Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jan Hrušínský: Moje žena se mi pořád líbí, navíc se na ni můžu spolehnout

25. prosince 2017 | 06:00

Před osmi lety prošlo manželství Jana Hrušínského (62) a Miluše Šplechtové (60) náročnou zatěžkávací zkouškou. Na principála se provalila nevěra. Ti dva to nevzdali a dnes je jejich vztah ještě pevnější.

Vy příliš neodpočíváte. Ani poté, co jste téměř utekl hrobníkovi z lopaty. Kde berete sílu a energii?
Kdo vám řekl, že mám ještě nějakou energii? Ne, je pravda, že mě doktoři dali před dvěma lety do pořádku a vlastně jsem jako znovuzrozený. A uznejte, z toho se energie čerpat dá.

Podívejte se na video, kde Jan Hrušínský mluví o svém kolapsu:

Video se připravuje ...
Jan Hrušínský o kolapsu: Poznal jsem hranici mezi životem a smrtí! • VIDEO: Mirka Dvořáková, Jan Jedlička

Po studiu konzervatoře jste nastoupil do Činoherního studia v Ústí, kde jste potkal i svou ženu Miluši Šplechtovou. Jak jste se seznámili?
Znali jsme se už ze studií na pražské konzervatoři. V ústeckém Činoheráku jsme spolu hodně hráli, a když jsme zkoušeli Čechovovy Tři sestry, tak jsme se do sebe zamilovali. V září jsme měli 33. výročí svatby.

Ani vašemu manželství se nevyhnula krize, kterou jste ustáli. Dnes působíte spokojeně. Čeho si na své ženě nejvíce vážíte?
Mám mnoho důvodů, abych měl Mílu rád. Je báječná maminka a skvělá manželka. Mimoto je výborná herečka, je moc hezká a pořád se mi líbí a vím, že se na ni ve všem mohu spolehnout. Ještě ke všemu úžasně vaří, a proto vypadám tak spokojeně a jsem pěkně kulaťoučký.

Jste početná rodina. Jak to vypadá, když se sejdete všichni?
Svátečně. Máme dnes děti usazené po celém světě a je vzácné, když se sejdeme všichni u jednoho stolu. Nikola žije s Ivankou a malými dětmi Vikym a Karličkou v australském Perthu a Barborka s manželem Erikem v americké Filadelfii. Kristýnka s Matějem a malým Vojtíkem bydlí o patro výš v našem domě. Dalo by se říct, že nad naší rodinou slunce nikdy nezapadá. Jsou tam šťastní a spokojení a my z nich máme radost. Bára s Erikem budou s námi o Vánocích a všichni přijedou na celé léto. Už aby to bylo!

Jste rozmazlovací dědeček, nebo přísný?
Přísný jsem byl na svoje děti, takže ty jejich si můžu dovolit trochu rozmazlovat, ne? Ať si na ně jsou přísní sami. Teď mají tu odpovědnost oni. Být dědečkem má přesně takové výhody.

Celý rozhovor s Janem Hrušínským si můžete přečíst ve vánočním vydání Blesku pro ženy, které je právě na stáncích:

 

Autor: archiv bpž

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...