Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Milan Peroutka kvůli roli v Ordinaci v noci nespí!

7. ledna 2018 | 06:00

Milan Peroutka (27) je velmi talentovaný mladý muž, který se nedávno objevil na televizních obrazovkách. Zaujal v soutěži Tvoje tvář má známý hlas a hned nato dostal roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Právě končí inženýrské studium ekonomie, ale hraní a zpěv má evidentně v krvi. Jak strávil Vánoce a proč mu jeho role v seriálu nedá spát, nám prozradil v rozhovoru.

Vánoce jsou za námi – byl jste hodný, dostal jste hodně dárků?
I když vím, že to o dárcích není, tak já mám dárky rád. Naše rodina se u stromečku potkává v čím dál hojnějším počtu a vychutnává si to a co nejdéle protahuje společné chvíle při rozbalování. Poctivě jsem během svátků strávil dva a půl dne u pohádek a strašně mě to bavilo. Jen jsem si říkal, kdo vymyslel to, že vám to dobije baterky. Je to naopak totálně návyková věc, když jsem pak šel na natáčení, úplně mě unavilo. Nedělat nic je děsně jednoduché a hrozně pohlcující. Ale já lenošit nemůžu, musím teď během zkouškového věnovat čas i škole, psát diplomku a ještě pracovat.

Dostal jste nějaký dárek, který vás překvapil?
Rekonstruuji byt a mělo to být hotové do Vánoc a myslel jsem si, že budu konečně bydlet v čistém, ale to se nepovedlo. Nicméně jsem dostal dárky, které s tím souvisí, tedy ručníky, utěrky a hrnec.

Co silvestr a novoroční předsevzetí?
Předsevzetí je podle mě dobrá věc, ale já si je dávám během celého roku a snažím se na sobě pracovat. Spíš jsem dost bilancoval, jaký byl rok minulý a jakým směrem bych se chtěl vydat v tom nadcházejícím. V novém roce mě toho taky hodně čeká, třeba debutová deska s kapelou, což bude moje priorita, dám do toho hodně energie.

Máte ještě nějaké cestovní plány? Loni jste jel pomáhat sluchově postiženým do Indie.
To je určitě v plánu. Od ledna začíná ve městě nová kampaň Because I hear I live a s bráchou jsme pro ni složili stejnojmennou píseň, která má zvýšit povědomí právě o nadaci Pinkcrocodile School. Nepůsobí jen v tuzemsku, ale i za hranicemi a já určitě v tomto roce plánuji opět někam vyjet. Konat takové věci mi připadá smysluplné, obohacující a přinášející všestrannou radost.

Na lyže se nechystáte?
V březnu poprvé pojedu na hory do Itálie a po čtyřech letech se opět postavím na snowboard, tak doufám, že se to nezapomíná.

Jak se vám líbil nový film od Woodyho Allena, který jsme právě viděli?
Líbil, mám jeho filmy rád. Jsou takové suché, ale přitom pravdivé. Mám taky moc rád Kate Winslet a film byl úžasný i po estetické stránce, doba padesátých let má něco do sebe.

Máte rád otevřené konce u filmů?
Mnohem raději než typické romantické filmy, které končí svatbou.

Kdyby vám Woody Allen nabídl roli, jaká by byla vaše reakce?
Byl bych nadšen a dělal bych to snad i zadarmo!

Podívejte se na Milana  Peroutku v seriálu Ordinace v růžové zahradě:

Video se připravuje ...
Hvězda Tváře Milan Peroutka dnes vstupuje do Ordinace v růžové zahradě 2! • VIDEO: TV Nova

Opravdu zadarmo?
Občas mám v branži někoho tak rád a líbí se mi jeho práce, že vím, že by mě to natolik bavilo, že bych za to snad ani nemusel brát peníze. Díky tomu, že mi teď přišlo do cesty několik hereckých příležitostí, tak sleduji na plátně hodně i výrazové prostředky, protože školu na to žádnou nemám. Dodělávám inženýra na ekonomii, takže se snažím učit za pochodu.

Cítíte se víc jako herec, nebo jako zpěvák?
Myslím, že v lecčems je ta podstata práce podobná. Je o přenášení věrných emocí. Baví mě i muzikál a v seriálové tvorbě aktuálně točím Ordinaci. Je to taky specifický druh práce a výzva, ale snažím se v ní být zodpovědný, protože divák si k vám také musí vytvořit nějaký vztah. Jenže já jsem v té roli teď trochu nepříjemný, a tak si tím i část diváků poštvávám. Přečetl jsem si třeba, že nejsem ani natolik slušný, abych zaklepal při příchodu do nemocničního pokoje. Musel jsem to v sobě zpracovat a nespalo se mi ten večer zrovna nejlépe. Snažím se z toho nehořknout, ale vnímat to tak, že to k této práci zkrátka patří.

Podívejte se na video z natáčení videoklipu Milanovy kapely Perutě:

Video se připravuje ...
Milan Peroutka: Hvězda Tváře natočil klip ve výslechové místnosti! • VIDEO: David Turek, Lukáš Červený

Čtete si diskuse lidí a berete si to hodně k srdci?
Před Tváří jsem se na to hodně připravoval a snažil jsem se nastavit tak, aby mě to nezlomilo, když na mě budou lidé zlí. To se nestalo, díky bohu byli na mě veskrze hodní. Mám stále na paměti, že je to nevyzpytatelné a proměnlivé a kariéra má všelijaké křivky. Přispěvatelé mají, aniž bych se jich chtěl nějak dotknout, trochu stádní reakce a mám několik kolegů, kteří si užili dost nepříjemných situací kvůli síle internetu. Musím se naučit s tím pracovat, protože lidé si postavy spojují s herci. Co se týče mojí role Jonáše Hrzána, tak já ho chápu a myslím si, že i citlivý divák by ho měl pochopit, uvidíme, jak to bude.

 

Video se připravuje ...