Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jiří Vyorálek z První republiky prozradil, jaké aféry nás čekají

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
27. dubna 2018 | 06:00

Jiřího Vyorálka (43) znáte všechny jistě dobře díky roli v seriálu První republika, kde hraje Jaroslava Valentu. Právě teď se natáčí již třetí série, jejíž děj se bude točit kolem lihových afér a boxu. Ten není Jiřímu vůbec cizí. Jak moc se k němu v seriálu dostane?

K boxu má Jiří Vyorálek docela blízko, protože jak přiznal, v mládí ho sám provozoval. „Moje linka v seriálu je jiná, takže k boxu se nedostanu. Vždycky si vzpomenu, jaké to je uskákat ta tři kola v ringu, a vím, že to už by pro mě nebylo,“ vysvětlil nám jeden z hlavních protagonistů seriálu.

Ve třetí sérii nebudou opět chybět kriminální linka a samozřejmě rodinná dramata. Děj se bude odehrávat ve třicátých letech. Zdá se, že témata k zpracování jsou dost nevyčerpatelná a klidně by mohla vzniknout další série. „Myslím si, že další pokračování jsou v plánu, ale to je otázka spíš na někoho jiného. První republika nepracuje s dobovými reáliemi dokumentárním stylem, ale inspiruje se jimi. Když se podíváte do novin z tehdejší doby, co se dělo v politice a společnosti, tak to rovnou můžete házet na papír.“

Video se připravuje ...