Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Helena Vondráčková nám prozradila recept na elixír mládí

Video se připravuje ...
Helena Vondráčková nám prozradila recept na elixír mládí
VIDEO: Adriana Krátká / BPŽ
21. května 2017 | 06:00

Zpěvačka Helena Vondráčková oslaví příští měsíc velké jubileum, ale na sedmdesát tedy rozhodně nevypadá. Prozradila nám kouzelný elixír, který ji udržuje v kondici.

Narozeniny máte až příští měsíc, ale oslavy už jsou v plném proudu. Kolik jich ještě bude. A co nějaká úplně soukromá?
Oslav bude ještě dost. V den narozenin budu na Karlštejně, ale v České televizi poběží narozeninový koncert, který jsme natáčeli před měsícem v Brně s mnoha zajímavými hosty. Začátkem července budu mít soukromou oslavu pro kamarády a známé, s největší pravděpodobností to proběhne na Řitce. Další oslava bude v říjnu na Slovensku, kde budou moji slovenští hosté, a největší party bude až v lednu. Chtěli jsme super termín v O2 Areně, ale letos už se bohužel nenašel, takže to bude dvacátého ledna. Už se moc těším.

Existuje vůbec někdo, kdo vás spolehlivě dokáže překvapit s dárkem?
Můj manžel. Nevím, jak to dělá, ale vždycky mě překvapí něčím neuvěřitelným.

Je květen, měsíc lásky, jak obvykle slavíte první máj?
Záleží na tom, kde právě jsme. Jednou jsme byli v Paříži a líbali se pod moruší, to bylo opravdu romantické. Stalo se nám ale také, že jsme nemohli nic kvetoucího najít a manžel neměl úplně náladu. Tak jsem běžela po poli, urvala jsem větev, vrátila se s ní zpět, dala nám ji nad hlavu a měl smůlu.

Helena Vondráčková vzpomínala na své dětství:

Video se připravuje ...
Helena Vondráčková: U nás jsme žili z toho, co dům dal • VIDEO: Tereza Kovářová

Jste pověrčivá, bojíte se, že uschnete?
Jasně, bez májového polibku bych byla úplně suchá!

Vidím, že to funguje, vypadáte výborně. Jaký trik byste ženám poradila?
Každá žena by se o sebe měla trošku starat. Dobrá kosmetika je jedním z velkých pomocníků ženské pleti. Jinak chodím, pracuji, cvičím, nesedím, nenudím se, mám spoustu práce. Hraju tenis, plavu, pádluju. Jinak miluju masáže, ale to asi všichni, to se člověk krásně uvolní. Důležité je nemít stres a problém, protože to je jeden z největších nepřátel hezkého vzhledu.

Mluvíte o kvalitní kosmetice, ale třeba za totalitního režimu nebyla k dispozici. Měla jste třeba nějaké triky jako naše maminky?
Vzhledem k tomu, že jsem byla hodně žádaná v zahraničí, tak jsem si většinou kosmetiku vozila odtamtud. Pokud nebylo zbytí, měla moje maminka také takové triky, hlavně hodně receptů na přírodní masky.

 

Budete mít tedy nabitý rok, je ještě něco, na co se letos těšíte?
Těším se na sluníčko a na léto, na nový muzikál Muž se železnou maskou, kde budu hrát královnu. Těším se na knihu na pěti CD, kde bude i překvapení pro moje fanoušky, kteří už určitě všechno mají. Těším se na tenis, budu jako každoročně hrát v Přerově turnaj v Akademii Petra Huťky. A pak se moc těším na Kanárské ostrovy, kam si jedu odpočinout začátkem září.

 

Video se připravuje ...