Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Heidi Janků: Můj muž neměl rád, když jsem nebyla upravená

23. října 2017 | 06:00

Heidi Janků prožívá nejbolestivější období života. V srpnu zemřel její muž Ivo Pavlík (+84), se kterým prožila krásných třicet pět let. Když jsme spolu mluvily, slíbily jsme si, že se zkusíme vyhnout drásavým tématům. Heidi se statečně snažila usmívat, oči se jí ale chvílemi zalévaly slzami.

Co vám teď dokáže udělat radost, pokud něco takového existuje?
Rodina, přátelé, práce. Můžu už prozradit úplnou novinku – vracím se na obrazovky TV Barrandov v novém pořadu. Nemohu zatím zacházet do podrobností, ale začne to už brzy. Hodně jsem váhala, zda nabídku přijmout, nebyla jsem si jistá, jestli se na to už cítím a jestli natáčení zvládnu. A pak jsem se zamyslela nad tím, co by mi poradil Ivoš.

Jsem si stoprocentně jistá, že by chtěl, abych se do toho pustila. Vždycky mne podporoval, abych byla aktivní. Moc se na to těším. Dobře je mi na pódiu. Víte, my jsme všude jezdili spolu, Ivoš mě vždycky doprovázel, takže teď, když tam není, to bolí, ale při vystoupeních se musím soustředit. Nechci nikoho ošidit nebo obtěžovat kvůli tomu, že já cítím smutek. Občas se ve mně ale všechno úplně sevře. Musím jít dál, musí se to odžít, ale je to moc těžké.



Neměli jste spolu děti. Necítíte se teď sama?
Ivoš mi moc chybí, ale osamělá nejsem. Ivoš děti měl, také vnoučata i pravnoučata. Máme se rádi, vím, že se můžeme jeden na druhého spolehnout, že si můžeme kdykoli zavolat a že jsme jeden pro druhého oporou. Jsme rodina a držíme při sobě i jeden druhého navzájem. To je moc důležitá jistota, která posiluje. Rozhodla jsem se taky, že si pořídím pejska. Bude to zase knírač, jednoho jsme totiž už s Ivošem měli, jmenoval se Falco. Nový pejsek je teprve na cestě, ještě se nenarodil. Ale už jsem viděla ultrazvuk a doufám, že alespoň jedno ze štěňátek bude chlapeček. Chtěla bych totiž kluka.

Podívejte se na poslední rozhovor s Heidi Janků před smrtí manžela:

Video se připravuje ...
Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy... • VIDEO: David Turek, Jan Jedlička


To si pořídíte radost i starost v jednom!
Hlavně radost. A už taky vím, jak se bude jmenovat. Přemýšlela jsem o tom, že to bude zase Falco, ale to nejde. Pořád bych ty dva srovnávala, a to není dobré. Takže jsem se zamýšlela dál a už to mám. Dospěla jsem ke konečnému rozhodnutí o jméně. Bude to Eda! Jedno z vnoučat má totiž plyšového psa, kterého všude tahá s sebou a miluje ho nadevše, bez něj nedá ani ránu. A tenhle pejsek se jmenuje Eda. Když bude zlobit, budu na něj volat: „Eduarde!“ Pejsek bude dobrý společník, a navíc mám pocit, že tady Ivoš se mnou pořád nějak je a chrání mne.



Jak jste se vlastně spolu potkali?
Na mém vystoupení v Ostravě na Černé louce. Byla zlatá léta osmdesátá, konkrétně to bylo v roce 1982. Slyšel mne zpívat, líbila jsem se mu, nabídl mi spolupráci a pomohl nastartovat sólovou dráhu. A pak jsme spolu prožili krásný a láskyplný život, pracovní i osobní. Ivoš byl pro mne velkou oporou a autoritou, nesmírně jsem mu důvěřovala a respektovala ho. Neměl třeba rád, když jsem nebyla upravená. Vzpomínám si, jak jsme jednou byli na dovolené a já šla na snídani nenalíčená. Kouknul se na mě tak zkoumavě a povídal: „Co to s tebou je?“ Smála jsem se tehdy, že to rychle napravím. Vždycky jsem se mu chtěla líbit. Moc mi chybí.

 

Celý rozhovor s Heidi Janků si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy!

Autor: archiv BPŽ

 



Autor: Hana Vítková
Video se připravuje ...