Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Herečka a youtuberka Gabrielle Hecl: Všechno to dobrodružství je lepší než honorář

13. května 2017 | 06:00

Gabrielle Hecl je 19 let a podle časopisu Forbes už je dvacátou nejsledovanější hvězdou českého internetu. Její kanál na YouTube odebírá skoro sto padesát tisíc lidí, ale ona se chce do budoucna věnovat herectví a snad ještě více zpěvu. Zatím se ukázala například v seriálu Svatby v Benátkách. 

Jste herečka, youtuberka, zpěvačka a studentka Pražské konzervatoře. Čemu věnujete nejvíce času?

Youtuberka bych už asi dnes neřekla. Ne že bych se tomu věnovat nechtěla, baví mě to, ale bohužel času je málo, a když už nějaký mám, chci ho investovat do něčeho, čemu se chci věnovat i do budoucna. To znamená zpěv a herectví s tím, že bych jednou nejraději dělala hudbu. 

V dnešní době touží každý pomocí YouTube udělat díru do světa. Dá se tím živit?

To je podle mě zbytečná touha. Myslím si, že za pár let ten trend pomine, ale kdo ví. Jistě že dá, ale musí se tomu člověk opravdu věnovat. 

Tolik zájmů a povinností. Člověk se musí zeptat: co z toho vám vydělává?

Já myslela, jestli mám čas na sebe, a ono tohle. Momentálně mi nejvíce vydělává herectví, zbytek jsou zájmy, s jejichž pomocí si občas něco přivydělám. Hrála jsem například v seriálu Svatby v Benátkách nebo ve filmu Instalatér z Tuchlovic, obojí byl skvělý zážitek. 

Jak funguje product placement na Instagramu? Dostanete zaplaceno za to, že tam ukážete nějaký výrobek? 

Funguje to tak, že značka pošle produkt, který chtějí promovat. Já ho vyfotím na Instagram a oni zaplatí částku, kterou si předem domluvíme.

3422236:gallery:true:true

Teď se chystáte k maturitě, ovlivňuje to nějak vaši práci? Zanedbáváte kvůli učení něco?

Chystám, chystám. Bohužel je to naopak, kvůli práci zanedbávám školu, ale doufám, že to nějak zvládnu. Musím! 

Kam všude jste se díky své práci už podívala?

Díky tomu, co dělám, jsem byla dvakrát v New Yorku a v Londýně. To je asi věc, která mě na tom nejvíc baví. Je to pro mě daleko hodnotnější než jakýkoliv honorář.

Jaký nejlepší nebo nejsilnější zážitek jste měla díky své práci? 

Je jich hrozně moc. Mezi ty nejlepší patří všechny ty cesty. Momentálně mě baví natáčení seriálu v České televizi a pak všechny sessions s Mad Baker Music Labelem, veškeré chvíle strávené ve studiu, protože jsme spíš banda kamarádů.

Autor: Rebeka Stoklasová
Video se připravuje ...