Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drama v Ordinaci! Milan Peroutka prozradil, co Jonáše po prázdninách čeká

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
11. července 2018 | 06:00

Milan Peroutka (28) je po operaci kolene a pilně rehabilituje, aby se mohl plně začlenit do pracovního procesu. Natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě má teď chvilku pauzu, ale už za necelý měsíc bude opět v plném proudu. Milana čeká hned první natáčecí den hodně náročný. My se potkali, když obdivoval úžasné obrazy umělců s Downovým syndromem.

 

Jak se hojí tvé koleno? Naposledy jsi byl před operací...
Děkuju za optání, na chůzi to už není poznat a na tom ostatním se ještě pracuje. Mám ještě nějaký čas, takže nepanikařím a řekl bych, že to má dobrý průběh. Nemůžu běhat a neudělám dřep, ale makám na tom, abych v srpnu mohl začít zkoušet Vlasy.

Máš často rehabilitace?
Měl bych je mít častěji, než stíhám, ale rád chodím a to beru jako součást terapie. Naštěstí nemám sedavé zaměstnání a celý den nohu protahuji a zkouším, co umí. Bohužel ve fitku se vždycky ukáže, jak na tom jsem doopravdy. Mám pokaždé pocit, že už je to v pořádku, ale tam se chudák nožka vždycky rozklepe.

My se tady vidíme na výstavě umělců s Downovým syndromem. Co si o jejich umění myslíš?
Myslím si, že tvorba a umění jsou skvělá věc. Ať je to písnička nebo plátno, tak je to kreativní činnost, která dělá naší duši dobře. Podle mě jsou tihle umělci mnohem citlivější na barvy a je to skvělá týmová práce. Moc jim fandím.

Máš mezi nimi evidentně své fanoušky. Jak se cítíš, když se ti vrhnou kolem krku, neznervózňuje tě to?
Vůbec ne, bylo to skvělé a bylo cítit, že ta objetí jsou míněna upřímně a od srdce. Držel mě tak pevně a pak mi i spontánně dal pusinku. Já jsem z toho měl hezký pocit.

Zkoušel jsi někdy sám vzít štětec a malovat?
Od malička jsem k tomu byl vedený, takže jsem to zkoušel. Mamka mi vždycky kupovala co největší čtvrtky a barvy a podporovala mě v tom. Můj dědeček byl malíř a já jsem ho od malička obdivoval. Vydržel jsem u toho docela dlouho, těším se, až se svými potomky začnu zase kreslit, krásně se při tom čistí hlava. Nemyslím si, že mám takový talent, aby mě to uživilo.

Natáčíte přes prázdniny Ordinaci?
Máme volno. Můj první natáčecí den na začátku srpna bude hodně náročný. V noci přiletím z Číny a hned mám jít natáčet třináct scén. Už teď se na to připravuji, a když čtu scénáře, tak si říkám, co na to asi diváci. Už teď vnímám, že mě na autogramiádách napomínají za to, jak se chovám k mé filmové mámě, takže teď se vůbec netěším, co mi budou říkat.

Můžeš být konkrétnější?
To nemůžu, ale něco maličko bych mohl. Jonáš bude ve vztahu s Denisou a bude řešit další komplikace s tím spojené. Bude toho docela hodně, děti, škola, práce, takže to bude až neúnosné. Jak si s tím Jonáš poradí, uvidíte sami, nevím, jestli je to úplně šikovné řešení. V každém případě to, co udělám, napsali scenáristi.

Nakousl jsi tu Čínu, tam jedeš na dovolenou?
Jedu tam pracovně se Smiling Crocodile, čeká nás cesta do Jordánska a do Číny. V říjnu pak Pobřeží slonoviny a Indie. Nahrávám hymnu, kterou jsme složili s bráchou a paní ředitelkou Hermanovou, vždy v jazyce spřátelené rozvojové země. Teď jsem dokončil arabskou verzi. Vždycky mi pošlou text foneticky a já to tam musím zasadit. Arabština byla peklo, takže čínská verze bude ještě větší hard core. Tahle spolupráce je úžasná, baví mě, že vymýšlíme pořád nové věci, a je to pro mě velká výzva.

 

Video se připravuje ...