Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Helena Vondráčková: Každá žena, kterou trápí vzhled, by měla jít na plastiku

10. října 2016 | 06:00

Čekala jsem nepolapitelnou hvězdu, a přivítala mě vlastně docela normální žena. „Prosím, vydržte minutu, musím dát psovi prášek,“ usmála se na mě a zabalila pilulku do salámu. Není divu, že jsme začali rozhovor právě povídáním o psech. 

Vy jste pejskařka?

Já měla psa snad vždycky. Jednoho jsme získali docela zajímavým způsobem. Kdysi sem přijelo červené auto, nedaleko od nás přibrzdili a vyhodili psa. Tak jsme se ho ujali. Žila s námi osm let. A teď máme tuhle úžasnou divošku.

Jak nesete, když vám pes odejde?

Je to strašné. Je to, jako když přijdete o dítě. Pes je člen rodiny, my si na něj vždycky zvykneme opravdu jako na potomka, a pak to těžce neseme. Je to nejlepší kamarád, nikdy na vás nevrčí, vždycky vás úžasně vítá…

Video se připravuje ...
Helena Vondráčková o Ivetě • VIDEO: Adam Balažovič, Lenka Chvostová

Hlídáte si jídelníček?

Ani to ne. Jsem naučená jíst zdravě už od dětství. Moje maminka sledovala správnou životosprávu a četla o tom spoustu knížek.

Vy prý k životu nepotřebujete ani cukr…

Je fakt, že čaj, který piju hodně a ráda si sladím medem, a když už hřeším, tak si dám palačinky, nebo meruňkové knedlíky. Ale samozřejmě jen čas od času. Sladkosti mě vůbec nelákají.

Video se připravuje ...
Vondráčková promluvila na Karlštejně o Brejchové! Co řekla? • VIDEO: Luboš Procházka, Jan Jedlička

Jak často hřešíte?

Já to nepočítám, ale maximálně jednou týdně. A nejím na noc. Pro mě je ideální se najíst v pět nejpozději v šest, a pak si dát maximálně kousek sýra k vínku.

Zároveň určitě jde i o to, vypadat dobře. Nevím, jak vám, mně to přijde někdy dost náročné.

To víte, že je, ale u mě to prostě patří k povolání. Když chcete stát na jevišti, a ostatní se na vás mají dívat, není možné říct si, že je jedno, jak vypadáte. Nejde jen o jídlo, ale celkově o vzhled. Člověk pro sebe prostě musí něco dělat.

Video se připravuje ...
Módní vkus slavných žen: Co by si nikdy nevzaly na sebe • VIDEO: Adam Balažovič

Co děláte vy?

Chodím na kosmetiku, na masáže… Už maminka mě učila, že nesmím jít do postele neodlíčená a bez krému na obličeji. Kamarádkám, které takzvaně povolily uzdu, říkám: To nemůžeš, přece to nevzdáš. Není to fér ani vůči partnerovi. Proč se má chlap dívat na uvadající květinu, když pro něj žena může být pořád atraktivní a krásná.

Můžu se zeptat, jestli máte nějakou plastiku?

Často se mě ptají na kosmetické úpravy. Nebudu nikomu vyprávět, co mám nebo nemám, ale myslím si, že každá žena, která trpí komplexem kvůli vzhledu, a je možné to změnit, tak by to udělat měla. Nakonec dnes je to naprosto běžná záležitost a u nás je plastická chirurgie na špičkové úrovni. Proč toho nevyužít?

Celý rozhovor s Helenou Vondráčkovou najdete v časopisu Blesk pro ženy.

Video se připravuje ...