Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Eva Burešová z Modrého kódu: Pohled na těhotnou ženu některým lidem vadí

29. dubna 2017 | 06:00

Eva Burešová (23) je herečka a zpěvačka. V poslední době ji můžete vídat v novém seriálu z nemocničního prostředí Modrý kód, který běží na televizi Prima. Tam hraje sestřičku Petru Horvátovou. Mladá herečka už za pár měsíců porodí syna. Její těhotenství malinko "hýblo se scénářem".

Jakou roli hrajete v seriálu Modrý kód?
Hraju třiadvacetiletou Petru Horvátovou, která na to, že je tak mladá, tak zažila už spoustu věcí. Vyrůstala v dětském domově, přestože maminku má, ale ta trošku pije. Má zkušenosti s drogami, je Romka a rozhodla se všechno změnit. Začala studovat, zatím je sestřičkou, ale snad by jednoho dne chtěla být doktorkou.

Nenarušilo plány natáčení vaše těhotenství?
Nenarušilo, jen trochu pozměnilo. Petra má napsaný hrozně pěkný příběh a ten zůstává, jen se tam místo jedné věci stane něco jiného – a tady je asi trochu jasné, co to bude!

Vaše miminko už má vlastně svou první roli!
Ano, ale honorář mám pořád stejný.

Video se připravuje ...
Eva Burešová z Modrého kódu: Pohled na těhotnou ženu některým lidem vadí • VIDEO: Adriana Krátká/BPŽ

A už víte, co to bude?
Bude to chlapeček.

Co jméno, máte vybráno?
Máme jich několik, nechci ještě prozradit jaká. Nakonec jsme se už dohodli na jednom, ale zjistili jsme, že jedna ne zrovna kladná historická postava toto jméno nosila, takže jsem zase trochu na holičkách, ale ještě máme tři měsíce, tak snad něco najdeme.

Vy docela často hrajete i v muzikálech. Ještě pořád to i s bříškem zvládáte?
Dala jsem si od některých rolí pauzu, jako třeba v muzikálech Sibyla nebo Drákula, a teď už mi zůstal jen Čas růží a Jesus Christ Superstar, protože nejsou tak náročné. Nakonec nejde o to, co je a není náročné, ale o to, co divák ještě snese na pódiu. Zjistila jsem totiž, že někteří lidé nemají rádi pohled na těhotné ženy, a dokonce to dokážou říct nahlas.

Je to vaše první těhotenství, tak jak si ho užíváte?
Celý život jsem si myslela, že ze mě bude taková ta maminka, která bude krásně upravená a bude mít super oblečky, že toho hrozně moc stihnu. Já jsem se jeden den probudila, zjistila jsem, že jsem těhotná, usnula jsem – a najednou jsem v sedmém měsíci a nemám nic! Snažím se užívat si to, protože teď je mi dobře. Užívám si, že je už poznat, že je to těhotenské bříško, a že si při pohledu na mě lidé neříkají: Je těhotná, nebo tlustá? Takže si to užívám a je to jeden z nejkrásnějších pocitů, jaké jsem kdy zažila.

Přibrala jste?
Ano, deset kilo.

To není tak strašné, ve vašem věku to nebude problém shodit.
Já doufám, že ne. Všichni mě straší, nevím, proč to dělají, ale všichni mi tvrdí, že po porodu už to nebude ono. Prsa prý půjdou, zadek taky. Občas si říkám, jestli to není spíš výmluva některých žen. Já jsem se rozhodla, že to změním, rozbourám mýty a ukážu všem, že mohu být klidně hezká i potom. Teď už cvičím, ale zatím se mi bříško zvětšuje, a co bude potom, se teprve uvidí.

 

Video se připravuje ...