Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vladimír Polívka v První republice! Do koho z rodiny Valentových se zamiluje?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
2. července 2017 | 06:00

Na natáčení jedné z posledních scén nové řady seriálu První republika jsme vyzpovídali nováčka v tomto seriálu, a to herce Vladimíra Polívku (27). Hraje poručíka Jana Andrleho a v roli nebude mít nouzi o adrenalinové scény.

„Během natáčení jsem si vyzkoušel jízdu ve starých modelech aut, poprvé jsem závodil v autě s koněm a setkal jsem se tu s perfektní bandou lidí, kteří jsou naprostí profíci. A celkově mě natáčení moc baví,“ svěřil se Vladimír Polívka.

První republika vyniká nádhernými modely, účesy a ženy byly okouzlující. Zajímalo mě, jestli by Vladimír bral, aby tak ženy vypadaly i dnes. „Ženy mají stejnou touhu se upravovat jako tehdy, spíš si myslím, že bychom měli ještě lépe promyslet vzájemný vztah žen a mužů. Jestli to opravdu chceme přes sociální sítě nebo Tinder, což je celé rychlé a divné. To dvoření a vrozená elegance tu chybí, bylo by dobré, kdyby se to vrátilo.“

Příznivci seriálu si jistě pamatují na Vladimíra Valentu (Ján Koleník), který měl poněkud temnou válečnou minulost. Do děje nyní přichází potomek jeho spolubojovníka Jan Andrle – mladý poručík, vojenský kartograf hrdý na vojenskou minulost své rodiny. Idealista, který zjišťuje, že pravda o jeho otci může být krutější, než si kdy dokázal představit.

Poručík Andrle by byl raději, kdyby Vladimír o svých zážitcích z války už nikdy nepromluvil. Jenže teď, když už ví, co se tenkrát stalo, musí se rozhodnout. Umlčí Vladimíra, aby chránil čest svého otce, nebo dovolí, aby bylo jméno Andrle vláčeno blátem? Všechno se navíc komplikuje Andrleho láskou k mladé a divoké Ireně – jedné z dcer Kláry Valentové, kterou hraje Markéta Častvaj Plánková.

Video se připravuje ...