Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jakub Kohák: Každého zajímá, kdo je můj hair stylista

22. května 2017 | 06:00

S člověkem, jako je Jakub Kohák (42), je těžké dělat rozhovor. Známe se asi sto let, spoustu jsme toho spolu zažili a tykáme si celou věčnost. Když s ním ale mluvím, stejně si pořád nejsem jistá, kdy mluví vážně a kdy ne.

Jakub Kohák je režisér, herec, moderátor, a to jste možná nevěděla, i spisovatel. Momentálně například píše pohádku. Rozhodně bude zábavná, otázka ale je, jestli také bude mládeži přístupná.

Pohádku? Tak k tomu se dostaneme později, to bude chtít víc času. Ty jsi vždycky rád mluvil, viď?
No jo. Hostuji v představení Partička (s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem, Ondřejem Sokolem a Igorem Chmelou). A hodně beseduji s občany. Dneska například jedu do Sedlčan, zítra do Hlinska.

O čem, proboha, beseduješ?
To je různý, růůůznýýý. Většinou je tam nějaký moderátor, který besedu vede. Ale co je opravdu zajímavé, jedna otázka se opakuje úplně vždycky. Nikdy nechybí. Je to pravidlo. Neměnné.

Jakub Kohák o tom, co by dělal ve vesmíru:

Video se připravuje ...
Jakub Kohák: Na cestě do vesmíru by mi chyběli kamarádi na fočus • VIDEO: Adam Balažovič

Nejde se nezeptat… Jaká je to otázka?
Všichni chtějí vědět, kde si nechávám dělat hlavu. Prostě každého zajímá, kdo je můj hair stylista. A může se někdo divit, že je o něj takový zájem, když mě vidí? Nemůže. Ještě nikdy se nestalo, že by tenhle osobní dotaz nepadl. Nikdy. (V tomto okamžiku vstupuje do rozhovoru slečna z neziskové organizace Mamma HELP a nabízí nám žluté květinky symbolizující boj proti rakovině. Jakub se ochotně nabízí, že se do kampaně zapojí a že je i ochoten vyšetřovat prsa. Zároveň se zajímá o to, kolik už je ve sbírce vybráno, ale to prý čistě akademicky. Podle mého soudu zase blbne.)

Je to tvoje věčné šaškování k něčemu dobré?
Jasně. Třeba teď – dělal jsem reklamu pro jednoho mobilního operátora a dost zásadní roli v ní hrál Mamutí (skokanský) můstek ve Špindlerově Mlýně. Vypadá to, že brzy půjde do kopru, a tak se na mě jeho zřizovatelé obrátili, jestli nemůžu nějak pomoct. No tak jasně, že pomůžu. Takže teď zachraňuju Mamuta.

Jakub Kohák mimo jiné prozradil, jaká je podle něj ideální žena, podívejte se:

Video se připravuje ...
Jakub Kohák (39): Leoš přišel jednou do studia bez kalhot! • VIDEO: Adam Balažovič, Andrea Zelníčková

Co je s ním? Padá? Budeš betonovat?
No tak asi jsou o trochu lepší betonáři než já. Ale třeba si díky mně někdo všimne, nějaký mecenáš, že je potřeba něco dělat. Uvidíme. Tohle je vlastně docela dobrý. Máš známej obličej, a tak tě leckdo osloví, jestli bys ho nespojil s nějakým bohulibým projektem. Teď taky pro některé projekty běhám.

 

Celý rozhovor s Jakubem Kohákem si můžete přečíst v novém čísle Blesku pro ženy.

Autor: zpracovala: hana vítková
Video se připravuje ...