Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jitka Asterová: O sexu jsem dětem nemusela říkat vůbec nic

4. února 2017 | 06:00

Herečka a moderátorka Jitka Asterová (57) je i po šesti letech, kdy odešla ze svého sexuálně laděného programu v rádiu, se sexem spojována. V galerii v nákupním centru Kotva otevírala výstavu Sexplicit, která je už třetí v pořadí. Všechna vystavená umělecká díla jsou sexuálně laděná, a tak jsem si s Jitkou o sexu trochu popovídala.

Zvou vás často na akce spojené se sexem?
Jednu dobu, když jsem odešla z rádia, tak to bylo tak často, že mi to až lezlo na nervy. Dostávala jsem nabídky téměř výhradně na takovéhle akce. Teď s odstupem doby, je to šest let, mě to vlastně potěšilo. Tohle je umělecká výstava a přišlo mi logické, že si mě vybrali.

Přivádějí vás některá ta díla do rozpaků?
Mám dvě polohy. Něco obdivuji, ale většinou se mi chce při pohledu na podobné erotické výjevy smát. Třeba jak tady pobíhají takoví ti polonazí otroci, tak mně to přijde hrozně legrační. Tohle kdyby se objevilo u mě v ložnici, tak ten večer asi sex nebude.

Video se připravuje ...
Jitka Asterová hubne • VIDEO: Adam Balažovič


Jak u vás doma probíhala sexuální výuka? Bavili jste se o tom otevřeně?
Já jsem ani synovi, ani dceři nemusela říkat vůbec nic. O těchto věcech jsme se doma do detailu nikdy nebavili. Ne že bychom byli puritáni, když se děti přišly na něco zeptat, tak jsem jim odpověděla, ale žádnou sexuoložku jsem jim nedělala.

Když jste vy byla v jejich věku, dostala jste od rodičů nějaké odpovědi?
Vůbec nic. Nevěděla jsem nic o ničem.



Můžete říct, že váš program v rádiu, který o sexu byl, vám nějak otevřel obzory?
Díky tomu pořadu jsem si ještě víc zamilovala lidi. Většinou mě hrozně pobavili a strašně mě dojímalo, jak ke mně byli otevření. To byl pro mě největší objev, nemyslím si, že jsem se tam dozvěděla něco nového. Přece jen ten pořad běžel v poledne, takže jsme nezacházeli do žádných velkých extrémů.

Co vám přijde na mužích nejvíce sexy?
Dřív jsem tuhle odpověď sypala z rukávu, ale ono se to během života pořád mění. Co se nezměnilo, je, že by měl mít smysl pro humor a musí mi vonět.  To jsou nejdůležitější věci.
Video se připravuje ...
Jitka Asterová: Jsem nejhorší řidička na světě! • VIDEO: Markéta Reinischova, Petr Soukup


Musím říct, že jsem si všimla, jakou máte super postavu. Cvičíte pravidelně?
Zamilovala jsem se do jógy, úplně jsem tomu propadla a cvičím ji každý den. Člověk se u toho ani nezpotí, ale vidím na sobě výsledky a cítím to vnitřně. Už to dělám pátý rok a cvičím opravdu poctivě denně, takže se to na mně asi projevilo.



Kolik času tomu věnujete každý den?
Když je tady má oblíbená lektorka paní Helena Kubrichtová Bártová, tak chodím každý den na hodinu k ní, ale doma si sama cvičím tak půlhodinku.

Takže můžete jíst, co chcete, nebo držíte i diety?
Nemohu jíst, co chci, bohužel, nic nemám zadarmo. Držela jsem metabolic balance, jím po pěti hodinách. A ještě jsem v tom blbém věku, takže rozhodně nemůžu cvičit jógu a jíst, co chci. Dřív jsem cvičila hodně aerobně, hlídala jsem si jídelníček, ale kila nešla dolů. V tomhle ohledu ovšem jóga dělá divy. Povzbudí a urychlí totiž metabolismus a líp spalujete.

 



Video se připravuje ...