Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jaká bude letošní vánoční princezna? A na co dalšího se můžete v České televizi těšit?

Video se připravuje ...
VIDEO: Igor Březina / BPŽ
7. prosince 2017 | 06:00

V pondělí šestadvacátého prosince vás čeká nová pohádka České televize s názvem Nejlepší přítel. V roli princezny Rézinky se objeví Kristína Svarinská (28) a její srdce si získá Zdeněk Piškula (19). Těšit se můžete i na čerty. Jak slaví Vánoce slovenská herečka, jež ztvární novou princeznu, si můžete přečíst v rozhovoru.

Vy jste nová princezna, na kterou letos na Vánoce všichni čekají. Jaké bylo dostat tuhle nabídku?
Bylo to krásné, říkala jsem si, že je to super, že stihnu princeznu do třicítky. Sice jsem už v pohádce hrála, bylo to Sedmero krkavců, ale byla to pouze služtička a ani tam žádné princezny nebyly, takže jsem byla nadšená, že tentokrát to padlo na princeznu!

Je to splnění dětského snu?
Každé děvče touží ve skrytu duše stát se princeznou a potkat toho svého prince z pohádky. Jako malá jsem si na princezny hrála, takže se mi to teď rozhodně splnilo!

Jaká je ta vaše princezna?
Rézinka je velmi milé, dobrosrdečné děvče. Je to taková bláznivá osůbka, která má nejlepší kamarádku Marjánku, kterou hraje Hanka Vagnerová. Je to kuchařka. Spolu tyhle dvě vymýšlejí různé vylomeniny. Jakmile se ale Rézinka zamiluje do Ondry, tak pro ni přestane existovat kdokoli jiný.

Podívejte se na sestřih pořadů, které vás o svátcích čekají v České televizi:

Video se připravuje ...
Takové budou Vánoce na České televizi • VIDEO: Česká televize

Jak moc máte společného?

Je velmi mladá, takže kdybych zavzpomínala na své mladší časy, tak si myslím, že takovou tu splašenost.

Na co se letos o Vánocích nejvíc těšíte?
Samozřejmě na Tři oříšky pro Popelku, protože to je má nejoblíbenější pohádka. Těším se na to, jak si sednu k televizi, dám nohy nahoru a nebudu dělat vůbec nic.

Kolikrát jste Popelku viděla?
Každý rok a někdy i víckrát, takže minimálně čtyřicetkrát.

Co byste chtěla mít v oříškách schované?
Já bych tam chtěla mít zdraví a štěstí pro celou rodinu a neomezenou letenku do teplých krajin. Jsem spíš letní typ.

Jak vypadají u vás Vánoce?
U nás byla vždycky kapustnica a smažené rybí filé. Když jsem byla malá, tak jsem totiž odmítala jíst jakékoli jiné ryby. Čím jsem starší, tak tím více se to odráží od toho, v jaké fázi se zrovna nacházím, jestli jím, nebo nejím maso. Takže podle toho máme veganské, vegetariánské nebo masové Vánoce.

Příprava jídla je doménou vaší maminky, nebo vaříte všichni?
Dříve to byla její doména, ale momentálně trávím Vánoce u rodičů svého přítele a tam to mají jasně rozdělené a na mě toho moc nezbude.

Cukroví nepečete?
Dva roky po sobě jsem pekla pohankové linecké koláčky, to zvládnu. Říkala jsem si, že až jednou budu mít rodinu a své děti, tak pak se do toho všeho teprve pustím.

Video se připravuje ...