Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Hana Vagnerová: Už pět let si dávám předsevzetí, že se naučím vařit

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič / bpž
21. prosince 2017 | 06:00

Herečka Hanka Vagnerová (34) přiznala, že absolutně nezvládá vaření. Cukroví tedy nepeče a nejvíc se těší domů k rodičům na Vánoce. Přes rok s nimi totiž netráví dost času a také se těší na dobroty, které má pod taktovkou její tatínek!

 

Už máte všechno nakoupeno?
Nemám a teď, jak jste to řekla, tak začínám být ve stresu. Ještě mi trochu času zbývá, tak to snad stihnu!

Zdobíte si doma byt a pečete cukroví, abyste si navodila vánoční atmosféru?
Lehce zdobím, ale cukroví nepeču, já totiž neumím vařit. Je to hrozné, dávám si to jako předsevzetí už několik let a vypadá to, že už je na čase začít. Ze všeho nejvíc se těším, až se ségrou přejedeme k našim a že s nimi nějakou dobu budeme, protože se přes rok nestíháme pořádně vidět. Už nejsme malé děti, které se těší na dárky, už je to o tom, být společně s rodinou.

Jak to tedy u vás o Vánocích probíhá, když vy nevaříte? Tak maminka a vy pomáháte?
Maminka vaří a vaří také tatínek, z toho se teď stal rodinný šéfkuchař, takže to většinou nechávám na nich.

Podívejte se na ukázku filmových nedělí v České televizi:

Video se připravuje ...
Filmové neděle na České televizi v roce 2018 • VIDEO: Česká televize

Máte rybu, nebo řízky?
Máme rybu, ale je fakt, že ani já, ani sestra nemáme rády kapra, takže máme od táty speciální rybu.

Jak prožíváte silvestra?
To není můj oblíbený den, musím říct, že se někdy vyvede, někdy ne, ale organizované veselí není úplně moje parketa. Snažím se přidat vždycky k nějaké partičce kamarádů, kde se to nebude moc hrotit.

Vedle předsevzetí naučit se vařit máte ještě nějaké jiné?
Takových je hodně, ale všechna jsou hodně osobního rázu. To vaření už bych ale měla, možná až se potkáme příští rok, budu mít už svou restauraci!

Příští rok bude mít také Česká televize, jak jsme se teď dozvěděli, hodně nabitý program. Na co se vy osobně nejvíc těšíte?
Zajímá mě toho hrozně moc a musím říct, že jsem na ně pyšná, s čím vším přišli. Rozhodně Dabing Street, Dejvické divadlo a Petr Zelenka, to bude super. Přijde mi naprosto fantastické, že vznikl film Dukla 61. Martha Issová, která ve filmu hraje, říkala, jaká je to pocta pro lidi, kteří tam zemřeli, a nikde se o tom vlastně pořádně nemluvilo. Je to tak silný příběh, že si to určitě nenechám ujít. Film Metanol – obrovská kauza, která nás všechny nějak postihla. Je skvělé, že o tom Česká televize dělá film. Manželské etudy a samozřejmě nemohu opominout naši komedii Trojí život, kterou musím vidět. A doufám, že všichni ostatní taky! Opravdu vážně si myslím, že je to fantasticky napsaný scénář od Matěje Dadáka. Film se měl točit už před pár lety, ale nakonec se to z nějakých realizačních důvodů nedělalo, ale já jsem si celých pět let pamatovala, že je ta komedie skvěle napsaná. S režisérem Kubou Sommrem jsme to hodně cvičili a snažili se udělat to hodně poctivě, tak doufám, že se film bude líbit.

Tam jde o nějaký milostný trojúhelník?
Jde o to, že hlavní hrdina, kterého hraje Honza Plouhar, vede dvojí život. Má dvě přítelkyně, jedna mu naplňuje ten pořádek a pocit bezpečí a domova, tu hraje Verča Kubařová, s tou druhou zažívá dobrodružství a nečekané věci, protože ta je všechno, jenom ne spořádaná – tu hraju já. Dohromady mu dáváme perfektní holku. Nějakou dobu mu to tak funguje, než to praskne!

Myslíte, že je to častý jev v reálném životě, kdy muž žije takovýhle dvojí život?
Musím to zaťukat, ale naštěstí jsem se s tím ještě nikdy nesetkala, ale historky o tom kolují. Život je někdy nevyzpytatelný, a co člověk občas zaslechne, je docela zajímavé. Bohužel v reálném životě to není taková legrace.

Máte ráda žánr romantické komedie?
Miluju je, celkově mám ráda komedie a vůbec to není lehké dobrou komedii jakéhokoli druhu natočit. Obecně se říká, že drama je mnohem jednodušší.

Jaké role máte raději: komediální, nebo dramatické?
Mám ráda oboje a hrozně bych si přála nebýt zaškatulkována do jedné krabičky. Myslím, že to má většina herců, a myslím, že tady v Čechách jsme všichni schopni obou poloh.

Máte nějakou vysněnou roli?
Nemám, ale teď jsem byla v kině na Wonder Woman a říkala jsem si, že to by mě docela bavilo!

Video se připravuje ...