Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eva Decastelo: Nejsem tak blbá, jak vypadám

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
17. května 2018 | 06:00

Moderátorka a herečka Eva Decastelo (39) je už deset let šťastně vdaná, má dvě děti a letos oslaví kulaté čtyřicátiny. Jaký mají ona a její manžel recept na štěstí, proč nechce vypadat před svým desetiletým synem jako úplně tupá a jak si udržuje štíhlou postavu, prozradila v rozhovoru.

Evo, co je u tebe nového?
Hlavně to, že jsem se vrátila zpátky na divadelní prkna. Hraji s Leošem Nohou Natěrače. Je to hrozná legrace, řeknu tam asi zhruba dvacet vět, ale všechny za třicet vteřin. Teď jsme s Leošem, Míšou Kuklovou a Lukášem Langmajerem zkoušeli novou hru, takže to bude zábavné léto.

Jinak v soukromí novinky?
Naštěstí ne a musím to zaklepat. Po deseti letech manželství ještě stále nelezu manželovi na nervy tak, že by se chtěl rozvést. Je fakt, že jsem manželka na druhý pokus, takže podle mě se už potřetí ženit nechce, takže to snad nějakým způsobem vydrží. Děti nám teď chodí do první a druhé třídy, takže jsem si musela oprášit základní vzdělání. Ony mají matematiku úplně jinou. Já nesnáším sudoku a ony už teď jedou stylem sudoku – a ten já jsem nikdy nepochopila. Panebože, vraťte nám někdo jablíčka a hrušky.

Takže matematika ti právě teď dělá největší problémy?
Ano, největším problémem je matematika první a druhé třídy. Jakmile dojde na chemii, budu si nacházet způsoby, jak zmizet z domova, když přijde čas na úkoly z chemie, protože nechci, aby můj desetiletý syn pochopil, že jeho maminka je občas úplně tupá.

Jsme tu v takové plážové atmosféře a to vybízí k tomu, zeptat se na dovolenou: už jste v zimě někde byli, nebo vás to čeká až teď v létě?
V zimě jsme byli na horách a stejně tak, jako jsem nenadaná na matiku a chemii, tak nemám talent na sport a vypadá to, že děti budou stejná jelita po mně. Celou zimu jsme strávili na sáňkách a kolem nás svištěli ti mrňouskové na lyžích a snowboardech, ale musím říct, že jsme se moc bavili. V létě se těšíme do Řecka, letíme na Krétu. Miluji také Velké Losiny, mám dojem, že jsem jednou musela být čarodějnice, protože se tam cítím jako doma. Určitě letos pojedeme do termálů Velkých Losin.

Když jsi nenadaná na sporty, jak si udržuješ téměř ve čtyřiceti takovouhle postavu?
Umím to dobře maskovat, stahovací prádlo je kouzelná věc, a když mám práci, tak se díky dobrým genům udržuji na plus minus padesáti kilech. Moje maminka, které je přes šedesát, je na tom úplně stejně. Když nemám práci nebo jsem ve stresu, tak dokážu během měsíce nabrat i osm kilo, a to se svou drobnou postavou pak vypadám jako puclík, ale zase mě mají lidé radši.

Letos ti bude čtyřicet, děsíš se toho?
Tím, jak jsem malinkatá, tak na čtyřicet nevypadám, a jak jsem trochu blázen a herečka, tak se ani nechovám tak, jak by se dalo v tomto věku čekat. Říká se, že je člověk tak starý, jak se cítí, a že věk je jen záležitost duše, takže já jsem někde mezi třináctiletou puberťačkou a nezralou dvacítkou.

Myslíš, že ti to zůstane?
Já se obávám, že ano, a manžel se toho děsí taky.

Tak mi řekni váš recept na šťastné manželství. Deset let v šoubyznysu není tak běžná věc.
Klamu tělem, nejsem tak blbá, jak vypadám, a vzala jsem si za manžela člověka, který má vystudovanou psychologii. To je záruka dobrého vztahu. Díky této škole pak víte, jak manipulovat s lidmi, jak zvládnout hysterické scény nejmenované kikiny, a ono to potom jde.

Co na svém manželovi nejvíc miluješ?
Miluju na něm to, jak je schopen milovat on mě i v okamžicích, kdy jsem sama sobě nesnesitelná.

Co myslíš, že miluje on na tobě?
Že u mě nikdy neví, já ho budu neustále překvapovat, protože v okamžiku, kdy je přesvědčen, že už nemůžu udělat jinou kravinu, tak já ji udělám.

Video se připravuje ...