Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Simona Krainová: Občas se objevím v podpatcích, ale vždy mám v záloze tenisky

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
26. dubna 2018 | 06:00

Modelka Simona Krainová (45) už má zase vlasy až do půli zad a je spokojená. Experimenty má ráda, ale v tomhle účesu se cítí nejlépe. S manželem užívá po sedmi letech dovolenou bez dětí a otevřeně přiznává, že fotky na své sociální sítě upravuje filtry!

Není to tak dávno, co jste si radikálně zkrátila vlasy, a už je máte zase dlouhé – co za tou změnou stálo?
Je to moje práce, klient občas vyžaduje změnu, tak jsme ji udělali a díky tomu, že využívám služeb salonu Yes, tak si můžu tyhle radikální změny dovolit. Teď jsem se opět vrátila k tomu, v čem se cítím nejlépe. Je dobré si to vyzkoušet, abyste potom mohla vyloučit varianty, které už nechcete.

Takže pro vás tedy jedině dlouhé vlasy?
Asi ano, jsem to víc já a je to taky zvyk, taková železná košile. Ale jsem ráda, že mohu občas zaexperimentovat.

Loni jste v Pietro Filipi měla svou kolekci. Jaké jste měla ohlasy na to, že jste se stala návrhářkou?
Velmi pozitivní, byla jsem velmi překvapená, že tričko s pusou se už stalo takovým ikonickým kouskem a museli už třikrát navýšit výrobu, aby vyhověli zákazníkům a poptávce. Celá kolekce se dobře prodávala a mám z toho radost.

Plánujete v tom pokračovat dál?
Ano, plánuji navrhování kolekcí, ale také pod vlastním jménem a značkou. Něco se chystá, ale zatím nechci být konkrétní, protože je to teprve v plenkách, tvoříme a vymýšlíme, ale brzy se dozvíte víc.

Jste pro mnoho lidí módní ikonou, jak byste popsala svůj styl?
Děkuji, mě to překvapuje, protože můj styl jsou tenisky, džíny a vytahané mikiny. Pokud jsem tedy v civilu. Společenské akce, kde se vyžaduje dress code, hodím na hlavu svému stylistovi Filipovi Vaňkovi, takže on je ta módní ikona, on mi vytváří image. Jinak já se ráda oblékám pohodlně. Mám sice doma spoustu bot na vysokém podpatku, na které se chodí dívat mé kamarádky vždycky, když přijdou na víno, a které obdivují, ale to jsou jediné obdivující, protože většinou tyhle boty světlo světa nevidí. Na červeném koberci se sice občas v podpatcích objevím, ale v kufru v autě mám vždycky připravené tenisky. Necítím se být ikonou, i když mě to těší, že se lidem můj styl líbí, ale neřeším to, co si ráno vezmu na sebe. V kolotoči školy a školky, ranní přípravy, čištění zubů, snídaně, rychlé sprchy to moc dlouho řešit nejde. Pak jakmile se vrátím a jdu na akci, tak do šatníku zajdu, oblečení miluju, ale je to spíš profesionální deformace. Za čtvrt století v branži už člověk automaticky ví, co se k sobě hodí a jaké střihy se nosí, protože ho to obklopuje. Většinou si něco vezmu, a když mě vidí můj stylista, tak se jen chytá za hlavu se slovy: „Ježiš, co to máš zase na sobě?“ Takže když potřebuju pomoct, volám jemu, on to projde, vezme pár věcí, hodí mi to na hromádku, řekne mi, ať si to rychle obleču – a to je prosím ta módní ikona!

Jste zaměstnaná žena, stíháte také odpočívat? A jak?
Vůbec to nezvládám samozřejmě, ale teď jedeme po sedmi letech já a manžel sami na dovolenou na Kostariku, do Bogoty a Panamy. Jedeme se skupinou přátel a já už mám teď nervy, protože jsem takhle dlouho od dětí ještě nebyla. Budou tu babičky, sestra a chůva, takže budou v pohodě, ale stejně mám nervy. Vycestovat někam hodně daleko, kde nemusím řešit telefony, děti a užiju si to jen s partnerem, to je jediný způsob, jak si pořádně odpočinout! Doufám, že nám to vyjde skvěle.

Jste aktivní na sociálních sítích a teď jste se nedávno tak pěkně vyjádřila k používání zkrášlovacích aplikací. Podle vás to tedy do tohoto světa patří?
Neznám nikoho, kdo by je nepoužíval, a neskutečně mě překvapilo, že se Česká republika probudila ze zimního spánku a zjistila, že Instagram je iluze a není to realita. Pokud chceme realitu, tak si ji udělejme tím, že se střízlivým pohledem podíváme ráno do zrcadla. Instagram je hra, stejně jako celý šoubyznys nebo módní časopisy, které také prodávají iluze a sny. Každý chce vypadat mladší a hezčí. Neznám žádnou zahraniční celebritu, která by nevyužívala retušéry. Lidi to začali najednou řešit – jako nějaký trestný čin. Ano, jsou filtry, já své fotky filtruju už několik let. Používám filtr Valencie, je takový do žluta a rozjasňuje obličej. A jestli lžeme fanouškům? To je přece hloupost. Když fotím kampaň, tak si fotograf vše nasvítí tak, aby to mohl lépe retušovat a upravovat. Nemám ráda aplikace, které z vás udělají někoho jiného tím, že vám změní nos, rty, tváře. Pokud filtrem jen rozjasníte pleť nebo zjemníte vrásky nebo vybělíte bělmo, tak proč ne? Klidně ten, komu se to líbí, ať to používá dál a nenechá se rozhodit zamindrákovanými lidmi, kteří s tím mají problém.

 

 

Video se připravuje ...