Jaké to bylo naskočit do toho rychlíku?
Já to obecně nesnáším, protože nejsem jednoduše adaptabilní. Všichni na mě byli ale hrozně milí, všude mě vodili, protože je tam několik ateliérů, víc maskéren a kostyméren a já mám orientační nesmysl, takže se pořád někde ztrácím, i tam, kde to dobře znám. Jakmile jsem si začala trochu zvykat a uklidňovala jsem se, tak přišly prázdniny, takže teď mě to všechno čeká znova. Díky tomu, že seriál běží tak dlouho a všichni se tam už dobře znají, probíhá natáčení v klidu a pohodě, všechno je skvěle zorganizované a jsou na mě milí, takže já si vůbec nemám na co stěžovat, měla jsem moc hezký začátek.

Hrajete zubařku, jak se vy sama v tomhle prostředí cítíte?
Nemám na zubaře žádné špatné vzpomínky, jen asi v sedmičce, ale to už je hrozně dávno... Mám dobré zubaře a nebojím se tam chodit, ale nemohu říct, že by to bylo moje oblíbené místo.

Musela jste si třeba vyzkoušet udělat plombu?
To by mohlo někoho zabít! Zatím nemám ordinaci a nevím, jestli se moje práce někdy na obrazovku dostane.

Mluvila jste také o rybaření, chytla jste někdy rybu?
Minulé prázdniny úplně omylem. Máme z toho dokonce video, protože děti to natáčely. Franta, můj syn, se pokoušel s Davidem chytit rybu a pořád jim to nešlo, a to jsme tam už strávili půlku dne. Nakonec se stalo to, že se zamotal prut. Já už jsem to nevydržela, začala jsem ho vymotávat a mezitím se mi na něj chytila ryba. Vyděsilo mě to, měla jsem pocit, že jsem všechno zkazila, že jsem zamotala prut a ještě chytla rybu, a vůbec jsem nevěděla, co s tím. Když se chtějí děti pobavit, tak si tohle video pouští a dělají si legraci z mého hlasu a vyděšení. To byl můj jediný úlovek. Neumím rybařit, ale moc se mi to líbí. Kdybych to uměla a měla na to čas, tak by mě to bavilo, miluji totiž vodu a obzvlášť řeky. Je to taková klidná činnost. Budu se to muset naučit, tu zubařinu moc nevidím, spíš to rybaření.

Za chvíli zase začne škola – těšíte se na ten pravidelný řád?
Ne. My jsme teď asi měsíc byli pryč, cestování, moře a tak, teď jsme se zaparkovali u nás a nastal ten správný klid. Občas mi ho sice něco vyruší, jako dneska, když jsem musela do Prahy, ale jinak ještě na práci ani školu nemyslím. Měla jsem teď docela dlouhé a souvislé volno, což nebývá zvykem, ale teď už občas někde hrajeme s divadlem a různé další věci, ale začíná to tak pomaličku. Ne že bych měla něco proti práci nebo škole, ale prázdniny jsou skvělé.

Video se připravuje ...