Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Královna Jitka Čvančarová bude rozcuchaná, nenamalovaná a zpocená

Video se připravuje ...
VIDEO: Tereza Kovářová
16. listopadu 2016 | 06:00

Letos o Vánocích se můžete těšit na Jitku Čvančarovou v roli královny v pohádce Slíbená princezna. Nehrála jich v životě mnoho, ale tahle je speciální. Hlavně proto, že režisér Ivan Pokorný chtěl, aby všichni vypadali pokud možno co nejpřirozeněji.

„Pan režisér je hurikán plný energie a chtěl, aby ta pohádka byla živelná a živočišná a pravdivá, tak jako život sám. Nechtěl, aby se herci líčili, takže jsme si potají malovaly aspoň řasy, ale on nám to zase smazal, pořád nás rosil, abychom byli u toho ostrova umaštění, upocení, rozevlátí a rozcuchaní,“ smála se Jitka Čvančarová. Pohádku Slíbená princezna, která vznikla na motivy Zlatovlásky, bude Česká televize dávat o Vánocích. 

Na Vánoce se sama moc těší, oslavují je tradičně. „Mám dojem, že bez tradic už bychom snad vyhynuli, takže moc rádi dodržujeme tradiční staročeské Vánoce. Jí se u nás kapr i kuba a stromeček, ten zdobí náš taťka, tedy můj muž. V noci ze třiadvacátého na čtyřiadvacátého má pánský klub, a když se z něho v půlnoci vrátí, tak nazdobí stromeček. Když se ráno s Elenkou probudíme, je tam,“ zasnila se herečka.

Slíbená princezna není jedinou pohádkovou novinkou, další je pokračování oblíbené pohádky s názvem Anděl Páně 2. 

Video se připravuje ...
O vánocích bude k vidění i film Anděl Páně 2 • VIDEO: youtube

Video se připravuje ...