Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zamilovaná Klára Issová o svém příteli: Jakub je pozorný a věnuje se mi

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/Bpž
28. října 2017 | 06:00

Klára Issová (38) je zamilovaná a je to na ní vidět. Po romantické dovolené v Provenci jsme ji potkali na narozeninové oslavě vlasového studia spojené s charitativní akcí, při které se tvořily panenky pro Nadaci Terezy Maxové. Klára pro tvorbu té své panenky zaměstnala celou rodinu!


Jak jste si vy hrála se svou panenkou?
Přišila jsem jí očička, dala jsem jí své náušničky a poprosila jsem maminku, aby mi pro ni upletla šálu, protože já plést neumím. Maminka mi upletla jak malou šáličku pro panenku, tak dospěláckou šálu, aby ten, kdo ji vydraží, mohl mít stejnou. Zapojila jsem do toho projektu celou rodinu, a zatímco jsem relaxovala na dovolené, tak maminka štrykovala. Když jsem jí psala, jak se má, tak mi odepsala: „Štrykuju o sto šest!“ Takže jí moc děkuju, je skvělá, že mi takhle pomohla.

Maminka plete i pro vás?
Musím říct, že byla vždycky hodně zručná a kreativní. Vyšívala, pletla, háčkovala, zkoušela všechny možné věci jako patchwork, takže občas něco vytvořila, ale ona je hrozně sebekritická a vždycky byla přesvědčená, že to není dost hezké.



Zdědila jste aspoň částečně něco po ní?
Myslím, že kreativity mám hrozně moc, zručnost mám možná taky, ale trpělivost a čas na to nemám. Plést neumím, háčkovat jsem kdysi uměla, zašiju všechno, řekla bych, že jsem zručná, ale to bych se tomu musela věnovat, a na to není čas. To se ve svých volných chvílích raději věnuji sportu a jiným věcem a říkám si, že se k tomu tvoření časem dostanu.

Říkala jste, že když maminka pletla, tak vy jste byla na dovolené. Můžete prozradit kde?
Jela jsem do jižní Francie, do Provence. Bylo tam moc příjemně, už to nebylo úplně na koupání, ale spíš na výlety do těch krásných městeček, to bylo úžasné. Taky jsem chodila na trh, koupila rybu, tu jsme si pak udělali. Poznávali jsme místní život, hodně odpočívali a nehonili se po atrakcích.



Provence je taková hodně romantická destinace – preferujete tenhle typ turistiky před adrenalinovými výlety?
Ona to byla trochu z nouze ctnost, protože původně jsme chtěli letět na Krétu, ale všechny letenky byly vyprodané. Osobně preferuji dobrodružnější cestování, ale to chce víc času a člověk na to musí být trochu odpočinutý. Já jsem měla v létě náročné natáčení filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, který mě fyzicky vyčerpal, a věděla jsem, že potřebuji spíš odpočinek. Nehrotili jsme to a dobrodružnější dovolenou s krosnou na zádech na tři týdny asi plánujeme spíš na zimu, tak uvidíme, jestli to dopadne.

Líbilo by se vám, kdyby vás přítel překvapil letenkou a unesl vás někam do dáli, bez plánování?
Jsem duší dobrodruh, jsem zvídavá a mám ráda překvapení, takže kdyby mě sebral a odvezl, tak bych to brala.

Podívejte se na video s Klárou Issovou, kde mluví o depresích, dietách a cvičení:

Video se připravuje ...
Klára Issová • VIDEO: Adam Balažovič


Dnes se tu slaví výročí vlasového studia. Jak často chodíte ke kadeřnici a šla byste do něčeho extravagantního?
Když jsem natáčela film Anděl exit, tak jsem si oholila hlavu dohola a musím říct, že mám někdy chuť si to zopakovat. Především v okamžicích, když vidím, jak jsou vlasy zničené po natáčení, nebo když péče o ně je trochu náročnější. Mám chuť to shodit, protože to byl skvělý pocit. Jinak chodím ke kadeřníkovi pravidelně jednou měsíčně. Vždycky když mám hezky udělané vlasy, tak mám pocit, že nepotřebuju make-up, a cítím se dobře.

V jakém účesu se cítíte nejkrásnější?
V ležérním, takovém rozházeném, který vypadá, jako by to ani účes nebyl. Myslím, že tenhle styl hodně frčí, už to nejsou takové ty precizní a upravené vlasy. Mám ráda pokud možno přirozený vzhled.



Jaké vlasy na vás má rád váš přítel?
Já jsem si nedávno nechala ostříhat vlasy asi o deset centimetrů, takže mu bylo nejdřív líto, že přijdu o ty dlouhé vlásky, ale když mě pak viděl v tom, co mi Misha vymyslela, tak byl nadšený. Mám ráda změnu, když se člověk nebojí změny a je trochu hravý, tak je to skvělé jak pro něj, tak pro jeho okolí.

Takže je to ten partner, který si všimne, když přijdete od kadeřníka s novou hlavou?
My jsme spolu ještě docela krátce, takže já nevím, jak to mají jiní, ale Jakub je hodně pozorný, všímá si těchhle věcí a hodně se mi věnuje, takže je to fajn.


Video se připravuje ...