Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Marek Němec: Nepoznám, že má žena zájem

27. března 2017 | 06:00

S extrémně sympatickým a pohodovým hercem a režisérem Markem Němcem (35) jsem se sešla na rozhovor těsně předtím, než mě k němu už fanynky nepustí. Bude totiž něco mezi doktorem Blažejem a doktorem Housem. Mluvili jsme spolu o svatbě, dětech, o euforii z úspěchu a o lásce.

Když jsme spolu domlouvali po telefonu schůzku, zrovna jste někam jel. Kam?
Měl jsem tři dny volno, tak jsme umístili děti i psa na chalupu, kde je hlídala maminka, a my s partnerkou jsme odjeli sami lyžovat. Mluvil jsem s vámi cestou zpátky. Proto ten klid v hlase. Byl jsem naprosto vyzenovaný a vyodpočinkovaný.

Děláte spoustu věcí najednou (viz box). Neplatí pro vás přísloví: Mnoho psů – zajícova smrt?
Nedělám všechno najednou, je to rozptýlené v různých časových úsecích. Navíc, jak mi rostou děti, tak jsem třeba vypustil učení. Stál jsem před těmi devatenáctiletými „damáky“ a došlo mi, že moje vlastní děti stojí někde v pozadí. Navíc, abych to mohl dělat dobře, musel bych práci věnovat víc času, a na to jsem neměl kapacitu. To víte, že jsem přemýšlel o tom, že možnost učit na DAMU je nabídka, která se neodmítá, ale zároveň mi skutečný život říkal, že teď mě potřebují moje děti a mám tu být hlavně pro ně.

Video se připravuje ...
Tenhle sexy doktor vás bude bavit v novém seriálu Modrý kód • VIDEO: Adriana Krátká/BPŽ

Máte pětiletého syna a roční dceru. Co od vás teď potřebují?
Tátu. Potřebují, aby člověk svým mužským principem vstupoval do výchovy, aby měli možnost rozvíjet se pod dohledem obou světů. A nejvíc potřebují pomuchlat.

Stíháte to, když točíte seriál?
Já se zařekl, že nebudu přibírat nic jiného. Věnuju se plně seriálu a ve zbylém času rodině. Prostě když už mám volno, tak žádná masáž ani pivo s kamarády, ale trávím čas s rodinou. Mně to baví, a chyběli by mi. Navíc je otázka, čemu říkáte volný čas strávený s dětmi. To, že ležíte na gauči a oni na vás hopsají? To je sice pěkné, ale já se snažím trávit s nimi čas aktivně. Navíc nemám úplně klidné děti, takže s nimi musím spíš skákat, blbnout, tvořit. 

Co podnikáte?
S Matějem chodím plavat, v létě mastíme na kole a oblíbená aktivita je stavění s Legem. To je naprosto skvělé. Rózu si zase beru na klín a spolu hrajeme na piáno. To mám rád. Ale těch činností je hodně. Navíc máme psa, takže u nás doma se pořád něco děje.

Jste ženatý?
Ještě ne, ale musíme to stihnout co nejdřív.

Nemáte pomotané pořadí? Jedno dítě, druhé dítě a pak teprve svatba? Proč se vlastně budete ženit?
My jsme spolu devět leta skvěle nám to funguje, ale řekli jsme si, ať je to se vším všudy. Nechci mluvit o praktických otázkách kolem svatby, ale kdybych měl být cynický, tak řeknu, že si to to moje děvče zaslouží. Po té době máme všechno ověřené a mně se nelíbí, že jí říkají slečno. Důvody mám tedy ryze romantické s praktickým dopadem.

Kdy to chcete stihnout?
Někdy mezi cykly při natáčení.

Máte už plán?
Vůbec ne, to bude hurá akce nepatetická navenek, ale o to hlubší uvnitř. Ale samozřejmě ona si to musí užít, bude krásná a děti půjdou za družičky.

Devět let je na vztah docela dlouhá doba…
My se ale známe osmnáct let. Z toho devět jsme se kamarádili a devět jsme spolu.

Jak se stalo, že vám kamarádství přerostlo v lásku?
Já jsem naprostý diletant v rozpoznávání toho, jestli má o mě žena zájem. Vůbec to nepoznám, pořád mám pocit, že je to celé kamarádské… a u své partnerky jsem měl prostě čas si všimnout, že to může být i jinak.


Celý rozhovor si přečtěte v časopisu Blesk pro ženy:


 

Video se připravuje ...