Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kateřina Kristelová: Já a Tomáš spolu nežijeme a ani to neplánujeme

Video se připravuje ...
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
8. června 2017 | 06:00

Kateřina Kristelová (37) a Tomáš Řepka (43) jsou ještě čerstvým párem šoubyznysu, který možná některé překvapil. Každopádně jsou v přísném hledáčku médií. Kateřina nám vysvětlila, jak to spolu mají. Kdo by čekal velké akce, je na omylu. Tomáš má u Kateřiny jenom kartáček a pár triček a tak to prý i zůstane.

Přestalo se kouřit v restauracích a barech. Ovlivní to nějak tvůj život?
Můj vůbec, jsem totální nekuřák. Můj kluk kouří, takže toho to asi trochu ovlivní, ale myslím, že nijak drasticky, zkrátka si zapálí někde jinde, kouřit kvůli tomu asi nepřestane.

Nikdy jsi to ani nezkoušela?
Neumím šlukovat a vypadám při tom strašně komicky. Ve svých telecích letech jsem se to pracně učila, protože mi to připadalo hrozně sexy. Červená rtěnka, černý rolák a jako Francouzka baret na stranu, četla jsem Balzaca. Představovala jsem si, jak sedím nad Seinou v Paříži, ale v realitě to vypadalo směšně, takže jsem to vzdala.

Měla jsi někdy nějakou závislost, které ses musela zbavovat?
Mezi svými kamarády a rodinou jsem takový trochu exot. Nepiju kafe, nekouřím. Myslím, že jsem si párkrát v životě ulítla na lásce. Když se člověk zamiluje, tak se to občas stane. Teď už jsem natolik stará, abych i tohle dokázala nějak odstřihnout. Vím naprosto přesně, že můj partner je individualita a má naprosté právo kdykoliv odejít, takže závislost si nedopřávám na ničem.

Jak to Kateřina s Tomášem Řepkou má? Podívejte se na video:

Když se tomu citu člověk pořádně neoddá, je to pak opravdu láska? Nestavíš si spíš bariéry?
I když to může znít jako klišé, tak opravdová láska je opravdu to, když toho druhého necháš jít. Lidi by se neměli nijak měnit, měli by zůstat vždycky sami sebou, proto se navzájem do sebe zamilují. Jenže potom se všichni snaží to nějakým způsobem okleštit a ostříhat, vytvoří si závislost a v okamžiku, kdy se žena stane na muži závislou, tak ten ji překročí a jde dál. Já jsem se rozhodla, že takhle to už nebude. Proto si myslím, že můj současný partner mě asi opravdu miluje, protože tam tohle nemám. Pořád zůstávám sama sebou, rozhodla jsem se, že spolu nebudeme bydlet a budeme si užívat takový novodobý vztah, kdy se lidé vidí, protože chtějí, ne protože musí.

Nikdy v budoucnu se nechcete sestěhovat?
Nikdy je moc silné slovo. Přece jen už ve svém věku vím, že můžu říct stokrát nikdy, a pak se to přesně stane, ale já bych to nechala takhle ještě dlouho. Například paní Jirásková s panem Podskalským spolu takhle žili celé své manželství. Ne že bych se s nimi chtěla nějak ztotožňovat, ale přišlo mi to hodně inspirativní. Pro chlapa je žena vždycky zajímavá, když není po jeho boku v dennodenním režimu. Já si žiju svůj život, mám malou holčičku, Tomáš má taky nějaké věci, které si musí řešit, a je příjemné vědět, že se uvidíme, kdy chceme, a že nám spolu bude hezky. Ne kvůli tomu, abychom řešili problémy a dennodenní rutinu, která by k tomu mohla zdánlivě patřit, ale myslím si, že na ni máme dost času.

Jaká je tedy frekvence vašeho kontaktu?
Myslíš jako fyzického kontaktu? To bych musela zavolat Tomášovi, já to nemám přesně spočítané. To je samozřejmě vtip, vídáme se, kdy chceme. Jdeme na kafe v centru nebo jen tak, pak jedeme každý sám domů nebo u sebe přespíme – jako normální dospělí lidé. Někdy si děláme dlouhé víkendy, které si moc užíváme, ale Tomáš u mě nemá žádné věci napořád. Může to znít divně, ale mně je to jedno, protože od jisté doby vůbec neřeším dopad svých slov přes média. Poprvé říkám věci tak, jak jsou, a cítím se paradoxně nejsvobodnější. Takže ano, nežijeme spolu a ani to neplánujeme.

Ani kartáček na zuby tam nemá?
Ten tam samozřejmě má a myslím, že ještě nějaká trika. Jinak když přijede na víkend, tak s malou taštičkou a tu si zase odveze.

Čím ti Tomáš učaroval?
Naprostou přímočarostí a tím, že byl rozhodnutý mě získat. Dost tomu obětoval. Zezačátku jsem se spousty věcí bála, byla jsem negativní, ale on to všechno překročil a řekli jsme si, že nikdy není pozdě začít a prožít hezkou životní kapitolu. My ji teď opravdu žijeme. Vím také, že se za něj mohu schovat, je to obrovský rytíř, když má někoho rád, tak ne ze sta, ale z tisíce procent, a když někoho rád nemá, tak mu to dá najevo. Mně se v tom jednoduše čte a snadno v tom nacházím poměrně hlubokou životní filozofii, která mě baví.

Máte asi hodně společného, ale zdá se, že jste každý úplně jiný.
Říká se o nás, že jsme agresor a zlatokopka, ale myslím, že nikdo ze šoubyznysu není těmhle označením tak vzdálený jako my dva. Rozhodli jsme se to lidem nevymlouvat. Na svém Instagramu si z toho dělám legraci. Ve skutečnosti si máme pořád o čem povídat, mnohdy si povídáme do brzkých ranních hodin. Myslím si, že náš vztah je dospělý, hrozně hezký, a i kdybychom spolu nebyli, tak to bude kapitola, na kterou budeme hrozně rádi vzpomínat. Tomáš má ale velké plány, takže si myslím, že by mě jen tak jít nenechal.

Co třeba společný potomek, je někde v plánu?
Zase bych řekla stoprocentně ne, ale je to velice ošemetné říkat. Každopádně si to nemyslím. Počet jeho dětí a moje Claudinka, to dává dohromady docela hezké číslo. S dětmi je tam co napravovat a my se oba dva snažíme, aby to bylo fajn. Nové dítě při mém pracovním vytížení se teď nehodí do konceptu. Někdy je lepší říct si dost než si pořídit dítě a pak ho strkat chůvám a sousedkám, to není můj styl.

Kateřina se ve videu rozpovídala i o svém bývalém partnerovi:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Ladislav Novák

Video se připravuje ...