Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Matěj Ruppert: Televize už z okna nehází, ale zklidnil se teprve nedávno

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
22. července 2017 | 06:00

Zpěvák Matěj Ruppert (39) oslaví příští rok v březnu kulatiny. Potkali jsme se na oslavě padesátin podnikatele Pavla Pravdy, který si při té příležitosti objednal vlak s parní lokomotivou. Zajímalo nás, jestli Matěj pojme svou oslavu taky tak pompézně.

Matěji, příští rok vás čekají kulaté narozeniny. Jak to hodláte slavit, pronajmete si také parní lokomotivu nebo něco podobného?
Ptáte se dobře, tak velké jako Pavlík to asi mít nebudu. Mám narozeniny dvanáctého března a určitě budu chtít udělat poměrně velkou oslavu, protože mi bude čtyřicet. Jelikož já a velká většina mých přátel jsou kuřáci, tak bude těžké najít prostor, kde si v pohodě a pohodlí budeme moct všichni zakouřit. Tím pádem se vydám hledat touto cestou, takže vlak to určitě nebude.

To vypadá, že to bude u někoho na chatě…
Přemýšlím o tom, že to nebude v restauraci, klubu nebo baru, ale na nějakém neutrálním poli, kde si budeme moct dělat to, co chceme.

Lokomotiva, kterou jsme právě přijeli, upouští páru hodně nahlas. Jak upouštíte páru vy?
Když upouštím páru, tak hlasitý je hlavně návrat domů, případně křik manželky potom. Ale to jen tak plácám, já mám strašně hodnou ženu, to bylo ode mě ošklivé a hlavně nepravdivé.

Mám tu výhodu, že jsem z osmdesáti procent pivař, a když upouštím páru, tak s tím pivíčkem je to přece jen trochu klidnější, než byly doby, kdy jsem byl mladší a pil jsem hodně panáčky a pak se řádilo! Je pravda, že jsme vyhodili i televizi z okna hotelu.

Matěj Ruppert ve videu před porodem prvního potomka. Co o něm tenkrát prozradil?

Video se připravuje ...
Matěj Ruppert: Už za pár dnů bude táta! Co o dítěti prozradil? • VIDEO: Blesk TV

Měl jste někdy oslavu narozenin, kterou vám udělali kamarádi jako překvapení? A vy jste nic netušil?
To jsem nikdy nezažil, ale těžko k tomu mohu někoho nutit, protože to už by potom nebylo překvapení. Díky své profesi nebo zaměstnání mám mejdanů během roku docela hodně. To máte před každým koncertem dvě pivíčka, po koncertě dva tři kousky, aby se lépe spalo, a někdy se to přežene, takže v podstatě máme mejdan minimálně jednou týdně.

Dokonce jsem uvažoval o tom, že bych třeba neslavil Silvestra, jenže vždycky dostanu nějakou zajímavou nabídku a nakonec to nějakou oslavou skončí. Teď v září bych měl také oslavit narození svého dítěte, doufám, že všechno proběhne v pořádku a tak, jak má. Většinou se všechny tyhle oslavy dělají stejně kvůli tomu, abychom se viděli se všemi kamarády. S lidmi, se kterými jste se dlouho neviděli, když jste za celý rok na sebe neměli moc času, nebo s kamarády ze škol. Já tedy hodlám pozvat svou rodinu, své nejbližší, kapelu, taky chci pozvat i lidi, které jsem třeba deset let neviděl a na které dodnes rád vzpomínám – jen nás čas zavál každého někam jinam.

Říká se, že po čtyřicítce se člověk uklidní a obrací se zpět k přírodě. Myslíte si, že to bude váš případ?
To tedy nevím, myslím si, že spíš ne. Myslím si, že ani s rybařením nezačnu, jsem totiž v první řadě hrozně líný. Tohle jsem asi ještě nikdy neslyšel, spíš něco o druhých mízách, ale vzhledem k tomu, že jsem se zklidnil teprve nedávno, tak druhou mízu nechám starším.

Video se připravuje ...