Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Eva Čerešňáková: Přítel byl hodně neodbytný, psal mi desítky SMS denně

28. ledna 2017 | 06:00

Eva Čerešňáková (30) je bývalá Miss, která nyní se svým přítelem převzala žezlo soutěže Česká Miss. Všichni jsme zvědaví, jak se s tím poperou. Eva chodí s Martinem Ditmarem (44) necelý rok, ale už jsou zasnoubení, mluví o velké rodině, i když má Martin už z předchozího vztahu dvě děti. Jak se snoubí byznys s láskou?

Není to tak dávno, co jsme spolu dělaly rozhovor o vaší knize, a to jste ještě čekala na svého prince. Jak jste se seznámili?

Věřím, že vše v životě se děje v pravý čas, a na náhody nevěřím. Věděla jsem, jaké vlastnosti bych u svého budoucího partnera chtěla, a věřila jsem, že mi v pravý čas přijde do života. Než se objevil, užívala jsem si život jinak – pracovala na sobě, chodila často cvičit, setkávala se s kamarádkami, cestovala, četla knihy... A pak přišlo jiskření a objevil se v mém životě. Celé je to však vtipné. S Martinem jsem se znala déle a máme hodně společných známých, ale zajiskřilo to až na loňském finále České Miss. Na afterparty jsme si více povídali, přeskočila jiskra, Martin se mi pak ozval, začali jsme si psát a přišlo to. Dá se tedy říct, že nás vlastně Česká Miss dala dohromady.

Musel vás Martin hodně dobývat? Co vás na něm nejvíce upoutalo?

Byl poměrně neodbytný a dobyl mě překvapivě rychle – v pozitivním slova smyslu. Po prvním jiskření mi začal psát a byly to opravdu desítky esemesek denně. Bavil mě, nasmála jsem se, vše ho zajímalo a chtěl o mně vědět čím dál víc. Zaujal mě svou upřímností, smyslem pro humor a lidskostí. Martin je velmi inteligentní, je hodný a ctí lidské hodnoty. To je asi to hlavní, čím mě získal.

Video se připravuje ...
Eva Čerešňáková při focení ve vířivce • VIDEO: Blesk.cz, Hudba: Yellow

Nejste spolu ani rok, a už prý chystáte svatbu. Není to nějak hopem?

Je pravda, že mě žádost o ruku hodně zaskočila. Nečekala jsem to. Ale bylo to nesmírně krásné, upřímné a srdečné, když se to stalo. Žijeme spolu už mnoho měsíců, je nám spolu nádherně.

Jak vás přítel požádal o ruku?

Vyrazil mi dech, protože jsem to opravdu nečekala a byla jsem v šoku. Bylo to u Tiffanyho, kde si pro mě přichystal nesmírně romantické překvapení. Nádhernou květinu, šampaňské a prstýnek. Odehrálo se to mezi pracovními schůzkami. Skončili jsme na jedné schůzce a Martin nás směřoval na údajnou další schůzku. Místo pracovního setkání mě však čekalo romantické překvapení. Bylo to dojemné a začaly mi téct slzy štěstí… A když si klekl a řekl, že je mu se mnou nádherně a chtěl by se mnou strávit zbytek života, jestli si ho vezmu, řekla jsem ano.

Martinovi je o čtrnáct let víc, jak vnímáte ten věkový rozdíl?

Vůbec ho nevnímám. Vždy jsem pracovala v kolektivu obklopena zkušenějšími a staršími lidmi, i většina mých kamarádek je starších než já, takže si věkový rozdíl vůbec neuvědomuji. Moc pěkné je to, že i když Martin nebyl tak vášnivý sportovec jako já, tak se mnou začal daleko více sportovat, a tak ani v tomto směru nepociťuji jakýkoliv rozdíl.

Má už přítel z předchozích vztahů děti? Bavili jste se už o vašich potomcích?

