Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Taťána Kovaříková prozradila, jak se obléknou celebrity do Varů. Buďte jako ony!

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
20. června 2018 | 06:00

Blíží se karlovarský festival, který se rok od roku stává navštěvovanějším. Blýsknout se můžete na filmových večírcích, ale i na procházce po promenádě. Nejen pro tuto událost sezony najdete skvělé modely u návrhářky Taťány Kovaříkové, která nám prozradila, co letos frčí.

 

Co najdou dámy v tvém salonu v letních dnech?
Připravila jsem pro ně kolekci večerních a letních šatů. Jelikož se blíží karlovarský festival, tak u mne jistě dámy najdou inspiraci, co na sebe. Vybrat si mohou u mě dlouhé šaty s květinovými motivy, ale samozřejmě jsem také zůstala věrná jednoduchosti, ženským siluetám s jemně sexy nádechem, aby byly dámy krásné.

Společenské šaty se většinou, jak název napovídá, berou na společenské slavnostní akce. Mohou se nosit třeba i jinak?
Pokud je to vyloženě večerní róba, tak se asi opravdu nehodí nosit ji jinak než pro slavnostní příležitosti. Ale mnoho šatů není tak zdobných, mají jednodušší styl a ty se mohou v klidu použít i třeba tehdy, když jdete na rande.

Co by ženě nikdy nemělo chybět jako správný doplněk k šatům?
Určitě dobré boty, jemné psaníčko. Teď se nosí hodně drobné kabelky, říká se jim clutch, s těmi nemůžete udělat chybu. Potom samozřejmě nesmíme zapomínat na šperky, ale tam je to individuálně kus od kusu. Méně znamená lépe, ale pokud jsou jednoduché šaty, můžeme si dovolit je dozdobit trochu víc. Jsou-li šaty samy o sobě bohaté na detaily, potom je vhodný jen jemný šperk na dokreslení celkového vzhledu.

V tvé kolekci se objevuje hodně květinových motivů, je to trend sezony?
Je to jeden z trendů. Hodně in je žlutá, květiny mají nádech léta. Je to zase něco trochu jiného, tak proč to nezkusit?

Tvé oblíbené barvy jsou černá a bílá. Jaké další tuhle sezonu mohou ženy u tebe najít?
Mám úplně novou barvu, kterou jsem zařadila do letní kolekce, je to šeříková. V téhle barvě tam mám šaty na denní nošení. Úplně jsem se do té barvy zamilovala, je nádherná, jiná a zajímavá.

Video se připravuje ...