Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti Lindy Finkové a Richarda Genzera: Dcera se ráda učí, chlapce škola moc nebaví

14. října 2017 | 06:00

S Lindou Finkovou (49) jsme se sešli při příležitosti křtu nového sektu z odrůdy Rýnský ryzlink, a tím pádem se naše konverzace stočila k pití alkoholu. Zjistili jsme, že Linda není zářný velký pijan – a to po ní zdědila i její již plnoletá dcera Viktorka.

Dneska tady ochutnáváme bublinky. Jak jste na tom s alkoholem?
Přestože v podstatě skoro nepiju, tak bublinky si dám moc ráda, nikdy ale ne víc než dvě skleničky. Namazanou mě nikdy neuvidíte.

A to jste takhle měla vždycky?
V životě jsem se opila jen asi třikrát a pak jsem i zvracela a zjistila jsem, že to nemám zapotřebí.

Takže jste nebyla problémový puberťák?
Alkohol nebyl nikdy problém, a i když bych si mnohdy mohla dát trochu do trumpety, tak to nedělám, nemám k tomu vztah.

Podívejte se na video, kde Linda Finková mluví o rozvodu s Richardem Genzerem:

Video se připravuje ...
Linda Finková poprvé přiznala: Rozvod s Geňou už začal! • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Máte doma dceru, která je ve věku, kdy mládež chodí pařit. Jak to má ona?
Je jí už osmnáct, ale taky není žádná obrážečka párty. Občas si vyrazí, přijde ve tři ve čtyři, teď naposled tedy v pět ráno, ale chodí střízlivá, a ještě ke všemu mi dává vědět. Když přišla v těch pět ráno, tak mě přišla vzbudit, aby mi řekla, že je doma. Já jsem spala jako dřevo a ani jsem o tom nevěděla.

Takže ji normálně bez obav pouštíte? Nemusela si nikdy vymýšlet záminky, abyste ji pustila ven?
Už od patnácti má přítele a většinou chodí s ním. Nechodí nikam na diskotéky, maximálně na párty ke kamarádům, když slaví narozeniny. Teď bude maturovat, tak to už se těší na večírek, má už i připravené šaty. Viděla jsem ji jednou v životě trochu připitou, ale pak jí bylo špatně a víckrát už se to neopakovalo.

Když vám přišla v patnácti s klukem, neříkala jste si, že je to trochu brzy?
Nezdálo se mi to brzo na vodění za ruku, ale na všechno ostatní samozřejmě ano. Měla jsem s ní tehdy vážnou řeč, že všechno super, ale že v patnácti letech by si ještě na ledacos měla počkat. Je s ním dodnes a myslím si, že je všechno v pořádku.

Nejste nervózní, že neudělá maturitu?
Vůbec ne, ona se učí skvěle, a když se potřebuje něco naučit, tak si sedne a studuje. Má skoro samé jedničky a já jsem šťastná.

Jde váš syn v jejích šlépějích?
Nejde, zatím je to zlobivé dítě, milující a úžasné, ale je to ten kluk, který nerad dělá úkoly, nerad chodí do školy a nejraději by jen lítal a dělal blbosti.

Připravujete ho na život s budoucí partnerkou v tom, že po něm všechno neuklízíte a dáváte mu najevo, že to není jen práce ženy?
Abych nelhala, tak samozřejmě, že má vypráno, uklizeno a nažehleno, ale nedělám to, aniž bych ho přitom pérovala a dávala mu najevo, že si tyhle věci musí dělat sám.

Už vidíte, jakým směrem se vaše děti formují a vydávají?
Viktorka, ta určitě půjde na školu, kde se bude muset učit, protože ta chce studovat dál, ale Matyáš, ten zatím běhá, skáče, jezdí na koloběžce a zajímá se jen o to, jestli mu koupím ještě lepší model freestylové koloběžky, na kterém bude moct sjíždět zábradlí.

A holky už ho taky zajímají?
Už dva roky má holčičku, která se mu líbí. A má ji moc rád. V létě jsme na pláži našli prstýnek a on řekl, že jí to vezme a dá jí to. K tomu jsme koupili ještě náramek, a on jí to doteď nedal. Ona mu přivezla nějaké lízátko a já nevím co ještě, ale on řekl, že jí to dá později. Nosí to s sebou v tašce a čeká na vhodnou příležitost, asi aby ho někdo neviděl a nesmáli se mu.

Je přítel vaší dcery podle vašich představ?
Já jsem žádné představy ani neměla, ale je to super kluk, chytrý a vtipný, mám ho moc ráda.

Neděsí vás, koho si přivede v budoucnosti váš syn?
Zatím ne, potom se uvidí, jestli ji vypakuji, nebo ne. Většinou je to boj mezi matkou a snachou, ale myslím si, že já budu docela hodná tchyně.

Video se připravuje ...