Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Andrea Hoffmannová z Pohádek pro Emu věří na zázraky

17. prosince 2016 | 06:00

Herečku Andreu Hoffmannovou (30) jste mohli naposledy vidět jako doktorku v novém vánočním filmu Pohádky pro Emu. Byla to její třetí zkušenost před kamerou, jinak působí ve Slováckém divadle. Právě teď je ale doma na mateřské dovolené s dcerou Stázinkou.

Ve vaší filmografii je to samá pohádka nebo film pro děti. Máte ráda pohádky?
No jistě. Kdo by neměl rád pohádky? Je přece pěkné, že aspoň někde vyhrává láska a spravedlnost a všechno dobře dopadne.

V Pohádkách pro Emu hrajete lékařku. Musela jste projít nějakým odborným rychlokurzem?
Vzhledem k tomu, že moje role má spíš informativní charakter, tak ne. Neodehrává se tam žádná operace, záchranná akce, kde by bylo potřeba ukázat nějakou zručnost v tomto oboru.

Video se připravuje ...
Pohádky pro Emu • VIDEO: youtube

Jak na vás působí nemocnice a doktorské prostředí? Máte s lékařskou péčí dobré zkušenosti?
Nejsem zastánce alternativní léčby, je to každého věc, ale já jsem k tomu cestu nenašla. Věřím ve schopnosti našich doktorů. Nelíbí se mi třeba současný trend, že si někdo přečte článek na internetu a pak má tendenci radit doktorům, kteří to studují a zabývají se tím celý život. Nemocnice mám ráda, když o něco jde, tak mě uklidňuje pocit, že se o mě postarají doktoři. Skvělou zkušenost jsem měla s uherskohradišťskou porodnicí.

Pohádky a vánoční filmy jsou plné zázraků. Věříte na zázraky?
Věřím. Věřím v to, že když si něco budu přát, že se mi to splní. Mám ráda magická místa, magický čas. Vždycky si něco přeju a ono se to fakt plní.

Co je ve vašem životě ten největší zázrak?
Mým největším zázrakem jsou moje dcera, manžel a ještě pár lidí, které jsem v životě potkala – a mám to štěstí, že je mám poblíž.

Doma máte malou dcerušku, loni na Vánoce byla ještě úplně malinká. Jak to prožíváte letos?
Zatím je ta předvánoční doba docela hektická. Doufám ale, že se všechno teď už uklidní a začneme si to už užívat.

Které pohádky si určitě v televizi nenecháte ujít?
Určitě tu štědrovečerní, i když vůbec ještě ani vlastně nevím, co za pohádku na Štědrý den bude. No a moje dcera teď začala být "závislá" na televizi a musí ji mít puštěnou u všeho. Takže toho nejspíš uvidíme hodně.

Pečete hodně druhů cukroví?
Kdo mě zná, tak ví, že nejsem moc dobrá kuchařka, takže ne. Dělám jedno cukroví, nepečené. U nás naštěstí peče manžel. Jeho celkově vaření baví, a to je moje jediná záchrana.

Máte nějaký tradiční domácí recept, který se u vás dědí z generace na generaci?
Právě ten jeden, nepečené kokosové kuličky. To mám z dětství.

Jste spíš rodinný typ?
Jsem, je to to nejdůležitější, co mám. Nejradši trávím čas se svým manželem a dcerou. Nebyla bych šťastná, pokud bych neměla fungující rodinu. Je to pro mě hřejivý pocit si uvědomit, co v nich mám, že jsou moji.

Jak se připravujete na Silvestra?
Jak mám Vánoce ráda a miluji jejich atmosféru, tak Silvestr až tak moc nemusím. Mám pocit, že pro spoustu lidí je to stejně jen důvod k večírku, a bylo období, kdy jsem to tak brala i já. Ale ráda bych zažila Silvestr na jiném kontinentu, to by mě lákalo.

Jaké bude vaše novoroční předsevzetí?
Nemám žádné. Stejně bych to nedodržela.

 

Video se připravuje ...