Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Láďa Hruška se stěhuje na zámeček. V jeho pražském bytě straší

Video se připravuje ...
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
4. srpna 2017 | 12:00

Moderátor kutilského pořadu na Primě Láďa Hruška (39) nám přiznal, že se právě vrátil z hororové dovolené v Tunisku a že si doma v rodném Městci Králové pořídil zámeček. Až dá stavbu do kupy, nastěhuje se do zámečku s celou rodinou.

 

Prozradíš nám, co se dělo na tvé dovolené, o které mluvila všechna média?
Nebudu si stěžovat, protože to nedělám. Byl jsem v Tunisku, byl jsem tam poprvé a nepoučen, ač jsem to nebyl já, kdo objednával hotel, tak už vím, že příště nepůjdu pod méně než čtyři hvězdy. Byla to dovolená za všechny prachy. All inclusive za čtrnáct tisíc, což znamená čtyři kolečka salámu k snídani na příděl a dvě deci vody jako pitný režim, to je opravdu ostuda. Jsem zvyklý na ledacos, ale tady jsem se za nás Čechy cítil neskutečně poníženě, tohle by cestovní kanceláře vůbec neměly nabízet.

Jak dlouho jsi v tom hororu strávil?
Dva dny, než jsem zjistil, že to cestovka nehodlá řešit a chtějí nás tam držet co nejdéle, aby si všichni namastili kapsu, začal jsem to řešit přes média. Takže děkuji všem, kteří pomohli nejen mně – byla tam se mnou rodina s nemocnou holčičkou, která měla epilepsii, a s klukem se zlomenou nohou. Chtěli si užít dovolenou snů, a ta se proměnila v horor. Když chlapeček uvíznul třikrát ve výtahu s babičkou, šplhal se sádrou do třetího patra raději po schodech. Strašně mě mrzelo, že si všichni pořád stěžujeme, na to jsme experti, ale bojíme se ozvat. To jsem poznal na vlastní kůži, a proto bych chtěl lidi vyzvat, aby se nebáli ozvat, pokud nejsou s něčím spokojení.

Tak trochu pozitivněji: máš před sebou další řadu Vychytávek. Bylo tam něco, co nám můžeš prozradit, co tě pozitivně naladilo?
Mě práce baví a doufám, že je to vidět. Mě těší a naplňuje, že se můj pořad drží na obrazovkách už tři roky.

Používáš doma vychytávky ze svého pořadu?
Některé, které zvládnu rychle, nemám totiž moc času. Stěhuju se z Prahy zpátky domů. Mám tam teď spoustu práce, protože jsem si uvázal na nohu další železnou kouli. Koupil jsem nemovitost, kam si chci přestěhovat celou rodinu.

Ty jsi původně učitel. Našel jsi v sobě toho kutila? A na své nemovitosti hodláš pracovat vlastníma rukama?
I kdybych na to měl čas, tak bych to sám nezvládl. Nejsem zedník, naštěstí mám tátu zedníka, nejsem tesař a neumím si udělat sám střechu, ale naštěstí mám bráchu tesaře. Ale odvezu písek, přivezu cement a udělám jim svačinu.

Jak jsem to tedy pochopila, tak si nastěhuješ celou svou rodinu do jednoho domu?
Ano, je to tak, mě to táhne zachraňovat věci, které umírají, a dávat jim nový život. Koupil jsem si jeden památkový domeček, který nikdo nechtěl, ale mě od dětství fascinoval. Bude v něm cukrárna a kavárna a v dalším mysteriózním domě, který jsem si také pořídil, budeme bydlet. Je to takový malý zámeček v Městci Králové. Došlo ještě k jedné zajímavé věci. Původní majitelé si přáli, abych tam mohl bydlet já s mou rodinou, a já jsem se to dozvěděl úplnou náhodou u kamarádky o Velikonocích. Takže jsem neváhal ani vteřinu, protože maminka tam vyrůstala a tatínek tam chvilku dělal správce. Ani nevím, co víc bych si mohl přát, snad už jen tu svou rodinu.

To musíte mít tedy skvělé rodinné vztahy, když s nimi chceš žít, že?
Přesně jsi to pojmenovala. Většinou se děti rozlítnou do světa, ale já jsem ve světě byl už dvanáct let a pochopil jsem, že Praha není vše. V Praze je blaze, mám tu prima práci, ale nejlíp je doma!

Nestraší v tom tvém zámečku?
Možná si budeš myslet, že jsem blázen, ale já odcházím ze svého pražského bytu, protože si myslím, že tam jsou zlí duchové, a odcházím tam, kde jsou hodní. Mysli si o tom, co chceš.

Video se připravuje ...