Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Simona Krainová: Obdivuji nasazení, s jakým sestra dokázala zhubnout

18. března 2017 | 06:00

Simona Krainová (44) má starší sestru Yvonu (50), se kterou má velice blízký vztah. Přestože sestra zůstala v Havířově, jsou spolu denně v kontaktu a navzájem se v mnoha věcech podporují a ovlivňují. Pro Simonu je perfektní vzhled denním chlebem. Je to pár let, co Simona přesvědčila sestru, že i po čtyřicítce na sobě musí žena pracovat. Yvona si to vzala k srdci a podle Simoniných slov vypadá lépe a lépe!

Co na své sestře nejvíc milujete?

Je to moje velká sestra, takže jsem k ní vždy vzhlížela a obdivovala jsem ji. Miluju na ní její upřímnost, přímost a to, že mi dokáže vždycky jako starší poradit a umí mě podržet. Je to má spřízněná duše, nejlepší kámoška, doufám, že ona to cítí stejně.

Je něco, čím vás dokáže rozčílit?

Rozčílí mě asi to, že má snad vždycky pravdu, je to prostě moje velká ségra, která vždy ví všechno nejlíp, a to mě někdy dokáže vytočit. Její pověstná věta: "Však já ti to říkala…" 

Video se připravuje ...
Simona Krainová: Nechci život strávit u plotny, jako moje matka • VIDEO: Tereza Kovářová

Když jste byly malé, hádaly jste se?

Jasně, že jsme se občas hádaly, to je přirozené, občas o nějakou hračku, později třeba o sukni nebo o to, kdo půjde umývat nádobí. Nikdy to ale nebylo vyhrocené, spíš takové klasické sourozenecké škádlení. Tím, že jsem z domu brzo odešla do zahraničí, tak v pubertě nebyl na hádky prostor, na společné chvíle spolu jsme se těšily a nenechaly jsme si je kazit hádáním se. 

Chtěla jste někdy být ta starší sestra?

Když jsem byla menší, tak jsem si přála být občas ta starší a velká ségra. Teď jsem ale ráda za to, že mám svou starší a stále rozumnější sestru po svém boku, a vím, že se na ni můžu spolehnout a že mi jako vždycky ta starší ségra pomůže. 

Video se připravuje ...
Simona Krainová: Jsem už trochu vyzobaná slunečnice • VIDEO: Tereza Kovářová

V čem jste si se sestrou podobné?

Určitě jsou to společný smysl pro humor, upřímnost a někdy horká hlava, to máme stejné. Myslím, že čím jsme starší, tím jsme si i vzhledově trochu podobné, začínám až teď nacházet naše společné rysy.

Co máte naopak každá úplně jinak?

Každá žijeme naprosto odlišný život, já jsem v patnácti odešla z domu a chtěla jsem život poznávat jinak, cestováním a zážitky, neřešila jsem tolik budoucnost. Má sestra vystudovala školy, celkem brzy založila rodinu a zůstala v Havířově, kde má svou práci a svůj život a je naprosto spokojená. Já mám rada chaos a velkoměsto a ségra je radši víc v klidu a má blíž k přírodě. Několikrát jsem ji lákala, aby se přestěhovala aspoň do Prahy, ale jí se to tu zdá příliš hektické a neměnila by. V tomhle směru jsme opravdu každá naprosto jiná.

Jak často jste se sestrou v kontaktu?

V kontaktu jsme téměř denně, často si voláme, píšeme nebo si posíláme fotky. Kluci rádi tetě Yvoně natočí nějaký vzkaz nebo pozdrav, který jí posíláme, ať jsme doma nebo třeba na dovolené. Yvona s námi také často vyráží na dovolenou, minimálně jednou nebo dvakrát do roka nám dělá v zahraničí společnost. 

Máte na ni velký vliv?

Myslím, že se ovlivňujeme tak nějak vzájemně. Ona si ode mě nechá poradit to, jaká barva rtěnky jí bude slušet, a já si nechám naopak poradit například v účetnictví a jiných praktických věcech, které jsou mi naprosto cizí, ale pro ni naprosto přirozené. Vzájemně se doplňujeme a takhle nám to vyhovuje. 

Je to třeba rok, co jste dávala svou sestru všem jako skvělý příklad, jak žena dokáže zhubnout i po čtyřicítce, jen se musí hýbat... Trvalo vám dlouho ji o tom přesvědčit?

Je pravda, že párkrát jsem do ní musela rýpnout, než si to sama uvědomila a rozhodla se, že na sobě začne makat. Věděla jsem, že když se pro něco má ségra rozhodne, tak si za tím půjde a bude to brát opravdu zodpovědně, což výsledek potvrdil. Má můj velký obdiv za to, že to zvládla a je k sobě tak tvrdá... Rychle zhubnout není zase tak těžké, ale horší je si postavu udržet, což si myslím, že se jí fakt skvěle daří, vypadá čím dál líp.  

Chodíte cvičit společně?

Když jsme třeba společně na dovolené, tak spolu chodíme pravidelně běhat a cvičíme, přiznám se, že je to ale Yvona, kdo nás obě hecuje a motivuje třeba k delšímu běhu.  

Nedávno navštívila Kliniku Yes Visage a podstoupila omlazující zákrok. Když vidíte na sestře výsledky, říkáte si třeba, že to taky vyzkoušíte?

Jsem ráda, že je Yvona se zákrokem spokojená a cítí se dobře, myslím, že na tom není nic špatného – nechat si pomoci od odborníků, když vám to zvedne sebevědomí, všeho ale samozřejmě s mírou. Ségra teď vypadá sakra dobře, maká na sobě a jsem ráda, že ji to neustále motivuje k tomu, aby si svůj vzhled udržela. Uvidíme, co přinese čas, jednou se pro to třeba také rozhodnu. 

Co vy sama děláte pravidelně pro svůj mladistvý vzhled? 

Není to jen o zákrocích, základem je být spokojená a šťastná sama se sebou, být milována a rozdávat lásku svému okolí, to dělá opravdu divy. Potom je to hlavně o dostatečném spánku, kvalitní kosmetice, nedám už spoustu let dopustit na kosmetiku La Mer. Můj vzhled mě živí, takže si jednou za půl roku dopřeji na Klinice Yes Visage plazmalifting, který skvěle revitalizuje a rozjasní obličej. Taky se mi tam starají o vlasy a řasy.

 

Video se připravuje ...