Martin má již dvě děti z prvního manželství, jsou už skoro dospělé. O potomcích se bavíme a mým snem je mít velkou rodinu, tři nebo čtyři děti. Jsem ráda, že Martin to cítí stejně a několika potomkům se nebrání. Moc se těšíme, až přijdou. Neuznávám žití na psí knížku a ráda bych před tím, než budeme mít děti, měla svatbu v kostele. Uznávám tradice. A protože nám není dvacet a cítíme, že jsme se našli, nepotřebujeme testovat, jestli spolu vydržíme, dva roky nebo pět let, abychom se mohli vzít. Navíc se nyní opravdu naplno věnujeme přípravám nového ročníku České Miss 2017.

Evo, co vás přimělo k tomu, pustit se do projektu, jakým je Česká Miss?

Řízení projektu Česká Miss, úplně upřímně, nikdy nebylo mým snem. Před deseti lety jsem se chtěla dostat do finále soutěže a jsem vděčná, že se mi to splnilo. O tom jsem dokonce i napsala knížku, kde jsem s odstupem času popisovala své zkušenosti. Před vstupem do České Miss jsem mnoho let působila jako manažerka v mezinárodní firmě a cizojazyčně moderovala nejrůznější typy akcí, takže se má kariéra ubírala jasným směrem. Když však do mého života přišel Martin, často jsme řešili, že můj pracovní život i jeho pracovní nasazení jsou náročné a výrazně to ovlivňuje náš soukromý život, a diskutovali jsme, jak věci v životě změnit, abychom mohli být více spolu.
V létě, na festivalu v Karlových Varech, jsme se potkali s jedním známým a přišla poprvé řeč na Českou Miss. Zaujalo nás to, začali jsme nad tím přemýšlet a vše dobře zvažovali. O několik týdnů později jsme udělali rozhodnutí.

Je to docela velké sousto a v posledních letech soutěž trochu ztratila ze své popularity. Myslíte, že to zvládnete posunout zpět na vrchol?

Oba s Martinem víme, že je to opravdu pořádné sousto, ale děláme pro zvýšení popularity skutečně maximum. Měníme koncept, přinášíme inovace, obklopujeme se profesionály a zkušenými lidmi, zároveň nasloucháme a každý krok zvažujeme. Nová Česká Miss je tak více orientována na partnery, je více on-line a na sociálních sítích, založili jsme vlastní nadační fond Miss Helps, a jsme tak i více propojeni s charitou. Věříme, že díky tomu i díky mnoha odborníkům v jednotlivých oborech, ať už zmíním za oblast módy a modelingu Simonu Krainovou nebo třeba z oblasti sociálních sítí Míšu Derynkovou, pozvedneme zájem o Českou Miss a její popularitu.

Na tomto projektu děláte se svým přítelem. Nezastáváte tedy pravidlo, že láska a práce by se neměly míchat?

Kdybyste se mě zeptala před rokem, řekla bych vám, že ano. Nyní to však mohu vyvrátit, protože s Martinem trávíme často dvacet čtyři hodin denně spolu a musím říct, že to náš vztah neskutečně utužilo. Záleží to asi hodně na povaze a charakteru člověka. Pokud umíte být tolerantní a nejste primárně konfliktní typ, může to fungovat. Nám to funguje skvěle a milujeme jeden druhého i naši práci.

Nebojíte se, že se vám z romantického vztahu vyvine spíš byznys?

Doufám, že ne!! Aby byl vztah krásný, funkční a romantický, musí se na něm celý život pracovat. Mít pro druhého vlídné slovo, překvapit ho, udělat mu radost a umět si udělat čas jen sami pro sebe. Pokud si tedy uvědomujete fakt, že se na vztahu musí pracovat a zároveň mu dávat prostor, nikdy se nemůže vytratit. Jsem romantik, ale vím, že o lásku se musí pečovat, a o to se snažíme.

 

 

Video se připravuje ...