Michaela Salačová: Nikdo mi nevěří, že jsem po porodu musela zhubnout o 38 kilo

Fotka z brněnské vily Tugendhat
Foto: Martina Crlová
Sdílej na facebooku
20. ledna  2017 
 10:00

Michaela Salačová před šestnácti lety vyhrála soutěž Miss České republiky. Oproti jiným královnám krásy se ale rozhodla nevydat se cestou typickou pro držitelky korunky a místo toho si vybudovala renomé jako profesionální dýdžejka. I to šlo ale stranou po narození jejích dvou synů. „Vždycky jsem věděla, že se kvůli dětem aktivního hraní vzdám,“ říká.

Modeling jste už nadobro pověsila na hřebík?

Řeknu vám to tak: když se mi někdo ozve s nabídkou, jsem ráda. Ale co si budeme povídat, je mi 34 let a nikam se opravdu v těchto letech nehrnu. V oblasti modelingu ráda přenechám místo mladším.

Ani v hraní jako dýdžejka nepokračujete? Dá se vůbec takto vystupovat se dvěma dětmi?

Nedá. Tedy, já to tak nechci. Práce dýdžejky je náročná z hlediska času, protože trávíte víkendy, kdy běžně rodiny bývají spolu, pryč, na cestách. Já chci být veškerý volný čas s dětmi. Už v dobách, kdy jsem aktivně hrála, jsem věděla, že tuto profesi jednou opustím. A nevadí mi to.

Co na vás prozradí vaše tělo, i když mlčíte?

Co na vás prozradí vaše tělo, i když mlčíte?

Víte, že většina komunikace mezi lidmi se odehrává beze slov? To, jak se někdo tváří, pohybuje, dívá, o něm prozradí spoustu důležitých věcí. Jakých?…celý článek

Takže jste se už v těhotenství vzdala práce?

Jak které. Úplně jsem se stáhla z klubů i z moderování na televizi Óčko, ale mou hlavní aktivitou jsou dodnes pořádání, organizace a práce booking manažera pro koncerty, které s manželem v rámci naší firmy pořádáme, a tuto práci jsem nikdy nepřerušila. Dokonce i z porodnice jsem řešila smlouvy a podmínky vystupujících.

Jak jste vlastně prožívala obě svá těhotenství?

Obě těhotenství byla pro mě úžasná, moc jsem si je užívala. V podstatě mi bylo v jiném stavu naprosto skvěle, po všech stránkách. I když – jediné, co se negativně projevilo, bylo to, že jsem hodně přibrala. V prvním těhotenství neuvěřitelných 38 kg, v druhém už "jenom" 28 kg. V den porodu prvního syna jsem vážila 99 kg. Nikdo mi to dnes pořádně nevěří, vše se mi podařilo shodit. Jinak jsem si opravdu neměla na co stěžovat. I oba porody byly dobré, rychlé a dodnes na ně vzpomínám jako na nejhezčí momenty života.

Co vám pomohlo dostat se zpět do formy?

Hlavně pozitivní přístup k životu. Baví mě to, co dělám, nesmírně mě naplňuje má rodina, kluci. I když je to celé někdy šíleně náročné, jsem šťastná a vážím si toho, co mám. Těším se z každého dne, kdy jsme zdraví a jsme spolu. Jinak žiji dost aktivním způsobem života, což mě v kondici nějak tak samo udržuje.

10 věcí, které byste měla stihnout dřív, než vám bude padesát

10 věcí, které byste měla stihnout dřív, než vám bude padesát

Život letí závratnou rychlostí. To můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Když padesátka klepe na dveře, nezbývá než jí slušně otevřít. Udělala jste ale…celý článek

A po narození miminka jste se stala matkou na plný úvazek?

Nedokážu se vzdát své práce úplně, neustále se potřebuji nějak realizovat, nejen u dětí, které jsou pro mě tím nejdůležitějším, ale i tak, potřebuju se rozvíjet i jinde, proto kromě práce v naší agentuře jsem založila vlastní blog. Navíc jsem letos s kolegou založila i charitativní sdružení We Love to Help, které je provázané s mým blogem, kde čtenáři rozhodují, komu budeme v rámci našich aktivit pomáhat.

Jaký máte recept na vybalancování práce a starosti o dva malé syny?

Myslím, že je to celé o nastavení žebříčku hodnot. Dokážu mnoho pracovních věcí odmítnout, a to z důvodu toho, abych byla více s rodinou. Například striktně neberu pracovní zakázky na víkend. Pak také se snažím pracovat pouze v době, kdy jsou děti ve škole a školce, a pak večer, když spí. Samozřejmě že bych mohla pracovat ještě více a lépe, a mohla tak realizovat své projekty, které mám v hlavě, ale to by bylo už na úkor dětí, a to nechci.

Využíváte při hlídání chůvy? Jaký na ně máte názor?

Je to každého věc, neodsuzuji to, ale já využívala chůvy jen tehdy, když to bylo opravdu hodně nutné. Já vždy zastávala názor věnovat se dětem co nejvíc, tudíž jsem si práci vždy brala tak, abych chůvu nepotřebovala. A i když obě babičky kluků pracují, hlídání ve většině případů zvládají ony. Maminka je v Praze, takže to mám k ní trochu z ruky, ale mám úžasnou tchyni, která se mi vždy snaží vyjít vstříc.

I manžel se zapojuje do chodu domácnosti a hlídání?

Musím říct, že manžel s dětmi pomáhá. Ráno je vozí do školy a školky, se starším synem chodí na fotbal, víkendy se také snaží věnovat dětem. Na mně jsou samozřejmě hlavní "maminkovské" starosti, ale řekla bych, že naše péče o děti je v podstatě rovnocenná, za což jsem moc ráda, děti vnímají vliv obou rodičů stejně. Důležité je, aby rodiče při výchově drželi spolu, zejména názorově, s čímž naštěstí nemáme problém.

Žijete v Brně a také o něm píšete na svém blogu Coolbrnoblog. V čem je Brno lepší než Praha?

Vážím si toho, že se mi podařilo založit vlastní lifestylový projekt cílený čistě na Brno. Tomuto projektu jsem od začátku hodně věřila a opravdu se ujal. A v čem je pro mě Brno lepší? Z mého pohledu v mnoha věcech, ovšem nechci nijak hanit Prahu, žila jsem zde mnoho let. Brno je skvělé ve snadné dostupnosti a celkově mi zde lidé přijdou milí, vstřícní, ochotní. Mám Brno opravdu ráda.

6 projevů špatného chování dětí, které byste neměli tolerovat: Co hrozí?

6 projevů špatného chování dětí, které byste neměli tolerovat: Co hrozí?

Následujících šest projevů dětského chování nevypadá nijak hrozně, zvláště u nejmenších dětí ne. Někteří rodiče by je dokonce mohli považovat za roztomilé.…celý článek

Manželské etudy: Jak se Strnadovi změnili za 35 let před kamerou

Manželské etudy: Jak se Strnadovi změnili za 35 let před kamerou

Už tento čtvrtek se v kinech začne promítat časosběrný snímek Strnadovi, který natočila dokumentaristka Helena Třeštíková. Sleduje společný život manželského…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: Michaela Kaňoková
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku