Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ilona Csáková: Děti přišly za pět minut dvanáct

4. června 2018 | 06:00

Zpěvačka Ilona Csáková (47) vyměnila Prahu za Brno a mikrofon za dudlík. Přestěhovala se, porodila dva syny a po deseti letech vydala album s názvem Stále jsem to já, na kterém jsou v novém aranžmá její nejznámější hity. A má na něm také novou image.

Deska vznikla po deseti letech. To je poměrně dlouhá doba...
Je, protože jsem rodila děti. Ona vám příroda nedovolí dělat všechno. Nasměruje vás pudově, abyste byla prioritně matkou, a už vám nedá prostor na kreativitu, akčnost. Mně to tak opravdu nastavila a já jsem se soustředila na rodinu, protože jsem na ni čekala hodně dlouho. Samozřejmě že jsem se zapojovala do pracovního procesu, dokonce jsem účinkovala i v muzikálech, ale rodina byla důležitější.

Prožíváte krásné období…
Každé období, každý mezník má svou intenzitu štěstí. Samozřejmě že jsem za svobodna také prožívala euforie a tehdy jsem si myslela, že jsou nejvíc. Teď jsem ale nejšťastnější. Zhmotnily se moje sny, moje touhy. Vždyť ta rodina nemusela klapnout. Už jsem si říkala – já ho nepotkám, je mi osmatřicet…

A potkala! Vdala jste se, máte dva kluky – Daniela a Dominika. Jak moc vám děti změnily život? Bývala jste „divoška“?
Přece jen mám maďarské předky, po kterých ve mně koluje ohnivá krev. V mládí jsem měla velmi akční život, osobní i pracovní. Přibývají roky a ubývá energie a já si teď skutečně užívám, když jsem doma s rodinou. V Praze jsem druhý den a strašně se mi po mých klucích stýská.

Neuvažovala jste, že by mohla přijít ještě holčička?
Teď už asi ne. Že bych si v osmačtyřiceti pořídila mimi… Zdravotně jsem v pohodě, ale člověk by měl být zodpovědný. Těhotenství ve 39 a ve 42 letech byla docela náročná a regenerace po porodu trvala déle než ve dvaceti. Takže už ne. Naštěstí mám dva krásné a zdravé kluky.

Zdědili po vás synové hudební talent?
Daniel vůbec, ten je spíš na sporty. Hraje s kluky fotbal, jezdí na kole. Dominiček je všestranný. Cítí rytmus, intonuje, má komediální talent, hezky tančí. Je šikovný v podstatě na všechno, ale není zatím nijak vyhraněný.

Jezdíte mezi Brnem a Prahou, rodinou a koncerty. Stará se tatínek, když nejste doma?
Musíme plánovat, i manžel má časově náročné povolání. Naštěstí máme úžasnou babičku. Vždycky to nějak zvládneme.

 

Celý rozhovor s Ilonou Csákovou najdete v novém čísle časopisu Blesk pro ženy:

 

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...