Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Michaela Badinková kojí už šest let! A dceři jsou přitom tři roky!

26. února 2017 | 06:00

Michaela Badinková (38) je nejen krásná, ale i neuvěřitelně sympatická herečka. Pamatujete si ji možná ze seriálu Ulice, ale loni nastoupila také jako nová postava do seriálu Ordinace v růžové zahradě. Doma má dvě krásné dcery, šestiletou Evelýnku a téměř tříletou Emílii.

Vaše starší dcera chodí už od září do školy, jak to jde? Slyšela jsem, že jste měla strach ze vstávání, dáváte to?
Byl to problém prvních pár měsíců, ale když přes to nejede vlak, tak musíte a zvykli jsme si. Já sice už šest let nespím, protože holky kojím, pořád. Tedy ne tu starší, ale tu mladší, která když se v noci probudí, tak chce prsíčko. Někdy bylo skvělé ležet v posteli do devíti, tak to už teď nejde.

Co se jí ve škole líbí nejvíc?
Myslím, že to bere jako celou existenci ve škole. Nejdřív se jí líbily obědy a jídelna, po dvou měsících Evelýnka pochopila, co to obnáší, ale strašně si oblíbila paní učitelku, přímo ji zbožňuje a chodí do školy vyloženě ráda.

Video se připravuje ...
Michaela Badinková hovoří o svých rituálech • VIDEO: Ladislav Novák

Mladší Emilka chodí už do školky. Tam je taky všechno v pohodě?
Teď jí budou tři, chodí do té stejné školky, kam chodila Evelýnka, takže to tam znala, byl to úplně krásně hladký start. Chodí tam jen párkrát v týdnu, je to lesní školka, která děti bere hodně do přírody, a pobyt tam je pro ni hodně zajímavý.

Vy sama jste ze tří dětí. Neplánujete ještě k holčičkám přidat třetího?
My jsme byli také dvě holky a jeden kluk, neplánuji to, ale dovedla bych si to představit. Nebráním se ničemu a soužití tří dětí si dovedu představit, protože jsem v tom vyrůstala. Náš bratr byl vždycky benjamínek, takže když bych měla já taky takového, tak by to bylo pro naši rodinu příjemné oživení. Spousta mých kolegyň má tři a čtyři děti, takže se to dá.

Váš partner bere tu dámskou přesilovku v pohodě?
On má dámskou přesilovku v celé rodině, je tam také jediný chlap, takže si myslím, že by kluka přivítal, ale na druhou stranu – kterému chlapovi není dobře mezi ženskými? Dává to, ale občas, když se všichni sejdeme a my tam trochu slepičíme, tak mu chybí parťák a jen kroutí očima nad našimi tématy.

Co v Ordinaci? Loni jste tam nastoupila jako posila, jak to zatím hodnotíte?
Mám ve štábu spoustu kolegů stejných jako v Ulici, takže to bylo příjemné, že člověk ty lidi zná. Herečtí kolegové jsou skvělí, takže se tam vždycky hodně těším. Především s Petrem Rychlým je na place velká zábava.

Můžete poodhalit, jestli přijdou nějaké změny?
Sama to nevím a dost mě to zajímá, protože jednou za čtvrt roku máme takové linkování, kde se odhalují právě nové linie osudů. Na jaře nás čeká další, tak jsem zvědavá, jak se budou věci vyvíjet dál, co pro nás scenáristi vymyslí.

Prý vás chytlo běhání. Jak dlouho běháte a kdo vás k tomu přivedl?
Není to tak dlouho, běhám asi dva roky. Myslela jsem si, že neumím běhat, ale má kolegyně Iva Pazderková mě vyvedla z omylu a vysvětlila mi, že musím začít poklusem. Já totiž vždycky přepálila začátek, pak mě začalo píchat v boku, takže jsem byla naštvaná a myslela si, že u toho neumím dýchat. Pak jsem si ale vzala k srdci Ivy radu a běhání se pro mě stalo velkou drogou. Jakmile začneme na jaře jezdit na chalupu, tak si tam běhám až do podzimu. V zimě tedy neběhám, letos v těch mrazech bych to vůbec nedala.

Jaký nejdelší běh máte za sebou?
Mám své okruhy v poli pod Řípem, nemám žádné ambice, neměřím to, pro mě je důležité, že vyběhnu a dám si to své kolečko. Běhám třeba pětadvacet minut.

Jak často běháte?
Když jsme na chalupě, tak denně.

Děláte pro své zdraví a kondičku ještě i jiný sport?
Miluji jógu, hot jógu, ale cvičím si i doma sama. Na doplnění tomu kardiu při běhání je to ideální. Jógu cvičím už asi od patnácti let, mezitím jsem ještě tančila v muzikálech, ale teď mě v kondici udržuje hlavně běhání a jóga.

Máte za sebou dvě těhotenství, měla jste problém se shazováním kilogramů?
Jsem typ, který hubne pomalu. Při každém těhotenství jsem nabrala dvacet kilo a pak jsem to během roku postupně dávala dolů. Nedokázala jsem pochopit ty fáze, protože najednou byla tři kila dole a pak, když jsem na to myslela, tak se hubnutí zastavilo. Jsou holky, které mají do měsíce svou původní váhu, ale to není můj případ, mám asi pomalejší metabolismus.

Měníte i stravovací návyky?
To ne, jím a jedla jsem i během těhotenství pořád stejně. Měla jsem možná větší chutě a nemusela jsem se držet kvůli kostýmu, tak je fakt, že to jsem se možná trochu rozvolnila.

 

 

Video se připravuje ...