Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Monika Valentová a Martin Veselovský: Jiskra přeskočila, když jsme byli oba zadaní

30. ledna 2017 | 06:00

Žijí spolu devatenáct let. Pět let spolu chodili, před čtrnácti lety se vzali. Mají spolu Rozárku (13) a Viktorku (9). Martin Veselovský (44) a Monika Valentová (44) se při rozhovoru pořád smáli, chovali se k sobě moc hezky, přátelsky se popichovali, dělali si legraci z toho, zda jim v době, kdy si spolu povídáme, jejich dvě dcery stihnou podpálit obydlí, a bez mučení, vlastně hned v odpovědi na první otázku, přiznali, že také měli krize. Je na nich vidět, že mají hlavně dobrou vůli je překonávat.

Kvůli čemu se nejvíc hádáte?
Monika: Cha cha… (Opět zamyšlené ticho)
Martin: No, my jsme se už hrozně dlouho nepohádali. Což neznamená, že se nemůžeme pohádat za chvíli…

To bych nerada vyvolala!
Martin: Nejvíc se hádáme asi proto, že jsem vzteklý. Když skončí moje vůle se dohodnout nebo porozumět a převáží snaha zvítězit, tak to potom trochu lítá.


Monika: My jsme se teď fakt dlouho nepohádali. Možná je to tím, že jsme prošli i obdobím, kdy jsme si vyjasňovali různé životní postoje. U toho vyjasňování jsem mimo jiné hodila o zem počítačem. A byl to Martinův počítač. Přísahám, že jsem si myslela, že je to ten můj. No, nebyl. Každopádně jsme to zvládli a je nám spolu, myslím, zase o něco líp.

Martin: Jo jo, a já mám navíc lepší notebook. 




Takže stačilo rozbít jeden notebook a vzduch se vyčistil?


Monika: To bylo mnohem delší období pročišťování. Plné emocí. Je to blbé klišé, ale nezabilo nás to, naopak posílilo. (Martin souhlasně přikyvuje.)

Přemýšleli jste o rozchodu?

Oba: Proboha, to ne!

Kdo koho vlastně sbalil?


Martin: My jsme spolu pracovali nějakou dobu na Evropě 2. No, a pak přišel jeden večer, kdy takříkajíc přeskočila jiskra, přestože jsme byli v tu chvíli oba poměrně šťastně a dlouhodobě zadaní. První krok ovšem udělala Monika. Nasedla mi do auta a políbila mě.

Monika: Martin rád říká, že jsem ho sbalila já… (směje se)

Martin: Ale pak jsem zase nějaké kroky udělal já. Takže to bylo takové – vzájemné.




Čeho si na tom druhém nejvíc vážíte?

Monika: Martin se pořád vyvíjí. Pořád na sobě pracuje, pořád se někam posouvá, nebojí se věci přehodnocovat. Toho si cením.
Martin: Na Monice mám rád její neschopnost ustrnout a absolutní nechuť ke stereotypům a klišé. Dohromady se mnou, který věci nerad mění, to někdy jiskří, ale je to skvělé!

 

Celý rozhovor s Martinem Veselovským a Monikou Valentovou si můžete přečíst v novém čísle časopisu Blesk pro ženy.


Autor: Hana Vítková
Video se připravuje ...